Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jak u Was z bolkami?U mnie 7 wyjazdow(4 razy powyżej Malczyc,2 okolice Ratowic raz centrum)i jeden krociak,brak oznak tej ryby przy powierzchni a i gleboko na nic sie zdaje.Jestem ciekaw jak u Was wyniki bo nikt sie nie chwali.

Jak wyniki w niedzielnym GPO?

Edytowane przez katek

Panowie jak u Was z bolkami?U mnie 7 wyjazdow(4 razy powyżej Malczyc,2 okolice Ratowic raz centrum)i jeden krociak,brak oznak tej ryby przy powierzchni a i gleboko na nic sie zdaje.Jestem ciekaw jak u Was wyniki bo nikt sie nie chwali.

Jak wyniki w niedzielnym GPO?

U mnie też słabo -  albo zapomniałem jak sie je łowi albo jeszcze się nie ruszyły na płynącej (obstawiam to drugie)

Ciekawostki  z zarybień PZW 2019 (ale nie podają ilości)

http://www.wroclaw.pzw.org.pl/cms/25627/2019

--

Zarybienia Ślęży pstrągiem, Widawy trocią, odra/Brzeg Dolny - trocią smolt, Odry sumem,

Brak zarybień sandaczem/boleniem, szczupaka bardzo mało,

Dużo zarybień miętusa, nieco certy,

Najbardziej mnie dziwi brak zarybień sandaczem, dużo miętusa, pstrągi w Widawie i Ślęzy (górne odcinki)

Dokładnie jakie zarybienia!!! Poprosiłem niedawno o jakieś fotki z zarybień pzw Wrocław bez odzewu.Oni z nas wędkarzy szydzą.Siedzą skurw*synki w zarządzie biorą kapuchę.Znajomemu zarybią staw niech przedstawią twarde dane: faktury z zakupu,fotki z wpuszczania danego gatunku,ilość sztuk lub wagowo. Posrań.e jedne. 4czy 5 strażników na okręg woła o pomstę do nieba...jak to ma wszystko funkcjonować. Cieszmy się że Odra jest duża to się jeszcze jakoś broni przed presją wędkarską ale to kwestia czasu bo nic nie trwa wiecznie a grube koty się na chapią i w d.pie mają Nas,ekosystem.

Panowie czemu wszyscy się stresujemy.Trzeba może zrobić to oficjalnie jest nas tylu którzy chcieli by się dowiedzieć czegoś na temat zarybień. Mnie też żyli tyle że ja napisałem maila. Może trzeba wysłać polecony,kilka poleconych. Zamówić się jedno pismo i wszyscy takie samo za potwierdzeniem odbioru? Może mamy jakiegoś prawnika który by pomógł? Nagłośnić to w mediach może dostarczyć pismo również do urzędu miasta,rzgw?? Może zrozumieją i przy takiej ilości odpowiedzą?

• Like 1

Panowie czemu wszyscy się stresujemy.Trzeba może zrobić to oficjalnie jest nas tylu którzy chcieli by się dowiedzieć czegoś na temat zarybień. Mnie też żyli tyle że ja napisałem maila. Może trzeba wysłać polecony,kilka poleconych. Zamówić się jedno pismo i wszyscy takie samo za potwierdzeniem odbioru? Może mamy jakiegoś prawnika który by pomógł? Nagłośnić to w mediach może dostarczyć pismo również do urzędu miasta,rzgw?? Może zrozumieją i przy takiej ilości odpowiedzą?

ja tam wyślę na pewno  - rzuć na forum treść maila (adres email do wysłania) i pewno wielu go powtórzy. Pamietam że była jakas akcja z ujawnieniem handlu (defraudacji) rybami na zarybienia więc chętnie dołożę swoje trzy grosze do pilnowania.

• Like 1

Właśnie chodzi o to aby to wysłać drogą poczta-pzw. Na pismo odebrane za potwierdzeniem ktoś musi odpowiedzieć. Na maila powiedzą że wpadł do spamu i nie muszą odpowiedzieć. W dodatku chyba przy zarybieniach jest możliwość bycia przy zarybieniach co też można chyba uwzględnić w piśmie.

• Like 1