Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hans Kloss

Hans,

ciesze się, że od naszej ostatniej rozmowy dostosowałeś zestaw do sumowego kalibru zamiast skupiać się na sandaczach ;)

A wiesz co... właśnie mnie dziś naszła myśl żeby jednak ten sumowy zestaw może trochę osłabić. Wpakowałem  wobler w zaczep tak nieszczęśliwie że nijak wyjść nie chciał a usiłując go wyrwać siłą i godnością osobistą rozciąłem sobei paskudnie dłoń plecionką prawie do kości.  I naszła mnie myśl taka że na cholerę mi 10 kg szmocy przy 6 kg hamulcu w młynku. Przez szmatę rwać probowałem, przez rękawicę kewlarową- wszystko na nic. Na szczęście  szamocąc sie z tym zaczepem wjechałem w końcu w linkę śrubą od silnika i problem rozwiązał się automatycznie :angry:

nie zastopuję silnika i zobaczysz, o czym chłopaki z Wisły piszą :)

Co do rzeczy wypisywanych przez "chłopaków z Wisły" to podpłynąłem przedwczoraj do Pogromcy Sumów na Tarlisku, który łowi na linkę 0.14 ( on mi na łódkę radził 0.12 :o ) i opowiedziałem mu o całej chryi tutaj. Skomentował to tymi mniej więcej słowy " W anonimowej Sieci można przecież być kim się tylko chce. Zdumiewające jest więc dlaczego tak wielu ludzi wybiera opcję bycia idiotą". Chyba coś jednak w tym jest że im więcej i lepiej ktoś łowi tym mniej go widać na forach wędkarskich, więc jak się nauczę to raczej też zniknę. No chyba że mnie wcześniej zakneblują sami za pisanie prawdy- jak Galileusza :D  :D . Na razie dwa ostrzeżenia....Co do troci to niestety  nie mogę psa zostawić bo Agusi pól dnia nie ma w chałupie więc na razie raczej lipa.

Edytowane przez Hans Kloss

:o :o Osz jego mać po przeczytaniu tego wszystkiego jak i wątku sumowego.

Naszła mnie myśl po kiego ja łowię Bolenie na żyłkę 0.22 jak mogę na nanofila 0.06.

Wyliczyłem sobie że nawet Brzana 80 cm nie ma tyle siły żeby sprostać 0.06 :lol: :D :wacko: :blink:

Nie możesz na 0.06 bo będzie za szybki opad????
  • Like 2

@elpojo

Dzięki, w życiu sa zeczy ważne i ważniejsze.

Ale jak to mówią wracam do gry????, nie bedzie lekko.????.

Do zobaczenia nad wodą.

Musze przeprosic sandacze za moja nieobecność , bo pewnie zapomnialy jak wyglądają moje przynety????

Ale mogą byc pewne ze je odwiedzę na Turawie, ukochanym ale jednak zboleniałym Mietkowie.

Edytowane przez danek
  • Like 3

A co to za jedniodniowa cisza w temacie ;)

Się dziś wybrałem poniżej Wałów na lekko, zmokłem straszne, chyba mi kurteczka, membranka, zaczęła puszczać, tak że musiałem po kilku godzinach na kawkę do Brzegu wyskoczyć. Znalazłem bar w którym za kawę sypaną według mojego uznania+ ziemniaczki ze schabowym i surówką dałem 10,10 zyla :) Częściej tam będę wpadał...

A z rybami było słabo bo woda szła w górę i sałata jakaś całą rzeką szła, musiałem w "oczka" rzucać.  Wygooglowałem dwa okonki, bolaska krótkiego i jednego pięknego okonka. Pięknie pstryknał w jaskółę 12cm, myślałem, że ładny sandaś a tu piękny i grubiutki pasiaczek się okazało. Żadnych sumów nie widziałem ;) Ave.

• Like 4

Gość Hans Kloss

W Wrocławiu od tygodnia łowią sie jedynie szupaki,  przedwczoraj na sumowego wobka wyjąłem bolenia 70 cm. A jak na sumowym żerowisku pojawiają się dziwne ryby to zwykle oznacza ze sumków tam nie ma. Może czas szykować okoniówkę.....

Po kilkunastu dniach przerwy w połowach dzisiaj rano pływałem na Odrze w teamie z synem.

Warunki atmosferyczne były super, woda 20 stopni C.,równe wysokie ciśnienie. Gdyby nie fakt, że sinica nadal płynie, byłoby super

Generalnie udany wypad. Spinka dużego suma podczas holu i dwa wyjęte. Duże nie atakowały. Były 107-siódemka i 80-tka.

Po południu najazd jednostek pływających Ruch jak w Wenecji

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Generalnie,jak widać po wpisach nic specjalnego się nie dzieje na naszych wodach. Dlaczego ? Rybki nie biorą. Zarówno z brzegu, gruntówki, spinning, jak i z pływadełek.

Popołudnia: środa, czwartek, piątek - spędziłem na wodzie. Zero brań w trolling i, spinningu na miejscówkach. Rybki zeszły do nurtu rzeki-Odra, lub w niewielkich ilościach grupują się tuż przy nim. Temperatura wody spadła do 15 stopni C.

Stan poziomu wody zmienia się każdego dnia. Ja na razie odpuściłem sobie wypad na rybki.☺️

Edytowane przez Harjer
  • Like 1

R.I.P. Hans Kloss

Sobotni wypad z kolegą. Za dnia uganiałem się za okoniem/sandaczem z opadu ale tutaj mizeria bo tylko kilka małych okonków się połakomiło. Korci mnie, żeby zostać trochę dłużej i konsekwentnie łowić z opadu w nocy. To już nie pierwszy raz kiedy ja się zwijam a ludzie dopiero przyjeżdżają łowić.

Po zapadnięciu zmroku zmieniamy miejscówkę i łowimy wyłącznie na woblery. U mnie krótkie sandaczyki, niebrzydka płoć i ładny kleń 53cm. Kolega za to zalicza pierwszego w życiu wymiarowego sandacza 57cm.

post-51450-0-26134100-1538375900_thumb.jpg post-51450-0-05265200-1538375906_thumb.jpg post-51450-0-93907000-1538375912_thumb.jpg

• Like 3

Sandacza odpuść bo go brakuje.Nastaw się na szczupaka najlepiej to i z przyłowu garbuska możesz trafić.Może i sum nawet się trafić. Proponuje rędzin i okolice.Nie wiem jak poziom wody poniżej brzegu dolnego musiał byś sprawdzić na pogodynce.

...w nocy woda znacznie przybrała znowu mieszają tamtą.W nocy siadlo parę małych zedzikow,klenio 50pare i wisienką na torcie byl spasiony miętus który wsciekle przywalil w gumę aż w łokciu poczułem.

Nad ranem już cisza,na wodzie brak życia,o świcie spotkałem Oleixa,Michał połowiles coś?

• Like 2