Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

ja chętnie się wybiorę, ale jeśli dojadę do Was to po 15 bo o 14 kończe pracę :(

Pewnie gdzieś Was tam znajdę pogrążonych w holach tych odrzańskich potworów hihi.

Jadę sam więc jakby ktos reflektował, mam miejsca w aucie. Będę jechał z Krzyków, okolice Szpitala Wojskowego.

Do zobaczenia

26go mam imprezę w pobliskiej miejscowości... jeśli będziecie w Głosce to może znajdę chwilę aby Was odwiedzić...

Pozdrawiam

A może to my odwiedzimy Ciebie? Hihihi

Daj namiar na imprezkę, wpadnę w spodniobutach, postepuję trochę :lol:

Nic nie połowiliśmy ... jeszcze. Bo spotykamy się kameralnie w najbliższa sobotę.

Wczoraj byłem w Wałach - niestety na pusto (jedno branie tylko). Czasami bolek (prawdopodobnie) pokazał się na wierzchu – pomiędzy główkami w spokojniejszych miejscach a nie na przelewach – ale jakoś tak chimerycznie – mam wrażenie że ta długa, wysoka i mętna woda dała rybom w kość i teraz są osłabione jak po zimie.

Ja wczoraj miałem dwa brania z czego z wody wyjechał okonek taki ~25cm. Woda brudna i pełno trawy i innych śmieci spływa, co drugi rzut nie dało się prowadzić przynęty bo sie syf wieszał na kotwiczkach.

P.S jak sie prawidłowo obławia opaskę? :D bo się zastanawiam czy ryby wczoraj nie brały czy też ja coś źle robiłem.

Mi wczoraj kawałek od ujścia Bystrzycy do Odry uwiesił się Boleń gdy go docholowałem do brzegu i widziałem pysk to chyba za dużo świeżego powietrza załapał i zrobił się nie spokojny po czym mója żyłka nie wytrzymała ;/

Wziął na białe kopyto z czarnym grzbietem

Panowie,

Jak rozumiem to skład na Zlocik (najbliższa sobota) mamy następujacy:

Superuszy, MichałR, ziober (możliwe), Slavobeer (po 15tej), analityk + mój znajomy,

(jeżeli jeszcze ktoś chce dołączyć to zapraszam).

Umawiamy się na 12:45 na Głosce (na końcówce starorzecza – czyli jakieś 500 m od „parkingu” przy rowie). Wysyłam wam na priv mój numer telefonu aby można było się odszukać.

Pozdrawiam

Ja dzisiaj chcialem polowic bolenie... jednak tam ,gdzie powinny byc pojawilo sie stado olbrzymich Tolpyg :huh: ! Malo tego braly jak durne na twistery.. zmienilem sprzet na mocniejszy ,ale niestety nie udalo mi sie zadnej wyholowac. Emocje ogromne.. podczas odjazdow robily fale wieksza niz motorowka :mellow: wszystkie mialy mocnooo ponad metr w granicach 150cm !!

Panowie wg mnie Zlocik udał się – dziękuję za wspólnie spędzony czas. Żywię nadzieję, że takie spotkania – lepsze poznanie się - ożywi wymianę wędkarskich informacji między nami co pozwoli nam łowić po prostu więcej.

Rybek oczywiście było za mało ale nieco więcej niż w listopadzie więc jest progres – oby tak dalej :D

informację dla tych co nie byli:

Zebrało się nas sześciu – było miło – na starcie na opasce złowiliśmy wspólnie 2 bolenie, klenia i okonia + kilka pustych brań. Zapowiadało się dobrze. Niestety potem (chyba) popełniliśmy strategiczny błąd przechodząc na główki – tam nic się nie wydarzyło niestety. W ogóle woda była wysoka ale już dość dobra do łowienia – sięgała poziomu traw – nadal mocno mętna. Na rzece nie widać było żadnego żerującego drapieżnika (na starorzeczu był moment że pokazały się bolki na stojącej wodzie – szkoda że wtedy mnie tam nie było :() .

Potem ognisko, kiełbaski i powrót na opaskę – niestety już bez wyciągniętej ryby choć jeszcze były dwa boleniowe brania (na powierzchni niestety nadal nie było śladu żerowania).

Pozdrawiam