Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj jeden mały bolek na Pogalewie. Siedział przy dnie. Poza tym przykra niespodzianka. Tu https://goo.gl/maps/ncvuVNBhPjw zostawiłem auto przy drodze i po powrocie wybita szyba, rozbita przednia, urwane lusterko wsteczne wewnątrz i skradzione buty. Auto stało od 6 do 15. Policjanci mówili, że to już drugi przypadek w tej okolicy w ciągu tygodnia. Warto przemyśleć wybór parkingu...

post-60726-0-10489200-1511813900_thumb.jpg

Edytowane przez karpiu08
  • Like 2

chamówa, współczuję - wściec się można,

swego czasu (niedaleko stamtąd) na Pyszącej przez długi czas były widoczne slady po spaleniu auta (nie znam szczegółów tej historii ale zawsze z dreszczykiem niepokoju zostawiam tam auto - na szczęście swoje lata już ma i nie jest mega drogie)

idealnie to rozegrałeś, trzeba jeszcze było jakąś ofiarę śmiertelną wymyślić i nikt nie będzie deptał Ci miejscówek :)

a tak poważnie to  lata temu nadałem tej miejscówce idealną nazwę:

"cygańska dzielnia"

pojęcie obowiązuje do dziś i należy wprowadzić do słowniczka odrzańskiego wędkarza

• Like 10

Przykra sprawa. . współczuję nerwów. .. miałem w planach polecieć w te okolice w weekend ale odpuszczę. Cholera a latem często tam jeździłem. .. cóż skupie się na miejscu gdzie tubylcy są naprawdę życzliwi. . no i może w końcu spotkam nad wodą Dedo

Hej. Dzisiaj byłem ok 15-16.30 2 brania bolusia Ale nie trafione. Jedno było mega przyjemne. Kolega pogryzl sobie canibala i mówił że sandacz. Obiecałem sobie że w przyszłym roku więcej się kleniom i bolaskom przypomnę to może w końcu na siebie trafimy.

Ps. Patologia z tą sprawą w Pogolewie, współczuję. Mam nadzieję że chociaż obertą go te buty w ch...

Pozdrawiam

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Teraz dopiero wynurzą się łowcy czego popadnie z wielkimi przynętatami na końcu zestawu, co to całkiem przypadkiem bedą mieli przyłowy w postaci ryb objętym okresami ochronnymi.

W razie kontroli, stwierdzi, że poluje na tego "szkodnika" bolenia, a że bierą szczupaki, sandacze i drapieżcy to nie jego wina.

To jest wlasnie Polska! Jak pojawia sie w wodzie ryba, ktora mozna lowic w ilosciach uznawanych w innych krajach za standard staje sie szkodnikiem bo jest jej za duzo. Wole lowic bolenia niz nie lowic nic. Dzieki temu nie przybedzie innych ryb w wodzie a bolen zostanie wytrzebiony przez ta "patologie" co sie pojawia nad woda. Przykry ten rok 2018 sie zapowiada. W Kwietniu maja spietrzac wode na progu w Malczycach i zrobic kanal z mojego odcinka rzeki. Na Mietkowie w Marcu zacznie sie rzez boleni. Setki wedkarzy w imie bohaterskiej obrony sandacza beda tluc bolenia w ciagu tarlowym na ujsciu Bystrzycy.

• Like 5

To jest wlasnie Polska! Jak pojawia sie w wodzie ryba, ktora mozna lowic w ilosciach uznawanych w innych krajach za standard staje sie szkodnikiem bo jest jej za duzo. Wole lowic bolenia niz nie lowic nic. Dzieki temu nie przybedzie innych ryb w wodzie a bolen zostanie wytrzebiony przez ta "patologie" co sie pojawia nad woda. Przykry ten rok 2018 sie zapowiada. W Kwietniu maja spietrzac wode na progu w Malczycach i zrobic kanal z mojego odcinka rzeki. Na Mietkowie w Marcu zacznie sie rzez boleni. Setki wedkarzy w imie bohaterskiej obrony sandacza beda tluc bolenia w ciagu tarlowym na ujsciu Bystrzycy.

Ale na boleniu się świat nie kończy... Są różne inne gatunki, choć eskalacja bolenia faktycznie, może i będzie...