Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie na 100%, ale się postaramy :) Dopiszę tez Kolegów, którzy się deklarują na picie tanich win pod mostem w Brzegu :lol:

Bo chyba nie na ryby tam jedziemy? :lol:

1 Fido
2 JsT14
3 koczis
4 karpiu
5 Analityk (na 50% - póki co)
6 Slavobeer
7 Ziom7
8 Nito

Fido! Jakbyś PRZYPADKIEM...ale to zupełnie przypadkiem, miał świerkowe, to jestem pierwszy już dzień przed :D To jedyna rzecz, która by mnie wyciągnęła pod ten most  :rolleyes:

A widzisz, doobre piwo, dobre :) Nie kupisz takiego za żadną kasę, chętnie bym kolegę zobaczył ale nie ma świerkowego, wyszło.

Może mocne szkockie (wędzone torfem) podejdzie, butelczynę bym znalazł... ;)

A z tym winem to się zobaczy, pomysł całkiem całkiem.

Co do Odry to już wieczorem ładnie się wyklarowała, śmieci zero. Wydłubałem z pod traw dwa bolaski ok 40cm i z rafki jednego grubaska 60-70cm więc za kilka dni może być już  całkiem znośnie a i starorzecze też nie do pogardzenia ;)

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 2

Co do Odry to już wieczorem ładnie się wyklarowała, śmieci zero. Wydłubałem z pod traw dwa bolaski ok 40cm i z rafki jednego grubaska 60-70cm więc za kilka dni może być już  całkiem znośnie a i starorzecze też nie do pogardzenia ;)

No i może też warto pomyśleć o przeniesieniu się na starorzecze lub w jego okolice?

Rzeka i główki są w zasięgu a na stojącej wodzie można by się z okonkami lub innymi potworami pobawić :)

Fido, Ty lubisz łowić okonie, więc pomyśl :)

• Like 2

Jeszcze nie na 100%, ale się postaramy :) Dopiszę tez Kolegów, którzy się deklarują na picie tanich win pod mostem w Brzegu :lol:

Bo chyba nie na ryby tam jedziemy? :lol:

1 Fido
2 JsT14
3 koczis
4 karpiu
5 Analityk (na 50% - póki co)
6 Slavobeer
7 Ziom7
8 Nito

Powiem tak ... kurcze :) jak miło widzieć, że się sami organizujecie! Panowie pozytywnych nastrojów i miłego spotkania!

• Like 4

Powiem tak ... kurcze :) jak miło widzieć, że się sami organizujecie! Panowie pozytywnych nastrojów i miłego spotkania!

A bo widzisz, tak to już jest z nami :), że raz na jakiś czas się spotykamy.

Sporo ludzi zna się dzięki jerkbaitowi, a jak "ludź fajny jest" to i miło się spotkać :)

I nowi koledzy widzę, że się zapisali, więc jak się takiego ponownie spotka na rewirach, to już będzie wiadomo, że to "swój" i nie należy zakładać od razu główki 35g i mu pod nogi !!! :lol:

Pogoda ma być fajna, więc zapowiada się przyjemny dzionek.

• Like 1

Będę miał sześć (6) wolnych patyków do kiełbasek. No i to  koniec darmochy, reszta we własnym zakresie :)

Zgodnie z tradycją, ten kto przyjdzie na południowe ognich bez drewna to może nie przychodzić.

No i jest nagroda dla łowcy największego szczupaka, zafundował ją jeden ZeduZgredu :)  nawet jeszcze o tym nie wie :D

Edytowane przez FidoAngel

Nagroda za szczupaka nie została wręczona bo nikt się nie przyznał do złapania takiej ryby.

U mnie dwa małe sandaczyki, jeden czterdziestak i do tego okonek. Jeszcze ciężkie warunki do łowienia poniżej Wałów ale budyń na twarzy, tam też sandacz się odradza :).

Miło było pogadać ze starymi znajomymi, historyjek posłuchać, ło matko ale śmiechu było, do łez...

Młodzież wrocławska zupełnie nie dopisała, tylko Trzebnica  miała swego reprezentanta, dzięki za spotkanie i do następnego razu.

Fotek nie mam ale może boleniowcy coś wkleją ;)

• Like 5

Dzięki chłopaki za spotkanie :) Miło było Was zobaczyć.

Krótkie bo krótkie, ale to wyłącznie nasza wina, że postanowiliśmy odwiedzić bardziej odległe rewiry, bo tam mieliśmy umówione spotkanie z Panem Bolkiem :)

I udało się takiego jednego skusić na krótką pogawędkę i sesję :)

Wziął z klatki na Spirita 9cm. Najpierw puknął, a w następnym przeciągnięciu pięknie przyładował !

Slavo

Bolu.jpg

• Like 25

Ładny bolo, szczególnie, że woda nie łatwa (akurat byłem w niedzielę z rodziną w Lubiążu i nie mogłem się powstrzymać, żeby nie przejść się na most). Szkoda, że nie mogłem pojawić się na spotkaniu.

Ja dzisiaj zaliczyłem szybki wypad 19-22. Kilka brań. Dwie rybki wyjęte, jedna spinka czegoś niedużego.

Na zdjęciu ten większy na rapalkę - forumowy stykacz. 

Drobnica kręci się przy brzegu. Wodna jak najbardziej nadaje się do łowienia.

post-51450-0-28943600-1506977433_thumb.jpg

Edytowane przez marienty
  • Like 5

• 2 tygodnie później...

Nie do pomyślenia. .. wątek na 3 stronie... mam pytanko bo mnie wczoraj lekki wkurw złapał - na moim ulubionym odcinku pomiędzy główkami zobaczyłem zwały piachu i kamieni których jeszcze tydzień temu nie było. .. ktoś coś wie? Odcinek poniżej Lubiąza