Gość Hans Kloss Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Akurat takie miejsce wątku było adekwatne do tego co się na wrocławskiej Odrze ostatnio działo. Ryb nie widać nawet na echosondzie, od początku miesiąca pływam za czymś poważniejszym a łowią się najwyżej okonie albo szczupaczki-niewymiarki. Wczoraj miałem okazję obserwować zgromadzenie rzeszy zdesperowanych spinningistów, którzy zbiegli się z całej okolicy i bez litości biczowali wodę w miejscu gdzie tłukł drobnicę jedyny boleń widoczny na odcinku kilku kilometrów rzeki. Mój kolega obserwujący to wydarzenie podsumował eufemistycznie "Odra nie rozpieszcza". Edytowane 22 Października 2017 przez Hans Kloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Aaa tam nie biorą... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Michał, jak wyniki na GP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Lepiej nie pisać bo ponoć nierealny ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Hehe, może być na priv, żeby niektórzy mogli normalnie spać.Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 11 boleni 1 kleń - Michała wynik masakra , na zawodach złowiono ogółem około 30 boleni kilka kleni , 280 okoni - słabo brało 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Mega wynik......PięknieGratulacje dla Zwycięzcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Wczorajszy. Do 5 z przodu niewiele mu zabrakło. Woda niby martwa bo żadnych ataków nie widziałem ale w miarę klarowna. Kleń zaatakował rapalkę 7cm. Poza tym był jeszcze mały sandacz i dwa spady. 11 boleni 1 kleń - Michała wynik masakra , na zawodach złowiono ogółem około 30 boleni kilka kleni , 280 okoni - słabo brało Czy śledzenie/łażenie za zawodnikiem oraz robienie notatek podczas zawodów jest legalne ? ...bo może się kiedyś pojawię na takich zawodach z wędką dla picu Edytowane 25 Października 2017 przez marienty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Hmmmm, policzyłem i na 50 kolejnych tematów (dalej nie liczyłem) tylko 3 (TRZY!) dotyczą tego co się dzieje na/nad wodą. Reszta to sprzedam/kupię/stella/plecionka/korba karbonowa/łosie/blanki/mikado/humor/życzenia... Świat zmierza do upadku. Coś ktoś łowi? Dziś nad wodą na zadupiu bez dojazdu samochodem, sześciu ze spinem naliczyłem i co? Nic? Żenada U mnie gruubo, sandacz jak smok, i bolasek grubasek. Do tego dwie mniejsze rybki na okrasę i lokomotywaaaaa......Fotek nie ma bo nie miałem czym a i miarki tez oczywiście nie noszę. Kolegę, który z drugiego brzegu zrobił fotkę sandasia prosze na priv. Zdrówka życzę bo widocznie zdrowia nie macie i nie łowicie, kapcie grzejecie? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Zdrówka życzę bo widocznie zdrowia nie macie i nie łowicie, kapcie grzejecie? Łowimy...ale żeby o tym od razu pisać? Panie, ryby nie bioro, pizga wiatrami i w ogóle jesień 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja się włóczyłem trzy dni pod rząd od 24 października za Brzegiem Dolnym. Sandacza nie widziałem, za to bolków sporo, ale wielkościowo jeden jedyny otarł się o 60cm. Reszta "taka se". Zaczynam od jutra urlop i zobaczymy co się wydarzy Może jakaś powtórka z ostatniego spotkania które mnie ominęło z racji pracy? Ma ktoś w weekend czas i chęci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczis Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja dzisiaj na chwile po pracy wyskoczyłem w okolice ZOO od 16:00 do 17:15.. Niestety brak kontaktu z rybą, a sama Odra bardzo mętna i brudna, ale za to widziałem ładnego lisa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja się włóczyłem trzy dni pod rząd od 24 października za Brzegiem Dolnym. Sandacza nie widziałem, za to bolków sporo, ale wielkościowo jeden jedyny otarł się o 60cm. Reszta "taka se". Zaczynam od jutra urlop i zobaczymy co się wydarzy Może jakaś powtórka z ostatniego spotkania które mnie ominęło z racji pracy? Ma ktoś w weekend czas i chęci?308 i woda tam rośnie, nie lubię takiej wody i nie zaglądam tam wtedy ale ostatnio przy 360 koledzy ładnie tam połowili, oj ładnie sandaczy i boleni. Ja mam wolne i chęci ale pewnie na siurki w Dolinie Baryczy pojadę. Okonki podłubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 A u mnie dzisiaj mały wypad na szczupaczki; 40 i 60 to razem metrówka tylko w dwóch częściach ☺ Ale jedna forumowa mama próbowała i nie trafiła celnie w ripera 12 cm to był strzal z serii."ja pier... ". Na bolkach i sandacza m nie byłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 308 i woda tam rośnie, nie lubię takiej wody i nie zaglądam tam wtedy ale ostatnio przy 360 koledzy ładnie tam połowili, oj ładnie sandaczy i boleni. Ja mam wolne i chęci ale pewnie na siurki w Dolinie Baryczy pojadę. Okonki podłubię.Siurki typu Barycz, Orla, Sasiecznica, Mlynowka ( mlynowka nazywaja tam każdy rów z tego co zauważyłem;) są rozlane od wału do wału. Żmigród i poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Tak, wiem, zaglądam na wodowskazy i zdaję sobie sprawę z tego co tam teraz jest. Łażę po jeszcze mniejszych ciekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 O, tam byłem. Co prawda tam już okoni nie ma ale na innym pięknie połowilem choć rozmiarówka "przedszkole, podstawówka i troszkę gimby" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Bardzo długo nie lowilem w tego typu siurkach, znajomy czasami zaglada na te rowy;) w Dolinie Baryczy. Wiem że w takiej wodzie mogą siedzieć okoniska pod 40cm.Wczoraj Odra poniżej Wrocławia dosyć znacznie. Jeden sandaczyk, słabe pukniecia za to pogoda na spacer fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 W piątek za Brzegiem woda wysoka i kakao, ale opadająca. Cały dzień spędziłem z nastawieniem na bolka, a tylko jedna ryba i w dodatku poszła z wobkiem przez moją głupotę Wczoraj znowu byłem i udało się 3 sandaczyki wydłubać. Czyli raz na minus, raz na plus i suma sumarum dalej na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 W niedzielę stara Odra od mostu Zwierzynieckiego w dół rzeki od świtu do 11 rano kilkanaście okoni w przedziale 20 - 35 i jeden rodzynek na gumę 5,5cm miał może z 10cm a zażarł gumę pod główkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Wychodzony i wypracowany...... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Chyba Cię widziałem, o ile to zdjęcie z dziś. Byłem po drugiej stronie rzeki. Też podobnego udało mi się złowić i kilka leszczy podhaczyc za kapote:/ Pozdrawiam;) Edytowane 7 Listopada 2017 przez karpiu08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Wychodzony i wypracowany...... Fajny!! Spasły się te rapy jakby zima stulecia miała nadejść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Fajny!! Spasły się te rapy jakby zima stulecia miała nadejść Ktoś mi ostatnio mówił, że taka właśnie ma być w tym roku. A ja i tak w to nie wierzę....Ale rybki zaczynają coś nieśmiało podskubywać ogonki z silikonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Ktoś mi ostatnio mówił, że taka właśnie ma być w tym roku. A ja i tak w to nie wierzę....Ale rybki zaczynają coś nieśmiało podskubywać ogonki z silikonu Z tym nieśmiało to można by polemizować... Edit: ...zapomniałem o konkursie "Opis miesiąca".....yebnął jak zły a nawet chciał uciec Edytowane 10 Listopada 2017 przez Zed Zgred 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi