Mucha12 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Obecnie głośno krzyczą " Teraz my rządzimy!". Jak rządzą, wiemy z poprzednich lat. Nie uzyskali absolutorium, ale rządzą, . Jeden wielki blamaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 a że spytam czy ten cały Klub Wzajemnej Adoracji jeszcze działa czy to było tylko chwilowe dla mediów A czy kolega nie chciałby fajnej bezproblemowej fuszki na dożywocie ?? Nawet w czasach gdy miał działać to nie działał ! To teraz ma działać ? Ktoś kiedyś tu napisał by przywyknąć i zaakceptować ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Ostatnie dwa dni czasu aby decydenci zobaczyli że wiemy co się nad rzekami dzieje i mamy swoje pomysły - działajcie - ja dopisałem Ślężę https://www.wody.gov.pl/nasze-dzialania/opracowanie-krajowego-programu-renaturyzacji-wod-powierzchniowych?fbclid=IwAR0QrnRwrljmNATnY0AdNZu1OLM4PZGLCFtf6f6F35hLsHoCD4nnEAE0d7Y 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Szkoda czasu... Eksperci kasę wezmą i na tym się zakończy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Taaak renaturyzacja... A w kotlinie kłodzkiej to niedawno chcieli strumienie i potoki przeorać,regulować,prostować,stawiać zbiorniki retencyjne. Sami nie wiedzą co mają kolejnego wykombinować aby kasę zgarnąć.Instytucja wody polskie to mafia idiotów oraz idiotek,kombinatorów i niekompetentnych osób. Edytowane 17 Stycznia 2020 przez woblery L.E. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) ot i widać jak na dłoni przyczyny obecnego stanu - kolegom nawet kliknąć się nie chce kilka razy, powody jak z rękawa podają - ciągle te same, no nic ... oby było w nas więcej chęci. Ościenne okręgi coś tam próbują - a we Wrocławiu beton https://nto.pl/polow-szczupaka-i-sandacza-w-opolskich-wodach-drastycznie-ograniczony-wedkarze-niezadowoleni/ar/c8-14728340?utm_source=facebook.com&fbclid=IwAR2WKYJ_F-6qVSrGJU9v2P9HTg8SV3rJF02zbu5xPQn2ugnZGrhgxYdTzY8 Edytowane 22 Stycznia 2020 przez analityk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Brawo PZW Opole. 35 sztuk sandacza ze szczupakiem to rozsądna decyzja na rok jeśli chodzi o limity. Osobiście wolałbym całkowity zakaz zabierania ryb jak w Anglii. Ale te 35 sztuk to dobry krok, a za niestosowanie się do limitów drakońskie kary. Man nadzieję, że na Dolnym Śląsku ten przepis wejdzie w 2021?! No chyba, że władze naszych okręgów to starzy mięsiarze w gumofilcachm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 ot i widać jak na dłoni przyczyny obecnego stanu - kolegom nawet kliknąć się nie chce kilka razy, powody jak z rękawa podają - ciągle te same, no nic ... oby było w nas więcej chęci. Ościenne okręgi coś tam próbują - a we Wrocławiu beton https://nto.pl/polow-szczupaka-i-sandacza-w-opolskich-wodach-drastycznie-ograniczony-wedkarze-niezadowoleni/ar/c8-14728340?utm_source=facebook.com&fbclid=IwAR2WKYJ_F-6qVSrGJU9v2P9HTg8SV3rJF02zbu5xPQn2ugnZGrhgxYdTzY8 Raczej nieliczne okręgi - Zamość i Opole...U mnie bez zmian(piotrkowski) Kolego - z tym klikaniem... Że tak zapytam - duży ruch barek na Odrze? Nadal węgiel ze Śląska wywożą jak w latach 60 czy 70? Ale słyszałem, ze całkiem niedawno powstał kolejny stopień na Odrze i w planach są kolejne.To jak to - renaturyzujemy, czy nadal betonujemy? Bo to za przeproszeniem kupy się nie trzyma...Z tamy w Ciechocinku też chyba nie zrezygnowano? A to jakiś sen szaleńca budować zbiornik zaporowy na praktycznie przyujściowym odcinku rzeki. A renaturyzacja? Są środki z Unii to je rozgrabimy.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 ot i widać jak na dłoni przyczyny obecnego stanu - kolegom nawet kliknąć się nie chce kilka razy, powody jak z rękawa podają - ciągle te same, no nic ... oby było w nas więcej chęci. Ościenne okręgi coś tam próbują - a we Wrocławiu beton https://nto.pl/polow-szczupaka-i-sandacza-w-opolskich-wodach-drastycznie-ograniczony-wedkarze-niezadowoleni/ar/c8-14728340?utm_source=facebook.com&fbclid=IwAR2WKYJ_F-6qVSrGJU9v2P9HTg8SV3rJF02zbu5xPQn2ugnZGrhgxYdTzY8hahahaha dobre mi to:D:D 35 na rozpisce w rejestrze a w rzeczywistości 70. Kto to upilnuje ? Strażników brak podobnie jak u nas więc brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Brawo PZW Opole. 35 sztuk sandacza ze szczupakiem to rozsądna decyzja na rok jeśli chodzi o limity. Osobiście wolałbym całkowity zakaz zabierania ryb jak w Anglii. Ale te 35 sztuk to dobry krok, a za niestosowanie się do limitów drakońskie kary. Man nadzieję, że na Dolnym Śląsku ten przepis wejdzie w 2021?! No chyba, że władze naszych okręgów to starzy mięsiarze w gumofilcachmNa razie co u nas weszło to zniesienie okresu ochronnego boleniaoraz dzienny limit 5 ryb w beret na zbiornikach zaporowych.Brawo Wrocław! Edytowane 23 Stycznia 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 ot i widać jak na dłoni przyczyny obecnego stanu - kolegom nawet kliknąć się nie chce kilka razy, powody jak z rękawa podają - ciągle te same, no nic ... oby było w nas więcej chęci. Ościenne okręgi coś tam próbują - a we Wrocławiu beton https://nto.pl/polow-szczupaka-i-sandacza-w-opolskich-wodach-drastycznie-ograniczony-wedkarze-niezadowoleni/ar/c8-14728340?utm_source=facebook.com&fbclid=IwAR2WKYJ_F-6qVSrGJU9v2P9HTg8SV3rJF02zbu5xPQn2ugnZGrhgxYdTzY8 Co ciekawe, na stronie jest ankieta. Chciałbym poznać argumenty (i mówię poważnie bo dobre argumenty potrafią mnie przekonać), tych 940 osób co zagłosowało na "Nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Polskiemu wędkarzowi nadal myli się możliwość połowu z możliwością zabierania poławianych ryb. Choć w sumie w realu jak się łowi to się zabiera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 A może by ktoś coś o rybkach poławianych napisał? Okonie gdzie teraz bytują? Ze dwa miechy za okoniem już nie bylem a mam chęć Chyba do miasta się wybiorę bo gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Nad Oławą gryzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Nad Oławą gryzą.Skuta lodem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Co ciekawe, na stronie jest ankieta. Chciałbym poznać argumenty (i mówię poważnie bo dobre argumenty potrafią mnie przekonać), tych 940 osób co zagłosowało na "Nie". ankieta.jpgargument jest jeden....białko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Kontrole i jeszcze raz kontrole. Oczywiście za tym wysokie kary. Dla mnie to jedyny sposób. Oczywiście świadomość. Brakuje mi info na łowiskach ile trwa dorastanie ryb. To uświadomi wędkarzy zanim zabiorą rybę. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 W nowym regulaminie znalazłem zapis o zakazie wędkowania ze środków pływających do pierwszego czerwca. Dotyczy wszystkich wód w okręgu? Zero Łodzi/belly do czerwca? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Wszystkie zbiorniki zaporowe są otwarte dla łowienia ze środków plywajacych od 1 czerwca. Odra dostepna bez terminów do wedkowaniia z wyłączeniem trolingu. Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Spider1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Wszystkie zbiorniki zaporowe są otwarte dla łowienia ze środków plywajacych od 1 czerwca. Odra dostepna bez terminów do wedkowaniia z wyłączeniem trolingu.Wyprowadzam z błędu, skopiowane z Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb obowiązujący od 1 stycznia 2020 roku dla Okręgu PZW Wrocław: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Właśnie o ten zapis mi chodziło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) No jak byk napisane że od 1 czerwca. Wody PZW łącznie z Odrą i pozostałymi. Kolega @spider1987 nad interpretuje zapis,ale takich osób zapewne nie zabraknie w okręgu...i Ból doopy będzie, bo kłuć sandaczy nie będą mogli i innych ryb. Edytowane 30 Stycznia 2020 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Sorki za moją pomyłkę, myślałem, że Odra ma swoje prawa. Zawsze można było łowić, ale to dobrze, że coś zaczyna się zmieniać na lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Tak :D:D W szczególności zmiana na lepsze to możliwość walenia pięciu boleni dziennie w łep w czasie tarła. Do zmian na lepsze należy zaliczyć również likwidację (to już jakiś czas temu) jedynej wody złów i wypuść. Takie to zmiany na lepsze we Wrocławiu... Edytowane 30 Stycznia 2020 przez karpiu08 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Sorki za moją pomyłkę, myślałem, że Odra ma swoje prawa. Zawsze można było łowić, ale to dobrze, że coś zaczyna się zmieniać na lepsze.Rok temu też nie można było kłuć Odry do 1 czerwca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi