Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że sie ruszyło :D. Ja właśnie wróciłem z Bajkału, znowu dwa wymiarowce. Coś większe mnie nie lubią Woda bardzo czysta, masa narybku i ikry w wodzie. Mimo, że ładnych ryb nie złowiłem naoglądałem się pięknych sztuk. Nieomal pod nogami pływały karpie 60-70cm :D, ładne krasnopióry i jazie, nie mówię już o patrolujących bolkach, których tam jest sporo.

Dzisiaj po drodze zajechalem na zimowisko, nic nie zlowilem, pluskaly sie pojedyncze lolki, ale wokół brzegów zauważyłem pełno narybku, krasnopiór i...... starych skapcianiałych sniętych karasi (chyba karasi bo nie bralem do łapy. nie wiem co się stało bo były to ryby tylko z tego jednego gatunku (chyba)

Tajmień gdzie trafiłes tego sumka? :huh:

Ja dzisiaj trafiłem bolka ciut ponad 6 dyszek,szczupaczka tez z 55-60 i 4 byczki po 40 cm(nie sumy!! byczki i to spasione krowy !!) aaa cha i klenika ze 20 cm

Wszystko oprucz klenika na boleniowego woblerka jajakuba :huh: istny koozak B) bolek,szczupek i byczki złapane na jakiejs zatoczce a klenik za tama na rędzinie :D

Acha te śnięte ryby to płocie po tarle!

Gratulacje dla wszystkich co łowią rybki,

Ja dziś na Oderce pod wrocławiem 2 metry ryb złowiłem: Boleń 58, sandacz 50, szczupak 52 i kleń 40. Klenie rozpoczeły tarło - były ich cały tłumek na jednym przelewie - hasały jakby łosośie płynące pod prąd - ale przynęty ignorowały.

Pozdrowienia

Witam kolegów po kiju, jak tam wrocławska Odra łowicie coś?

Ja wybrałęm się wczoraj na spinning to udało mi się złowić tylko byczka, a właściwie byka-ponad 30cm na białego twisterka.

Gdzie takie byczki w rzece przebywaja? W zatokach, kanalach, na glowkach? Nigdy jeszcze nie miałem na Odrze kontaktu z taka ryba.

Co tam Panowie połowiliście przez długi weekend?

Ja cierpię bo zdradziłem Oderkę dla jeziora na którym była całkowita klapa - ledwie kilkanaście okonków wydrapałem (strasznie wybredne były - z kilkunastu przynęt regularnie brały tylko małą zieloną obrotówkę mepssa nr 0 - zaczynam na prawdę wierzyć że nad woda to stale trzeba kombinować - szukając dobrej przynęty - gdybym nie miał tej blaszki - zszedłbym niemal o kiju)

Pozdrowienia