Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Ło matko, koledzy, żyjecie? Bo nikogo nad wodą nie spotykam ani nikt nic nie pisze ;)

Że tak powtórzę samego siebie :

A dzisiaj tak ciekawostka, późnym popołudniem wybrałem sie z paprochówką na drugie barki i zamiast okoni połowiłem....byczków. Stały dziady pod brzegiem i goniły drobnicę jak najprawdziwsze drapieżniki. Twisterek najpierw na wleczonego przy dnie aby sie odezwał a później wleczony po samym dnie, na leniwo tam gdzie się odezwało coś i wtedy drgnięcie wklejki i...siedział default_smile.png 

No i brzuszki miały jakby pingpongi połknęły, nażarte były  do granic możliwości. Pzdr

Wczoraj wyciągnąłem z wody wobler boleniowy. Tak brudny że nie wiem co to było. Cały czarny i zardzewiałe kotwice. Schowałem i pomyślałem w domu doczyszcze. Nic nie chciało skubać. A zobaczę jak pracuje. Patrzę rewelka i w drugim rzucie branie i siedzi. Niestety tyle go widziałem. Po chwili urwał i zabrał. Ale na takiego syfa mówię Wam co to znaczy praca. Wieczorem wynagrodził mi sumik około 1m. Powodzenia

• Like 2

kraj tacy jacy ludzi (czli my i nasi bliżsi i dalsi znajomi)  :huh:

edukować i karać, edukować i karać itd.

---

Wczoraj sukces - złowione 7 kleni

(nazbierane i wyrzucendo do kosza z 40ci plastikowych i szklanych butelek praz puszek)

---

http://jerkbait.pl/topic/130505-„zbieram-śmieci-…-po-zwierzętach”/?p=2631250

Edytowane przez analityk

• 4 tygodnie później...

Noo, grubo się dzieje w wątku wrocławskim. Post co miesiąc, gruuubo.....

No i wygląda na to, że nadszedł ten rok w którym nie będzie naszego mini zlotu. Nawet mi się nie chce a zresztą już taka zimnica... Na pamiątkę gdzieś mam wobler z dedykacją od Lipińskiego z mojego pierwszego zlotu i dyplom za największą rybę z któregoś tam...

Pozdrówki, jesienne....

A tak do merituma to napiszę, że okoni pięknych poławiam ostatnio, czterech dych nie przekroczyłem ale dziesięć-piętnaście 30+ zaliczam czasami na jednym wyjeździe. Stoją w nurcie w różnych miejscach na rzece i trzeba szukać i grubo łowić, 10g najczęściej na końcu plecionki. No i bez wklejki nie da sie połowić, delikatnie przygną albo zatelepią wklejkę i trzeba ciąć. Ale jest jazda w takich nurtach na delikatnym sprzęcie. Co ciekawe ani śladu sandacza, ani śladu...

• Like 3

Coś tam się dzieje. Nawet sandacze się trafiają tylko gdzie się podziały te duże [emoji6] Były 3 ale mam dwie foty. Wszystkie bez wymiaru...

<...> zdjęcia nie spełniają forumowego kryterium, proszę zapoznać się z zasadami

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jano

Coś tam się dzieje. Nawet sandacze się trafiają tylko gdzie się podziały te duże [emoji6] Były 3 ale mam dwie foty. Wszystkie bez wymiaru...

Gratuluję , ale po co robić fotki tym maluchom ?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jano

Doczytałem regulamin i robię poprawkę[emoji4] W wodzie ewidentnie czuć już jesień [emoji6] Brania atomowe... Ta 90tka prawie mi kij z ręki wyrwała. Warto dodać że nad wodą byłem godzinę także dzieje się [emoji846]c76eecdb21d47a58f777b6195ed17c88.jpg92bbaa6e05ec8057afc34670af3d998d.jpg

• Like 14

• 1 miesiąc temu...

Tomek, daj spokój i nie wrzucaj wszystkich do jednego worka... Łowisz tak? Myślisz, że @abb tak łowi? Ja nie znam nikogo, kto tak łowi.

Nic takiego nie twierdzę i nikogo nigdzie nie wrzucam. Opisuję tylko stan faktyczny sandaczowania po wrocławsku.

Sam sandaczy nie łowię, bo się ich boję ! :)

• Like 1