FidoAngel Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Dzisiaj ryba bardzo mało aktywna była i dziwne mi się to wydawało, wszystko ok a tu bryndza, aż sobie popatrzyłem na wykres temperatury wody i dzisiaj była najcieplejsza od trzech dni. Dziwne ale prawdziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 A gdzież to takie przydatne informacje można uzyskać? Bo niestety echo mi się zje... znaczy zepsuło i muszę wszystko oceniać na czuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Nie wiem czy Tobie to się przyda ale ja korzystam:http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151160170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Pewnie że się przyda, piękne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Panowie, Kombinuję nad wyjazdem muchowym do Słowenii na 3-4 dni (+ dojazd 2 dni), koszt licencji około 750 zł (te lepsze miejsca), auto jest, paliwo jakieś 1000 zł do podziału na jadących, nocleg w namiocie za 40 zł / noc na kempingu, jedzenie z Polski. Termin: początek września - może jest ktoś chętny? jak coś to priv. https://www.flydreamers.com/en/articles/fly-fishing-in-slovenia-all-you-need-to-know-a1491 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jeszcze trochę i zamiast kropatych trzeba będzie przeprosić się z bolkami a szkoda ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Aż się wierzyć nie chce że takie ryby występują w okolicach Wrocławia. Łowię tu od 40stu lat i przyznam że takiego cudeńka tu nigdy nie złowiłem a w dodatku nie złowił go nigdy żaden z licznych krewnych i znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Może nie tyle co we Wrocławiu ale w okręgu owszem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Po kilku tragicznych dniach bezrybia (sumowe niewymiarki, okonie, krótkie sandaczyki i szczupaczki) nareszcie sumy zaczęly trafiać. Dziś dwa, większy mierzył 90 cm, a na dokładkę 40-centymetrowy okoń. Ryby były dziś aktywne pomimo sporego spadku poziomu wody. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Hans Kloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Hans przestań pierd.lić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeder Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Hans przestań pierd.lićNie wiem o co chodzi, ale od użytkownika z "TEAM JERKBAIT" pod awatarem chyba powinno wymagać się trochę więcej kultury. "1. Chcemy aby jerkbait.pl był miejscem kulturalnej wymiany poglądów – szanuj swoich rozmówców i traktuj ich tak, jakbyś chciał żeby Ciebie traktowano." 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Hans, nie słuchaj Zioma , jeszcze tylko Ty utrzymujesz ten wątek przy życiu, choć bardzo monotonne Twoje wpisy jednak są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Piszę żeby okazjonalni wędkarze wiedzieli czy jest sens wybierać się nad wrocławską Odrę czy wręcz przeciwnie. Bo ja jestem nad wodą prawie codziennie. Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez Hans Kloss 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Jest sens jutro jechać ? Bo wybieram się w okolice redzina? Czy lepiej pooglądać ryby na jerku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zawsze jest sens , można się później trochę polansować fotkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 No...i udusić paru miejscowych mistrzów, którzy nie zaliczają nawet brania. Bezcenne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Sytuacja wędkarska poniżej jazu w Rędzinie bardzo zależy od tego czy jazem płynie woda czy jest podniesiony. Jak woda stała to prawie nigdy nie połapałem a jak płynęła to zwykle było co najmniej znośnie. Wczoraj jaz był podniesiony a stan wody powyzej był niski, więc raczej szału nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Dziękuję za radę i podpowiedź???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 @FidoAngel zapodał bardzo cenny link, z tym że dla podwrocławskich wód bardziej odpowiednie są dane ze stacji hydrologicznej w Trestnie (wieś powyżej Wyspy Opatowickiej):http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151170030Pomiary wykazują że stan wody jest wciąż niski a jej temperatura rośnie, co nie najlepiej wróży weekendowym spinningistom.Dziś przy całkowicie martwej zupowatej wodzie (glony, wkurzające fragmenty roślin i salwinia) sandacz niewymiarek i dosłownie rzutem na taśmę, bo tuż przed zmierzchem w czasie powrotu, sumek 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Dziś, po szczegółowych analizach informacji zamieszczanych na tym forum, stwierdziliśmy że nie ma sensu jechać nad Ordę i wypiliśmy piwko na parkingu... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Pomysł trafiony w dziesiątkę. Gdybym wiedział ze przy 32C na wodzie nie powieje nawet najlżejszy wiaterek to zrobiłbym to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Dziś, po szczegółowych analizach informacji zamieszczanych na tym forum, stwierdziliśmy że nie ma sensu jechać nad Ordę i wypiliśmy piwko na parkingu...Nieczęsto ostatnio bywam nad Odrą ale wczoraj byłem i akurat rybki były aktywne mocno. Ja męczyłem klenie na muchę ale bolki celowo hasały żeby mnie wkurzyć - ostatnio jesteśmy na siebie poobrażani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Jest sens jutro jechać ? Bo wybieram się w okolice redzina? Czy lepiej pooglądać ryby na jerku? Można także w ramach braku aktywności ryb, pozbierać śmieci i butelki po piwie po "kolegach wędkarzach" nad wodą.A jest co zbierać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Nie jeżdżę autem ciężarowym????zostanę lepiej na jerku???? chyba ,że dostanę nfo ,że jest sens jechać, to pojadę porobić fotki z rybami???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie jeżdżę autem ciężarowymzostanę lepiej na jerku chyba ,że dostanę nfo ,że jest sens jechać, to pojadę porobić fotki z rybamiWidzę kolega nabrał pewności siebie, wyczuwam złośliwość. Było już paru takich co sporo fotek wrzucali a potem im sie znudziło. Kolega chyba nie zauważył, że lokalni mistrzowie przestali sie chwalić co nie znaczy, że nie łowią (a podejrzewam że nieźle łowią)... a może to umiejętności kolegi lub te sprzedawane wobki na prawdę takie łowne że Lipińskie, Oleixy czy inne rękodzieło im nie dorasta do ogona? Może ktoś obiektywnie się wypowie (ja nie łowie nimi to nie mam zdania)? Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi