Sirval Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Jakiś dobry sklep wędkarski we Wrocławiu może ktoś polecić? najlepiej jakby był dział muchowy także.Chyba Krokodyl będzie ok, chociaż muchy tam nie za wiele...[emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Witam, wybieram się do Oleśnicy koło Wrocławia. Małżonka ma 3 dniowy kurs a ja planuję jakieś wędkowanie Polećcie proszę jakieś zbiorniki prywatne w okolicy tego miasta - karp, szczupak, pstrąg, okoń - będę walczył metodą muchową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Na muchę raczej nic nie znajdziesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Na muchę raczej nic nie znajdziesz..Znajdziesz. Od karpi po szczupaka. Z pstrągiem może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapirro Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Widziałem na Odrze gość coś łowił na muchę. Ale pod Wrocławiem, tam przynajmniej jest ladnie i są ostrogi. W samym mieście nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Kanał powodziowy, przy niskim stanie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Kanał jak najbardziej, pytanie do Was bardziej zaznajomionych z miejscem. Jest jakiś wodowskaz informujący jaki jest przepływ? Za każdym razem prosić się kogoś kto akurat może był jest irytujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Kanał jak najbardziej, pytanie do Was bardziej zaznajomionych z miejscem. Jest jakiś wodowskaz informujący jaki jest przepływ? Za każdym razem prosić się kogoś kto akurat może był jest irytujące...Jedyny wodowskaz jaki tam się znajduje...czasami, to ludzie brodzący pod samym jazem. Jak mają jaja we wodzie to jest duży przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Tak tak, tym wodowskazem jestem i ja gdy zdecyduje się łowić - kolejny dobry to odsłonięta siatka pod mostami Chrobrego, jak wystaje ok 1m - można brodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Tak tak, tym wodowskazem jestem i ja gdy zdecyduje się łowić - kolejny dobry to odsłonięta siatka pod mostami Chrobrego, jak wystaje ok 1m - można brodzić A jeździsz może skodą superb, czarną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 A jeździsz może skodą superb, czarną?Póki co miejska wyścigówka - Nissan Micra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Póki co miejska wyścigówka - Nissan MicraOstatnio stał wodowskaz max 15m od zrzutu i naparzał w kapuccino z pianką. Podszedłem i grzecznie spytałem dlaczego łowi w tym miejscu. Odpowiedział że dopiero przyjechał...A więc jak dopiero zaczynasz łowienie to możesz nakurwiać pod samiutkim jazem. Jak wsiadasz najepany za kółko to w razie "W" mów ze dopiero co wsiadłeś.Pozdrawiam pana ze skody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Szkoda, że wodowskaz w Trestnie nie jest miarodajny jeśli chodzi o kanał powodziowy. Przy tym samym poziomie wody na wodowskazie, woda w kanale potrafi mieć stan niski i w miarę wysoki z wartko płynącą wodą. Nie mogę się doszukać reguły dla stanu 315-325cm na wodowskazie. Być może bardziej doświadczeni widzą jakieś zależności. Miałem dzisiaj skoczyć na 2h, więc prewencyjnie pojechałem na Mosty Chrobrego zarzucić okiem. I co? Woda zasuwa aż miło. Dla mnie warunki za ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 też mam z tym problem bo za daleko aby tak w ciemno jechać a zmienność wody spora - ostatnio byłem dwa razy przy wodzie 215-219 cm - różnica była w stanie wody na kanale o jakieś 10-15 cm ale do łowienia w obu przypadkach, co sprytniejsi (po świecie) kamerki instalują i dają wizję na neta - może warto by się złożyć gdyby ktoś potrafił to wszystko ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Niech "wysoka" woda na kanale będzie jak najdłużej. Bolki biorą, sandacze biorą, klenie jeśli trafiają się przy bolkach to tym bardziej biorą. Za to ludzi mniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Witam,Za tydzień wybieram się nad Odrę a bardziej na zimowisko barek 2. Nastawiam się na okonia i szczupaka. Poleci ktoś jakieś miejsce gdzie można bezpiecznie zostawić samochód? Nie musi być nad samą wodą. W internecie znalazłem informacje, że głębokość tam to jakieś 6m. Dużo tam zaczepów? Jak z miejscami?W jedną stronę muszę pokonać około 120km dlatego chciałbym dojechać w miarę pewne miejsce bez błądzenia i szukania. Ewentualnie może ktoś polecić jakieś fajne odcinki w tym rejonie?Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 120 km na zimowisko barek we Wrocku?No szok. Ja mam tam 10 km i nigdy tam nie jeżdzę ... ale nie stresuj się parkingiem jak będziesz pomiędzy 500 a 0 metrów od celu to rozglądaj się a bez problemu znajdziesz miejsca do zatrzymania sie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 (edytowane) Słyszałem, że tam eldorado wędkarskie ale po Twojej odpowiedzi może jednak zweryfikuje swoje plany. W każdym razie dzięki za info. Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez JimbeamPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Witam,Za tydzień wybieram się nad Odrę a bardziej na zimowisko barek 2. Nastawiam się na okonia i szczupaka. Poleci ktoś jakieś miejsce gdzie można bezpiecznie zostawić samochód? Nie musi być nad samą wodą. W internecie znalazłem informacje, że głębokość tam to jakieś 6m. Dużo tam zaczepów? Jak z miejscami?W jedną stronę muszę pokonać około 120km dlatego chciałbym dojechać w miarę pewne miejsce bez błądzenia i szukania. Ewentualnie może ktoś polecić jakieś fajne odcinki w tym rejonie?Dzięki z góry Znajdziesz miejsce na spokojnie. Miejscówka fajna. Niedawno wyjechało kilka na prawdę fajnych rybek. Wszystko po zmroku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Ok dzięki za informację. W sobotę atakuję z samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Wczorajszy nocny przyłów. W nocy łowię ich 1-3 na sezon. Ten był największy jak do tej pory. Uderzył w wolno prowadzącego Widła, tak aby smużył. Jak woda idzie do góry to warto pomachać. Łowiłem na przemian Widłem i Gloogiem Nike 10cm. Tym razem 4:0 dla Pana Widła Nie wiem o co kaman ale zawsze obraca mi tu zdjęcia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Cześć, Koledzy, wynajduje jakieś rozbieżne info. Czy Ryczeń to woda PZW? Można tam się swobodnie wodowac? Edytowane 14 Października 2021 przez wojciiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) To woda PZW."ZBIORNIKI ZAPOROWE I WODY STOJĄCE:ZBIORNIKI ZAPOROWE:433 P Zbiornik Ryczeń na rz. Barycz - obw. ryb. nr VII. 3.rz. Barycz nr 3PRZEPISY DOTYCZĄCE ZBIORNIKÓW ZAPOROWYCH -MIETKÓW, STRADOMIA, Komorów, Ziębiceoraz zb. RYCZEŃ1. Zakaz wędkowania ze środków pływających od 1 stycznia do 31 maja."3. Całkowity zakaz połowu na żywca i martwą rybkę lub jej część od 1 stycznia do 31 maja. Edytowane 14 Października 2021 przez strary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Bylem dziś. Piękna woda, małe Drużno. Szkoda, że totalnie pusta ???? i obstawiona żywcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Pływałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi