Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Odra pod Wrocławiem.

ok... na zawodach street fishing złapali bardzo mało kleni chyba 6 sztuk. mimo że kanał powodziowy był dostępny 24h i tam chyba nie padł żaden kleń +35 wszystkie w centrum. Na kanale powodziowym widać sporo grunciarzy są też tacy co łowią na żywca. Generalnie wyniki z kanału powodziowego pokazują że jest tam bardzo bardzo słabo

oj zanika nam wątek niczym pogłowie boleni w Odrze.... Jacek nie analizuje, ziom nie chce się już chwalić bolkami , nawet Fido nie rzucił pomysłem zlotu pod mostem... 

przyznam że nie bardzo mi się chciało jechać w niedzielę - obiad z sobotnich grzybów mnie rozleniwił-) ( przynajmniej na grzyby mam blisko), po za tym ostatnio Odra nie rozpieszczała ... no tak ale za godzinę będę chodził wściekły że nie pojechałem! Dobra graty do auta i w drogę.

Nad wodą jestem 15.30 - lubię niedzielne popołudnia bo przeważnie jestem już sam, ewentualnie spotkam autochtona Darka (pozdrawiam). Szybka decyzja - dzisiaj gumy. Po godzinie jestem na główce z której złapałem jak dotąd jedyną brzanę - nigdy się na nie nie nastawiałem. Krótka myśl - a może powtórka z rozrywki? wprawdzie nie mam woblerów ale założyłem pięciocentymetrowe kopytko rzut w poprzek rzeki, spłynięcie, poderwanie i zaczep.. ale jakiś miękki-), nagle zaczep szarpnął i ożył :D ...

Po paru minutach siłowania się była na brzegu - 74 cm mięśni

stary jaxon do 18g, dam i plecionka 0,08 daiwy spisały się idealnie

znowu wracam uśmiechnięty...

post-49277-0-38080100-1505732210_thumb.jpg

• Like 11

Hmm, faktyka, trzeba się spotkać ale czy w tej, spadkowej formie tego foruma, komuś się będzie chciało? Proponuję most w Brzegu Dolnym. Lubiąz jakiś taki bezrybny... Data do ustalenia.

Ja mogę 30-1(sob, niedz) , 7( sob). 15 (niedz), 21-21 (sobota lub niedziela), na namiot chyba już późnawo.

Brzana piękna, ale musiała chodzić.

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 4

Chetnie poznam towarzystwo po kiju. 30-1 Jestem jak najbardziej za!

Wlasnie wrócilem przemarznięty z centrum i efekt marny okonik <20cm. Kolega wyciągnał też jednego garbusa około 30-31cm. Wszystko pływa dalej, łącznie z paroma urwanymi przynętami. Generalnie słabo.

ok... na zawodach street fishing złapali bardzo mało kleni chyba 6 sztuk. mimo że kanał powodziowy był dostępny 24h i tam chyba nie padł żaden kleń +35 wszystkie w centrum. Na kanale powodziowym widać sporo grunciarzy są też tacy co łowią na żywca. Generalnie wyniki z kanału powodziowego pokazują że jest tam bardzo bardzo słabo

Prawie przez całe zawody łowiłem tylko na kanale.  Spiął mi się kleń- taki koło 50cm i obcinkę szczupaka miałem. Jest dużo okonia, ale ostatnio ciężko o takie 30+. 

Dzisiaj może podjadę do Brzegu Dolnego na mały rekonesans :)

• Like 1

1 Fido

2 JsT14

3 koczis

4 karpiu

5??????

Miałby tylko prośbę chłopaki. Co to znaczy "pod mostem w Brzegu od strony miasta" ? Mógłby mi ktoś na priv naświetlić sprawę? Z góry dzięki. Będe jechał z Wrocławia jakby ktoś chciał się zabrać to zapraszam ;)

Woda dzisiaj trudna jak zawsze :)  - bolki kilka razy się pokazały ale mnie olały - coraz częściej odwdzięczam sie im tym samym

- sucha muszka i mikrorybki chyba mi bardziej na zdrowie mi wychodzą - dziś pierwszy bolek na muszkę 25 cm :) - taka większa uklejka.

• Like 3

Jacku ryby biorą mimo ponad 4 metrowej wody wczoraj 3 bolki w tym dwa powyżej 70,kleń,jaz i certa ale brały z rana do 10

Wiem Michał że mistrzą zawsze lepiej biorą  (mistrzowie wiecej bramek strzelają, szybciej biegają, dalej skaczą itp. ).  Staram sie ale niestety nie ta liga. Niemniej jednak jak zawsze: Szacun.

Edytowane przez analityk