Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Kanał jak najbardziej, pytanie do Was bardziej zaznajomionych z miejscem. Jest jakiś wodowskaz informujący jaki jest przepływ? Za każdym razem prosić się kogoś kto akurat może był jest irytujące...

Jedyny wodowskaz jaki tam się znajduje...czasami, to ludzie brodzący pod samym jazem. Jak mają jaja we wodzie to jest duży przepływ.

Póki co miejska wyścigówka - Nissan Micra

Ostatnio stał wodowskaz max 15m od zrzutu i naparzał w kapuccino z pianką. Podszedłem i grzecznie spytałem dlaczego łowi w tym miejscu. Odpowiedział że dopiero przyjechał...

A więc jak dopiero zaczynasz łowienie to możesz nakurwiać pod samiutkim jazem. :doh: Jak wsiadasz najepany za kółko to w razie "W" mów ze dopiero co wsiadłeś.

Pozdrawiam pana ze skody.

• Like 1

Szkoda, że wodowskaz w Trestnie nie jest miarodajny jeśli chodzi o kanał powodziowy. Przy tym samym poziomie wody na wodowskazie, woda w kanale potrafi mieć stan niski i w miarę wysoki z wartko płynącą wodą. Nie mogę się doszukać reguły dla stanu 315-325cm na wodowskazie. Być może bardziej doświadczeni widzą jakieś zależności. Miałem dzisiaj skoczyć na 2h, więc prewencyjnie pojechałem na Mosty Chrobrego zarzucić okiem. I co? Woda zasuwa aż miło. Dla mnie warunki za ciężkie.

też mam z tym problem bo za daleko aby tak w ciemno jechać a zmienność wody spora - ostatnio byłem dwa razy przy wodzie 215-219 cm - różnica była w stanie wody na kanale o jakieś 10-15 cm ale do łowienia w obu przypadkach,

co sprytniejsi (po świecie) kamerki instalują i dają wizję na neta - może warto by się złożyć gdyby ktoś potrafił to wszystko ustawić.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Za tydzień wybieram się nad Odrę a bardziej na zimowisko barek 2. Nastawiam się na okonia i szczupaka. 

Poleci ktoś jakieś miejsce gdzie można bezpiecznie zostawić samochód? Nie musi być nad samą wodą. 

W internecie znalazłem informacje, że głębokość tam to jakieś 6m. Dużo tam zaczepów? Jak z miejscami?

W jedną stronę muszę pokonać około 120km dlatego chciałbym dojechać w miarę pewne miejsce bez błądzenia i szukania. Ewentualnie może ktoś polecić jakieś fajne odcinki w tym rejonie?

Dzięki z góry 

Witam,

Za tydzień wybieram się nad Odrę a bardziej na zimowisko barek 2. Nastawiam się na okonia i szczupaka. 

Poleci ktoś jakieś miejsce gdzie można bezpiecznie zostawić samochód? Nie musi być nad samą wodą. 

W internecie znalazłem informacje, że głębokość tam to jakieś 6m. Dużo tam zaczepów? Jak z miejscami?

W jedną stronę muszę pokonać około 120km dlatego chciałbym dojechać w miarę pewne miejsce bez błądzenia i szukania. Ewentualnie może ktoś polecić jakieś fajne odcinki w tym rejonie?

Dzięki z góry 

Znajdziesz miejsce na spokojnie. Miejscówka fajna. Niedawno wyjechało kilka na prawdę fajnych rybek. Wszystko po zmroku.

• Like 1

• 5 tygodni później...

Wczorajszy nocny przyłów. W nocy łowię ich 1-3 na sezon. Ten był największy jak do tej pory. Uderzył w wolno prowadzącego Widła, tak aby smużył. Jak woda idzie do góry to warto pomachać. Łowiłem na przemian Widłem i Gloogiem Nike 10cm. Tym razem 4:0 dla Pana Widła ;)

post-51450-0-32517700-1630612429_thumb.jpg  post-51450-0-93284100-1630612435_thumb.jpg

Nie wiem o co kaman ale zawsze obraca mi tu zdjęcia :wacko:

• Like 4

• 1 miesiąc temu...

To woda PZW.

"ZBIORNIKI ZAPOROWE I WODY STOJĄCE:
ZBIORNIKI ZAPOROWE:

433 P Zbiornik Ryczeń na rz. Barycz - obw. ryb. nr VII. 3.
rz. Barycz nr 3

PRZEPISY DOTYCZĄCE ZBIORNIKÓW ZAPOROWYCH -MIETKÓW, STRADOMIA, Komorów, Ziębice
oraz zb. RYCZEŃ
1. Zakaz wędkowania ze środków pływających od 1 stycznia do 31 maja."

3. Całkowity zakaz połowu na żywca i martwą rybkę lub jej część od 1 stycznia do 31 maja.

Edytowane przez strary
  • Like 1