Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

A no, cienko ! Jak nie łowisz we Wrocławiu ? - to nie wiesz jaka kicha ?! ;)

. Nie ma kichy jakieś 3 tygodnie temu był zlocik innego forum i jakieś brzany też brały,a w nocy inne ryby siadają na dodatek jak pływałem to sumy też siadały nie wrzucam zdjęć do miejsca oczywiste więc z czym jest cieńko? Ja akurat nie lubię łowić w mieście i rzadko łowię ale nie można narzekać na brak ryb...

Szczupak jak i okoń ma się dobrze trzeba go tylko trochę poszukać i poświęcić czas. Wczoraj i przed wczoraj sporo okonia, a i przyłowy w postaci szczupaka się trafiały.Okoń nie powalał wielkością ale kilka 25cm zameldowało się na wędce.

Na bolki zawsze można liczyć....!

Pozdro

Gratki, szacun, brawo itp.

P.S. Ty tak na serio z tym "zawsze”? - Mistrzem nigdy nie udało się zostać, ale kiedyś myślałem, że już sporo umiem, jeżeli chodzi o bolki - niestety ostatnimi czasy idzie mi słabo - powiedziałbym coraz gorzej (może to już wiek?).

Naprawdę dajesz radę łowić bolki regularnie w tym roku na płynącej Odrze poniżej Wałów?  Jak można regularnie łowić bolki, kiedy tak rzadko widać je na powierzchni?

Ja dla podratowania morale trenuje muchówkę (mikro lenie). Wczoraj miałem farta, bo udało się wytarmosić na boleniówkę sumka 130+ (miły zwierzak i długotrwała sztuka posługiwania się hamulcem w kołowrotku - żyłka 0,22)

Edytowane przez analityk
  • Like 3

Nie jest łatwo......! Np. wczoraj rybki gryzły a dzisiaj mimo

chęci kombinowałem z przynęta, prowadzeniem, zmiana miejscówki i nic

Na sukces składa się wiele czynników, na niektóre my wędkarze nie mamy wpływu..........a reszta to gdzie,kiedy,jak i na co łowimy.

Są miejscówki na których oddaje kilka-kilkanaście rzutów i lecę dalej a na innych potrafię łowić 40 min.

Jacek idzie jesień będzie tylko lepiej.

Pozdrowienia

Paco

• Like 3

też dzisiaj walczyłem - klenie nie wychodziły do much - tylko dwa małe i kilka lepszych brań;

próba szukania bolka skończyła sie trzema krótkimi szczupakami (stały na płytkim zamiast bolków).

jest różnie raz lepiej raz gorzej - ale zasadniczo "Nie jest łatwo......!"

Połamania

• Like 1

Powróciłem po dłuższej przerwie do nocnego kleniowania i nie żałuję. Wciągnęło mnie na nowo. Straciłem też mojego ulubionego wobka-killera, który utrzymał mi się w pudełku przez przeszło 3 lata a był mocno eksploatowany. Poszedł razem z rybą - tzn. ryba się uwolniła w zaczepie a wobek już nie. Wczoraj wiele efektownych brań i wiele spadów. Dwie sztuki wyjęte. Na zdjęciu forumowe minimum+. Ryba pięknie żeruje. C&R

post-51450-0-26047400-1505554137_thumb.jpg

post-51450-0-28504400-1505554152_thumb.jpg

Edytowane przez marienty
  • Like 6

Wczoraj miałem powtórkę z nocnego kleniowania (no dobra... chciałem złowić sandacza). Tym razem większe wobki i pletka 0,15. Kilka brań i dwie ryby. Na samym początku 46cm i na końcu 52cm. Wszystko na Widły. Brania iście boleniowe, rybki wypasione i bardzo waleczne. C&R

post-51450-0-62063400-1505634078_thumb.jpg

post-51450-0-22936400-1505634043_thumb.jpg

post-51450-0-21560300-1505634068_thumb.jpg

post-51450-0-34558000-1505634053_thumb.jpg

• Like 8