Jarokowal Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 A co dzisiaj? Ano nastawiłem się tylko na okonie, ale nie specjalnie chciało mi się ich szukać. Zasiadłem w jednym miejscu na stołeczku, na ujściu Ślęzy i tam je dłubałem. Metoda - trok boczny. Okonie gryzły, ale bardzo anemicznie i brania były trudne do zacięcia. Efekt około 30 szt. Bartek miał co wypuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja wczoraj wieczorem niestety prawie na pusto - tylko okonki. (nadal nie mogę trafić na boleniowy koncert nad wodą). Byłem wieczorem 4h w tym czsie woda opadła o jakieś 20 cm - tempo zawrotne - pewno dlatego była taka pustka. NIestedy dla kontrastu - jeden miejscowy gruntowiec miał - w siatce - szczupłego z 2,5kg i klenia ponad 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Najbardziej mnie ujmuje, że uczysz Bartka wypuszczania ryb. @Jarokowal, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Widze, że pasiaki nie tylko u mnie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam, jak tam weekend we Wrocławiu? U mnie jak zwykle małe bolenie - większe jeszcze nadal uznają mnie za niegodnego swojego zainteresowania. Ale było ciężko - co ja sie musiałem za tymi maluchami nachodzić to hoho. . Proszę o info czy komuś udaje sie w okolicach ostatnio połowić klenie? Szczególnie nie potrafię skusić kleni które żerują na głębokiej wodzie w okolicach ostróg (główek) - na przelewie jeszcze czasami jakiegoś klenia wyjmę. Ale jak złowić klenia który żeruje na spokojnej, głebokiej wodzie powiedzmy 5-10 metrów od główki? (widać bo chlapie sie czasami na powierzchni) - może ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Woda ruszyła i nici z łowienia. Z soboty na niedzielę poziom wody cały czas rósł. Trafiłem kilka ładniejszych okoni, chociaż polowałem na klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 @Tornado mi prawił, że podobno jakiś duży zestaw barek mieli puścić - stąd odkręcili zaworu na zbiornikach.Fakt, ciężko było cośtrafić w sobotę i niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam jestem tu nowy ... ale pare ładnych lat juz spinninguje we wrocku i okolicach.. ogólnie moze moje pytanie jest smieszne,ale gdzie we wrocławiu szukac sandacza ? w gre wchodzi dzienny i nocny spinning.. szczupaki,bolenie,klenie,jazie,sumy wszystko sie łapie oprocz sandacza.. dlatego zwracam sie o pomoc pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczak Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 W nocy warto byłoby zobaczyć na odrę w okolicach ZOO (dokładnie naprzeciwko ). Ostatnio troche łaziłem tam za nim ale bez wielkich rewelacji , same takie ok 50 cm i w dodatku mało .Może bardziej doświadczony kolega by sobie lepiej poradził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 dzieki.. a jakich przynet uzywasz? ogolnie moj problem polega na tym ,ze nie lubie łowic na gumy pewnie dlatego nie udaje mi sie zlowic sandacza.. ale w koncu na woblery tez powinien walnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczak Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Salmo stingi chyba 6 cm , różne rodzaję gębskich od 5 do 7 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Cześć Ixiuuu, Nieźle CI idzie sądząc z wstawek na forum Boleniowym - gratulacje. Fajnie że mamy dobrego wędkarza na lokalnym forum. Masz szanse zostać najlepszym wędkarzem tego forum ! - Powodzenia. ja wczoraj w rejonie Maślic - tylko dwa okonki ... zamiast klenia i bolenia. Witam jestem tu nowy ... ale pare ładnych lat juz spinninguje we wrocku i okolicach.. ogólnie moze moje pytanie jest smieszne,ale gdzie we wrocławiu szukac sandacza ? w gre wchodzi dzienny i nocny spinning.. szczupaki,bolenie,klenie,jazie,sumy wszystko sie łapie oprocz sandacza.. dlatego zwracam sie o pomoc pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 dzieki okonie biora i to sporo sie czepia.. fajnie bo było z nimi coraz gorzej... wczoraj bylem w Brzegu zobaczyc .. sporo okonków, male szczupaczki.. bez rewelacji.. no ,ale pogoda jaka.. wiadomo.. dzisiaj rano o 4 tez w rejonie maslic ..mialem ładne walniecie moglbyc bolen.. ale bardziej obstawiam suma.. mozna sobie gdybac.. no i jazik sie trafil taki standardowy pod 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Minął kolejny weekend, zapewne wszyscy liczyli na zyciówki = a tu klapa woda spadła i ryby brały pewno słabo - ale walczyłem i złowiłem mojego najwiekszego klenika (na szczęście moje rekordy są dość łatwe do pobicia) + fajne zdjęcie naszej górskiej rzeki, Pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 no niestety woda poszla w dol... za to dzisiaj w góre i znowu mętna ! Bolenia nie widac.. ogolnie kiepsko.. bylem tylko na chwile.. okonki i jazie nic konkretnego... pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Po dłuższej przerwie od połowów wybrałem się dzisiaj rano na Rędzin. Coś przy powierzchni się kręciło i tak w pierwszym rzucie wyciągnąłem pasiaka. 5 rzutów później łupnął mi bolek ok 55cm na... czerwono-czarnego wobka kleniowego z przyponem szczupakowym . Bolek chyba był bardzo głodny, bo wobka połknął calutkiego.Po tej rybie niestety już nic się nie działo. Ok. godz 8 już totalnie ryby przestały żerować...Po cichu liczyłem na sandacza, ale na tą rybę będę jeszcze musiał chyba poczekać jakiś miesiąc albo dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 brawo.. widac cos sie ruszyło ! ja bylem na chwile przetestowac nowe rapalki.. pare pierwszych rzutów.. mocuje chwytak przy pasku.. i blisko brzegu bum.. potezne branie.. bolen ,zeby nie skłamac 90cm bankowe.. niestety jak sie łowi robiąc pare innych rezy w tym samym momencie.. to efekt koncowy wiadomy ryba zaciela sie od zewnatrz i podczas odjazdu sie zerwala... a szkoda.. pozniej mialem tez mocne uderzenie na woblerka obstawiam suma.. jutro o 4 rano ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 szacunek za czwartą rano... ja dzisiaj pojawiłem się nad wodą chwilę przed szóstą i już czuję tego skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 jak ide tak wczesnie to najczesciej łowie max do 7 rano.. pozniej mozna isc spac.. a to jak ryby biorą.. albo poluja bezcenne kiedys chodzilem od 2-6rano w nocy nawet szczupaki sie trafialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 jak się ma ten komfort, że można później iść spać to pewnie ja niestety nie mam... ale jeśli chodzi o połowy nocną porą to zgadzam się, że (głównie latem) warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ja wczoraj z kolegą wieczorny wypadzik w okolice mostu uniwersyteckiego, efekt 4 okonki ale woda jakas cicha. Raptem parę ataków małych bolków. MOze na weekend coś się ruszy. GDzie koledzy z wrocławia wybierają się na weekend?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ja dzisiaj znowu wyskoczyłem na Rędzin. Złowiłem kilka średnich okonków podczas prób kleniowych. Miałem 3 uderzenia klenia ale skurczybyki nie chciały się dać zaciąć mimo, że biły w wobler bardzo zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 wczoraj wieczorkiem udało mi sie malego bolka dorwac.. a dzisiaj masakra.. woda spokojna ..nic nie polowało.. cos nie tak.. od 4 rano do 7:30 zadna wieksza ryba nie polowala.. ale zawsze po takiej przerwie w żerowaniu fajnie trafic jak sie ryba ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Podobnie było wieczorem. Co prawda Boleń kilka razy pokazał się na powierzchni, ale do brań go nie zmusiłem. Trafiłem małego szczupaczka ... takiego pistoleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 dalej kiepsko.. nie wiem co sie stało z tymi rybami deszcz przestanie padac to na chwile wyskocze na rędzin i okolice.. moze cos sie trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi