Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomek O

Kuźwa, ale żeby cały I to duży pokrowiec zostawić? No nie mogę sobie tego wyobrazić...

Barki II to chyba główne miejsce zawodów spławikowo-gruntowych we Wrocku. Ile tam przy okazji "flaszek pęknie" to zgroza ! Także.... nic to dziwnego. 

Czasem sam się zastanawiam, czy oni tam na zawody czy na picie przyjeżdżają !  :D

Stąd pewnie też ta pomroczność jasna w kształcie moro !  ;)

Edytowane przez Tomek O
  • Like 1

Barki II to chyba główne miejsce zawodów spławikowo-gruntowych we Wrocku. Ile tam przy okazji "flaszek pęknie" to zgroza ! Także.... nic to dziwnego. 

Czasem sam się zastanawiam, czy oni tam na zawody czy na picie przyjeżdżają !  :D

Stąd pewnie też ta pomroczność jasna w kształcie moro !  ;)

widzę że już profil psychologiczny kolegi dopasowałeś  -_-

• Like 1

Pasuje jak nomen omen....ulał !

Nie znasz gościa i okoliczności , nie dość że stracił sprzęt to jeszcze zrobiłeś z niego pijaka i drwisz z sytuacji , każdemu może się to przytrafić i nie koniecznie na bani , chyba że sam uczestniczyłeś w tej imprezie i sam polewałeś .

Na tym kończę polemikę  bo nie ma sensu - oby ciebie nigdy taka przykra sytuacja nie spotkała .

Panowie dzięki za spotkanie miło było zobaczyć Was po roku przerwy. Niestety znowu wyzerowalem chociaż jakieś strzały były.. ale jak mawiał klasyk "twardym trzeba być nie mietkim"????

Fido jeszcze nie próbowałem ale na pewno skomentuję.. i miałeś rację- pod drutami faktycznie była akcja z topielcem.. wprawdzie to było po drugiej stronie ale jakoś przeszedł mi zapał... chyba odpuszczę to miejsce na jakiś czas

• Like 3

Trafił mi się pierwszy fotogeniczny, nocny kleń tego sezonu. Przyładował na płytką siódemkę Widła. Było trochę brań na typowo kleniowe przynęty (również te ulubione czyli z gejzerami) jednak była to jedyna ryba tego wypadu. 4h biczowania wody w dwie osoby - czyli bez szaleństw.

post-51450-0-90717000-1526196853_thumb.jpg

post-51450-0-93228000-1526196869_thumb.jpg

• Like 16

Nasze spotkania jakąś wędkarską dekoncentrację przynoszą - dobrze że na poprawę nastroju jest piwo - u mnie wczoraj trzy miejscówki na każdej po jednym kleniu i jedna świnka (wszystko młodzież) i parę uklejek :). Być może klenie jeszcze jakieś tarłowe i nie stoją w przeznaczonych dla nich miejscach.

- Siema panowie i do następnego.

P.S. Mochu Ty się pilnuj bo coraz trudniej Ci będzie się za trzciną zmieścić skutecznie przed bolkiem skryć :)

Edytowane przez analityk

Witam panów mam pytanko będę dwa tygodnie we Wrocławiu i popołudnia będę miał wolne więc chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę pochodzić za pstragiem

a przepraszam skąd wyobrażenie że tu w okolicy są gdzieś pstrągi? (wg mojej niepełnej wiedzy z Wrocka to tak ponad 100 km trzeba dołożyć aby o pstragu pomyśleć)

Gość Hans Kloss

Ogólnie wczoraj i dziś lipa. Wczoraj jeszcze samym wysiłkiem woli udało się trafić w dziwacznych miejscach  dwa przypadkowe bolenie , dzisiaj to juz nawet hart ducha nie pomógł. 0 boleni, 0 oznak żerowania, a na boleniowe woblery łowiły się okonie, dzięki którym nie wróciłem o kiju.

• Like 3

Jak wszyscy tu piszą to nie będę się wyłamywał z privami :P

Miałem trzy podejścia do piwa. Pierwsze po wyciągnięciu z lodówki po około 25h chłodzenia. Brak wyraźnego aromatu, słabo wyczuwalny smak. Bez większych wrażeń.

Drugie podejście jak już zrobiło się delikatnie schłodzone. Aromat "wędzony" , smak bardzo dobrze oddzialowujacy na kubki smakowe, gasi pragnienie i powoduje łagodzenie podniebienia. Kolokwialnie mówiąc tzw kapcia w buzi łagodzi.

Trzecie podejście jak już jest w temperaturze pokojowej i tutaj podobnie do drugiego z tym że bardziej wyczuwalna nuta wędzenia;)

Idealnie wpasuje się w grille i potrawy smażone moim zdaniem. Łagodzi podniebienie:) Polecam lekko schłodzone,tak najlepiej mi smakowało;) Dziękuję Ci i pozdrawiam:)

Edit: aha, trzeba by coś o rybach napisać:P byłem przedwczoraj niedaleko Lubiąża tylko za bolkiem i słabiutko. Ni widu ni słychu...

Edytowane przez karpiu08
  • Like 2

Byłem ostatnio kilka razy na Widawie, szczupaka zero, okoni sporo ale małe, stoją wyspowo na szybkich prostkach i nie kapryszą z przynętą.

Wydry i norki strasznie pozmieniały stanowiska ryb. Szczupaka i leszcza wycięły bo duży i w spokojnej wodzie stał. Okonie z zastoisk uciekły na szybkie odcinki i pod zielskiem stoją, chude wszystkie, takie wyścigowce.

A co do innych spraw ;) to jestem zadowolony, że projekt okazał sie taki jak zakładałem. Piwo specjalnie stworzone pod grilla i ciężkie mięsiwo i jak sami zobaczyliście smaczne i działające łagodząco na podniebienie i na trawienie. W historii zapiszecie się jako "ci pierwsi" :)

A jeśli chodzi o produkcje to dwa lata minimum, jak dobrze pójdzie :)

• Like 6

Gość Hans Kloss

Komercyjnie z piwem może nie być łatwo, bo konkurencja ostra. W samym tylko Wrocławiu jest Doctor Brew, Browar 100 Mostów, Profesja a nieopodal w Chrząstawie browar Widawa, wszystkie warzą piwa światowej klasy.

Natomiast co do bolenia to niestety Odra stoi więc rozpłynął się po całej rzece zamiast trzymać się stadnie albo obsadzać tradycyjne przygłówkowe miejsca. Ułowić da się (dzisiaj jeden, 62 cm) ale znaleźć nie jest prosto. Najlepiej szukać miejsc gdzie woda mimo wszystko płynie, co w sytuacji gdy okolice jazów są praktycznie wyłączone z wędkowania może być niezłą zagwozdką.

Edytowane przez Hans Kloss

Wspaniały to był piątek. Nie zapomnę go nigdy.

Ostatnio jeżdżę na ryby z kolegą, który można powiedzieć dopiero stawia pierwsze kroki w wędkarstwie spinningowym. Po ostatnich braniach z powierzchni bardzo się wkręcił. Nie straszny mu deszcz czy tam burza. ...no i kazał mi wczoraj w tej burzy stać (już nie strzelało). On łowił w deszczu a ja stałem z jego różową parasolką więcej niż 40 minut czekając aż się przejaśni.

Potem było już tylko lepiej. Kolega złowił pierwsze klenia i to na smużaka. U mnie działo się ciut więcej. Za dnia wydłubałem kilka okoni a już po zmroku zaliczyłem kilka atomowych brań. Dwa z nich zakończyły się spadami a dwa udało się w pełni wykorzystać.

post-51450-0-14207400-1526737409_thumb.jpg     post-51450-0-19725100-1526737397_thumb.jpg

post-51450-0-53410600-1526737427_thumb.jpg     post-51450-0-72833100-1526737419_thumb.jpg

Dwa klenie, 47cm i równe 50cm.

Klenie wytarte i z dużymi ubytkami na łuskach. Baaaaaardzo waleczne.

Edytowane przez marienty
  • Like 9

U mnie sezon boleniowy moge zakonczyc.... Nic wiekszego juz nie zlowie w tym roku i pewnie w nastepnych latach rowniez :-) dzisiaj piekny wypasiony tarpon ze stojacej wody na top watera. Uderzal dwa razy. Po pierwszym niecelnym uderzeniu plynal kilkanascie metrow za woblerem zeby huknac po raz drugi juz celnie. Cale 84cm szczescia. Dodatkowo musialem go wyciagac z wysokiej skarpy bez podbieraka ale sie udalo. Zdjecie brzydkie bo sam bylem i nie oddaje w pelni jego wielkosci. Bolen byl bardzo wymeczony i nie chcialem go dobijac sesja.

post-52116-0-59512300-1526761540_thumb.jpg

• Like 19