Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

A co dzisiaj?

Ano nastawiłem się tylko na okonie, ale nie specjalnie chciało mi się ich szukać. Zasiadłem w jednym miejscu na stołeczku, na ujściu Ślęzy i tam je dłubałem. Metoda - trok boczny. Okonie gryzły, ale bardzo anemicznie i brania były trudne do zacięcia. Efekt około 30 szt. B)

http://www.jarokowal.yoyo.pl/news/21.07.2008/ja_i_bartek.jpg

Bartek miał co wypuszczać :mellow:

Ja wczoraj wieczorem niestety prawie na pusto - tylko okonki. (nadal nie mogę trafić na boleniowy koncert nad wodą). Byłem wieczorem 4h w tym czsie woda opadła o jakieś 20 cm - tempo zawrotne - pewno dlatego była taka pustka.

NIestedy dla kontrastu - jeden miejscowy gruntowiec miał - w siatce :( - szczupłego z 2,5kg i klenia ponad 50 cm.

Witam, jak tam weekend we Wrocławiu?

U mnie jak zwykle małe bolenie - większe jeszcze nadal uznają mnie za niegodnego swojego zainteresowania. Ale było ciężko - co ja sie musiałem za tymi maluchami nachodzić to hoho. .

Proszę o info czy komuś udaje sie w okolicach ostatnio połowić klenie? Szczególnie nie potrafię skusić kleni które żerują na głębokiej wodzie w okolicach ostróg (główek) - na przelewie jeszcze czasami jakiegoś klenia wyjmę. Ale jak złowić klenia który żeruje na spokojnej, głebokiej wodzie powiedzmy 5-10 metrów od główki? (widać bo chlapie sie czasami na powierzchni) - może ktoś coś podpowie?

post-536-1348914069,3463_thumb.jpg

post-536-1348914069,394_thumb.jpg

Witam :D jestem tu nowy ... ale pare ładnych lat juz spinninguje we wrocku i okolicach.. ogólnie moze moje pytanie jest smieszne,ale gdzie we wrocławiu szukac sandacza ? w gre wchodzi dzienny i nocny spinning.. szczupaki,bolenie,klenie,jazie,sumy wszystko sie łapie oprocz sandacza.. dlatego zwracam sie o pomoc :D pzdr..

Cześć Ixiuuu, Nieźle CI idzie sądząc z wstawek na forum Boleniowym - gratulacje. Fajnie że mamy dobrego wędkarza na lokalnym forum.

Masz szanse zostać najlepszym wędkarzem tego forum ! - Powodzenia.

ja wczoraj w rejonie Maślic - tylko dwa okonki ... :( zamiast klenia i bolenia.

Witam :D jestem tu nowy ... ale pare ładnych lat juz spinninguje we wrocku i okolicach.. ogólnie moze moje pytanie jest smieszne,ale gdzie we wrocławiu szukac sandacza ? w gre wchodzi dzienny i nocny spinning.. szczupaki,bolenie,klenie,jazie,sumy wszystko sie łapie oprocz sandacza.. dlatego zwracam sie o pomoc :D pzdr..

dzieki :D okonie biora i to sporo sie czepia.. fajnie bo było z nimi coraz gorzej... wczoraj bylem w Brzegu zobaczyc .. sporo okonków, male szczupaczki.. bez rewelacji.. no ,ale pogoda jaka.. wiadomo.. dzisiaj rano o 4 tez w rejonie maslic ..mialem ładne walniecie moglbyc bolen.. ale bardziej obstawiam suma.. mozna sobie gdybac.. :D no i jazik sie trafil taki standardowy pod 40cm

Minął kolejny weekend, zapewne wszyscy liczyli na zyciówki = a tu klapa woda spadła i ryby brały pewno słabo - ale walczyłem i złowiłem mojego najwiekszego klenika (na szczęście moje rekordy są dość łatwe do pobicia)

+ fajne zdjęcie naszej górskiej rzeki,

Pozdrowienia

.

post-536-1348914082,6531_thumb.jpg

post-536-1348914082,6891_thumb.jpg

Po dłuższej przerwie od połowów wybrałem się dzisiaj rano na Rędzin. Coś przy powierzchni się kręciło i tak w pierwszym rzucie wyciągnąłem pasiaka. 5 rzutów później łupnął mi bolek ok 55cm na... czerwono-czarnego wobka kleniowego z przyponem szczupakowym . Bolek chyba był bardzo głodny, bo wobka połknął calutkiego.

Po tej rybie niestety już nic się nie działo. Ok. godz 8 już totalnie ryby przestały żerować...

Po cichu liczyłem na sandacza, ale na tą rybę będę jeszcze musiał chyba poczekać jakiś miesiąc albo dwa.

brawo.. widac cos sie ruszyło ! ja bylem na chwile przetestowac nowe rapalki.. pare pierwszych rzutów.. mocuje chwytak przy pasku.. i blisko brzegu bum.. potezne branie.. bolen ,zeby nie skłamac 90cm bankowe.. niestety jak sie łowi robiąc pare innych rezy w tym samym momencie.. to efekt koncowy wiadomy ryba zaciela sie od zewnatrz i podczas odjazdu sie zerwala... a szkoda.. pozniej mialem tez mocne uderzenie na woblerka obstawiam suma.. jutro o 4 rano ruszam :mellow: