Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hans Kloss

Za czym już pływasz? za bolkiem?

Pływam za drobnicą, podwodnymi przeszkodami, dołkami, warkoczami- oglądam rzekę. Miałem dość długą  przerwę popowodziową a w tym czasie sporo się na wrocławskiej Odrze zmieniło. Większość fajnych miejscówek trafił szlag więc zacząłem wyszukiwać nowe żeby nie marnować czasu w trakcie sezonu. A te przerośnięte ukleje to wyłącznie z nudów Wysoki Sądzie, po 1 maja nikt mnie już z boleniowym wobkiem na Odrze nie zobaczy :ph34r:, przynajmniej taką mam nadzieję.

Kwiecień i kawałek maja to okres na przypadkowe bolenie zawsze, one mogą być wszędzie i różnie reagować na różne przynęty.Dopiero jak ukleja się ustawia do tarła to one się gromadzą i już  można je klasycznie łowić. To też zależy od wody, od pogody na wiosnę. Później jest już trudno o kabana szczególnie przy niskich wodach. Jesienią jest powrót do klasycznego łowienia. W tym roku będzie troszkę inaczej, wcześniej się to zaczęło, już podobno klenie wchodzą w tarło. Bolenie też inaczej reagują niż zawsze, choć jeszcze trzymają się nisko. Każdy rok jest inny i to właśnie jest fajne :)

Także Panowie kije w łapy i nad wodę :)

• Like 2

Lubiąż wydaje się OK.

To o tyle fajna miejscówka, że tłumów tam nigdy nie było, a robotę robi most, dzięki któremu można się przemieszczać po dwóch brzegach :)

Postaram się być jak najwcześniej.

Tradycyjnie nie zapomnijcie o kiełbasie, chlebie na ognisko :)

Fidowi przypominam o innych, obowiązkowych specyfikach :lol:

Do zobaczenia

Slavo

• Like 1