michalvcf Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Łowilem i łowię, ja i moi koledzy. Warto je mieć ale bez oleix ów i bez Lipińskiego nad wodę nie chodze:) dziś biorą na to jutro na tamto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Dokładnie, przecież ja nie porównuje przynęt. Oleixow nawet nigdy nie miałem, a na Andrzeja kiedyś dużo łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Widzę kolega nabrał pewności siebie, wyczuwam złośliwość. Było już paru takich co sporo fotek wrzucali a potem im sie znudziło. Kolega chyba nie zauważył, że lokalni mistrzowie przestali sie chwalić co nie znaczy, że nie łowią (a podejrzewam że nieźle łowią)... a może to umiejętności kolegi lub te sprzedawane wobki na prawdę takie łowne że Lipińskie, Oleixy czy inne rękodzieło im nie dorasta do ogona? Może ktoś obiektywnie się wypowie (ja nie łowie nimi to nie mam zdania)?Pewność siebie mam od zawsze.Jeżeli chodzi o moje woblery, to prawda jest taka ,że nie robię ich dla pieniędzy. To moje hobby ,tak jak pasją jest wędkarstwo. Nigdzie do tej pory nie padły słowa...sprzedam woblery. Nawet póki co nie chcę ,aby szły na prawo i lewo, bo to nie są ,,łatwe "przynęty. Jeżeli ktoś sam sie do mnie zgłosi wtedy łowi na nie. Nie ide na ilość tylko na jakość, i cieszy mnie jeżeli ktoś się do nich przekonał , uwierz mi są osoby ,które nie wyobrażają sobie wypadów na ryby bez nich. Obiektywna opinia o łowności woblerów?Według mnie coś takiego nie istnieje...ciekawe? Szczególnie o przynetach hand made.I na koniec...Moje wpisy miały na celu was zmotywować do działaniaPozdrawiam Mirek Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez miras1983 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Można także w ramach braku aktywności ryb, pozbierać śmieci i butelki po piwie po "kolegach wędkarzach" nad wodą.A jest co zbierać.To nasze, dziś znikną koledzy wędkarze pozbierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 To nasze, dziś znikną koledzy wędkarze pozbierająAkurat nie miałem Ciebie na myśli.( ale zasmuciła mnie Twoja postawa).Nad wodą nie byłem z miesiąc. Ogólnie gdzie nie pójdzie człowiek nad wodę tam syf i butelki. Już lepsze były by puszki bo przynajmniej "puszkersi" pozbierają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Temperatura wody spadła, poziom wzrósł, trzeba jechać na sumki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Hans myślisz ze to dobra pora na nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Wczoraj cały dzień za wąsatym niestety na zero. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ja tak samo zero, zamaist sumków dwa szczupaki i kilka ładnych okoni na sumowe woblery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) A no "miszczowie" ???? się nie chwalą bo po co ???? żeby tłok był? A poza tym miszczowie nie jeżdżą pod tamy ???? a na dodatek kropki są ładniejsze!! ????Na bananka 8,5 cm lubią czasem takie dziki brać Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Oleix 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Tym to mi dojeb..es, jeżdżę pod tamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie napisałem że Ty jeździsz tylko że "miszcze" ???? nie jeżdżą a z drugiej strony pisząc o Rędzinie w zasadzie w niemal 99% chodzi tylko o jeden jedyny odcinek niestety od tamy do mostu rędzińskiego...Ps.Nie martw się trawy mają oczy ????wiem gdzie jeździsz ???? Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Oleix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Wiesz dobrze , że czasami trzeba robić ,,zmyły" więc trawy mogą mieć nie do końca dobre Info???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Akurat w temacie trawich informatorow jestem pewien ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) A mnie się głupiemu zdawało że bolenie (podobnie jak inne ryby) najlepiej łowi się w miejscach ich gromadnego występowania czyli np. w pobliżu wartkiego nurtu dobrze natlenionej wody. Najwyraźniej byłem w tzw. mylnym błędzie, więc od przyszłego roku zacznę je łowić tam gdzie nie wystepują w ogóle- zapewne tak będzie bardziej sportowo Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Hans Kloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Z perspektywy map google fajnie wygląda w/w meta.Pewnie parę kabanów tam sie kreci.Trzeba będzie kiedyś zerknąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) A no "miszczowie" się nie chwalą bo po co żeby tłok był? A poza tym miszczowie nie jeżdżą pod tamy a na dodatek kropki są ładniejszej!! Na bananka 8,5 cm lubią czasem takie dziki brać Cupace20180826153618.pngTego nie spodziewałem się po Tobie!Pod tamę podpływają ryzykanci, podchodzą zawiedzeni niepowodzeniami.Gratuluję mistrzu ładnego okazu. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Harjer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksander54 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Piszę żeby okazjonalni wędkarze wiedzieli czy jest sens wybierać się nad wrocławską Odrę czy wręcz przeciwnie. Bo ja jestem nad wodą prawie codziennie.A co Cię owi okazjonalni obchodzą? Rozplenią się i w kolejce trzeba się będzie ustawiać, by po głównej alei przepłynąć. Już w weekend tłok na wodzie, że slalomem trzeba pływać. Jak już musisz pisać, to pisz, że g. łapiesz. I prawda będzie, i mniejsza konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Takie rzeczy (tzn. że g.. łapię) to ja na wodzie opowiadam. "G.. panie, lipa, nic nie bierze". A jerkbaitowcom należy się chyba trochę rzetelnej informacji.... a może nie?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katek Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Macie tu kilku "miszczof ryzykantow" sytuacje jak najbardziej aktualne jestem kilka razy w tyg i zawsze sie ktorys trafi... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 To tam się policyjna motorówka nie umie prześluzować? Zdumiewające....Btw. z tego co mi policja wodna mówiła to owe nadbrzeżne betony widnieją w planie zabudowy jako fragment jazu rędzińskiego i to od nich (a nie od betonowych wież) odmierzać należy pprzepisowe 50/200 metrów. A zaznaczone na betonach olejną farbą "50 metrów" nie ma żadnej wartości merytorycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) . Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez dragond500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katek Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Miałem kilka razy w tym miejscu kontrole policji,psr ktora swoja droga czesto tam się pokazuje swoją frontera i w sumie są dość duże rozbierznosci w interpretacji odkąd można poplawiać.Jedni twierdzą że od zatoki jest ok drudzy te 50m maja krotsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Bo okręg wrocławski to kraina miodem i mlekiem płynąca... Tutaj gówno jest.Odcinek no kill zlikwidować,kontroli psr, policji praktycznie brak a jak już jest to zakapiory z nastawieniem dowalić.Zarybienia to niekompetencja jedna wielka. Ile rzek tyle problemów.Każda rzeka to problem najlepiej żeby ich nie było a kasę dalej brać. Potencjał ogromny a niewykorzystany.Szkoda słów na ten okręg bo to co tutaj się dzieje to istna parodia prawa połowu ryb gdzie idąc brzegiem(dokładnie obok elektrociepłowni idąc od mostów mieszczańskich) można uraczyć widoki wędkarza z rozstawionym zestawem 8 wędzisk na grunt(1 osoba notorycznie) obok żonka 2 wędki dodatkowo a w ręku bacik aby żywiec był... Na psr nawet już nie dzwonie bo oni wszystko w dupie mają i szukają zawsze łatwej zdobyczy a raczej statystyk. Dodatkowo agenci łowiący pod miejskimi elektrowniami również. Ten okręg to jeden wielki nie wypał i nawet granat w zarządzie by nie wystarczył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Poszedłem sobie ostatnio pod Różankę. Stanąłem na dobrze wydeptanym miejscu dość blisko jazu. Pomyślałem - że 50 m będzie spokojnie.Przyszła PSR i dostałem mandat (wezwanie za wykroczenie) - połów ryb w odległości 45 m od jazu przy dozwolonych 50 m...Słownie: czterdzieści pięć metrów.No z jednej strony dobrze że kontrolują...Ale 200 PLN poszło w piach.Chyba trzeba miarkę ze sobą nosić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi