Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Grozi pogorszeniem tego co jest, (a coś tam jeszcze jest)

"coś tam" to bardzo dobre określenie stanu tutejszej ichtiofauny.  :D

Należy zrozumieć, że już teraz rzecz idzie o to tylko by kaczki miały gdzie pływać !  :P

Wypowiem się od strony minionych lat kiedy łowiłem na odrze na odcinkach miejskich. Wówczas wędkarzy nie było w cale mniej. Zasada C&R haha!!! Nikt o takim czymś nie miał zielonego pojęcia. Każdy wypad kończył się sukcesem. Dla przykładu w sezonie letnim kiedy rzekomo sandacz tak nie bierze jak jesienią... 3 sandacze na wypad to była norma i pisze tu o sandaczach od 60cm w góre. Nie zabierałem ich bo już w tedy się opamiętałem.Zabierania ryb nauczyło mnie pzw nie kto inny. Łamanie karku okoniom na zawodach wędkarskich etc... Tak była wówczas szkolona młodzież.Tylko późniejsza świadomość dała do myślenia. W cale rybostan z tego tytułu nie był jakoś zaorany do końca... Zaorało go spowolnienie Odry!!! Zmiana gatunku przodującego jak sum,boleń,wędkarze również pakując co popadnie do torby,co gorsza coraz mniejsze ryby bo większych to jak na lekarstwo. Straży rybackiej ani widu ani słychu... Częściej uraczyłem policje wodną która dostała od władz motorówki. Odra sie zamuliła zasypała,uciąg jest tak słaby że nie jest w stanie się oczyścić ze złogów.Tylko powódź by się przydała jak w 1997 ale wróże iż sytuacja zalania Wrocławia mogła by być zdecydowanie gorsza mimo remontów czy podniesienia wałów jak dno koryta rzeki też poszło w górę.

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Doszły mnie słuchy że kolo m.Sikorskiego trochę rybek zberetowanych wyjechało jakies leszcze kilka szczuplych i kilka sandalow w tym 80siatka-kontroli brak...zenada w centrum miasta.

Nie żenada tylko post się zaczął.  :)

• 2 tygodnie później...

ja swoje kupiłem ze 2 lata temu na sokolniczej, trochę gość ciężki w komunikacji ale ezo miał od ręki jakie chciałem, z serwisem sobie poradzisz jak napisał kolega wyżej bo to na prawdę banalna konstrukcja

Edytowane przez PLnK