leluchy Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 wczoraj ODRA 3 bolenie :)o sandaczu niema co pisac bo zaraz mnie ktos zaatakuje . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Właśnie wróciłem z Bajkału... W końcu jakiś sukces - 2 szczupale w dwie godzinki. Wielkością nie powalały 53 i 48cm ale jak na ten weekend to sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Ja dzisiaj dwa szczupaki na pierwszych barkach trafiłem. Ten większy miał 63 centy - mój pierwszy szczupak na jerka - skusił się na fatso malowanego w okonia F10F. Co pół godziny pokazywały się też duże bolki. pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 AAno bolki tam sa i biora jednego z tych bigów 2-3 dni temu sciągnąłem takie spore 70+ a dzisiaj jeden maluszek 40 cm jedno wyjście potworka i juz w nocy na wolnego woblerka kilka brań przy brzegu jedno z takim wirem ze w szoku bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 w nocy to ja bym się bał tam łapać, chociaż może to jest jakaś opcja... no ale bolki bardzo ładne faktycznie tam siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 A ja wczoraj poszedłem na bolki i złowiłem na kastmastera sumka 80 cm hhe ale slabizna byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Widzę, że sie ruszyło . Ja właśnie wróciłem z Bajkału, znowu dwa wymiarowce. Coś większe mnie nie lubią Woda bardzo czysta, masa narybku i ikry w wodzie. Mimo, że ładnych ryb nie złowiłem naoglądałem się pięknych sztuk. Nieomal pod nogami pływały karpie 60-70cm , ładne krasnopióry i jazie, nie mówię już o patrolujących bolkach, których tam jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Dzisiaj po drodze zajechalem na zimowisko, nic nie zlowilem, pluskaly sie pojedyncze lolki, ale wokół brzegów zauważyłem pełno narybku, krasnopiór i...... starych skapcianiałych sniętych karasi (chyba karasi bo nie bralem do łapy. nie wiem co się stało bo były to ryby tylko z tego jednego gatunku (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Tajmień gdzie trafiłes tego sumka? Ja dzisiaj trafiłem bolka ciut ponad 6 dyszek,szczupaczka tez z 55-60 i 4 byczki po 40 cm(nie sumy!! byczki i to spasione krowy !!) aaa cha i klenika ze 20 cmWszystko oprucz klenika na boleniowego woblerka jajakuba istny koozak bolek,szczupek i byczki złapane na jakiejs zatoczce a klenik za tama na rędzinie Acha te śnięte ryby to płocie po tarle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ja kiedyś złowiłem dużego lina na mninijiga ale o byczkach na spina to nie slyszalem jeszczeSumek sie trafił w Lipkach. Wczoraj bylem na kanale przeciwpowodziowym i cos strasznie malo wody tam plynie mozna by chyba przejsc w kaloszach na drugi brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Gratulacje dla wszystkich co łowią rybki, Ja dziś na Oderce pod wrocławiem 2 metry ryb złowiłem: Boleń 58, sandacz 50, szczupak 52 i kleń 40. Klenie rozpoczeły tarło - były ich cały tłumek na jednym przelewie - hasały jakby łosośie płynące pod prąd - ale przynęty ignorowały. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 No nareszcie @analityk proszę ja Ciebie połowiłeś gratulacje!Ja dzisiaj 17 cm okonka na 12 cm slidera i 30 cm sandaczyka na 12 cm fatso. A potem odstrzelenie fatso, pierwsza broda - nie do rozsupłania, kocia morda i do domu się udałem pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Fakt - jak na mnie to niezły sukces. Chyba zaczynam coś rozumieć z tego współczesnego wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 .... Klenie rozpoczeły tarło - były ich cały tłumek na jednym przelewie - hasały jakby łosośie płynące pod prąd - ale przynęty ignorowały. Pozdrowienia Taa poczułem to wczoraj na własnej skórze, masa odprowadzeń, ale o braniu zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam kolegów po kiju, jak tam wrocławska Odra łowicie coś?Ja wybrałęm się wczoraj na spinning to udało mi się złowić tylko byczka, a właściwie byka-ponad 30cm na białego twisterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 niezły byk ja ostatnio złapałem takiego 10 cm byczka na mepsa aglię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Mi coś jakby się ostatnio bardziej szczęściło. Dziś byłem 1,5 godziny na Rędzinie i jednego bolenia złowiłem. Nie duży 50 cm ale cieszy bo złapany że tak powiem celowo – miejsce, przynęta i prowadzenie typowo boleniowe. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam kolegów po kiju, jak tam wrocławska Odra łowicie coś?Ja wybrałęm się wczoraj na spinning to udało mi się złowić tylko byczka, a właściwie byka-ponad 30cm na białego twisterka. Gdzie takie byczki w rzece przebywaja? W zatokach, kanalach, na glowkach? Nigdy jeszcze nie miałem na Odrze kontaktu z taka ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 zatoczki i zimowiska barek to są pewne łowiska byczków Tajmień widział fotki moich byczusi złapanych na uklejke boleniową... i tempo prawie tez boleniowe... ostatnio bardzo aktywne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Byczek nie był aż tak strasznie wielki, około 30-34cm,na grunt trafiały się większe,ale za to pierwszy mój na spinning.Został złapany na rozlewisku Odry niedaleko barek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Dzisiejszy wypad zaowocował około 20 okoniami, pare powyżej 25cm,oraz szczupaczkiem 46cm także śmiało można powiedzieć że okonie WRESZCZCIE się ruszyły:] a jak u wrocławskich kolegów po kiju?Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczak Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 @Booseib można wiedzieć gdzie łowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Dzis spinning efekt 3 szczupaki-41,51,52 + około 20 okoni.Wszystko na Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Co tam Panowie połowiliście przez długi weekend? Ja cierpię bo zdradziłem Oderkę dla jeziora na którym była całkowita klapa - ledwie kilkanaście okonków wydrapałem (strasznie wybredne były - z kilkunastu przynęt regularnie brały tylko małą zieloną obrotówkę mepssa nr 0 - zaczynam na prawdę wierzyć że nad woda to stale trzeba kombinować - szukając dobrej przynęty - gdybym nie miał tej blaszki - zszedłbym niemal o kiju) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Ja dziś wyskoczyłem na 2h na kanał i wynik to około 20 okoni także zabawa była SUPER!!Duzo sie ostatnio dzieje nad woda oj duzo:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi