muzik21 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Odra, Rędzin. Prawie 7h chodzenia, rzucania....efekt: 1 jaź około 47cm i dwa okonki. Ogólnie bez rewelacji. Rozmawiałem z napotkanymi wędkarzami- generalnie było źle albo gorzej niż źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 U nas na dwóch wędkarzy: klenik i trzy jaśki (max 45) + bolek (60). Tak, że całkiem przyjemnie. Głównie wobki Huntera działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witampogoda dzisiaj nie dopisała ale za to rybki wynagrodziły dzisiejszy dzień .Ogólnie 9 jazi i jednego bolenia ( przyłów podczas jaziowania)Fotki robione telefonem.. cdn Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 cd. Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Piękne! Dzisiaj pogoda nie sprzyjała lecz jak widać, rybki ładnie reagowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Danek, pięknie połowiłeś, ale czemu ten jeden jasio taki okaleczony? co mu zrobileś??? , widzę, że po raz kolejny miał farta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzięki,- nic mu nie zrobiłem ale ktoś, coś go chciało przepołowić.Miałem jeszcze jednego z zdeformowaną głowa Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 prawdopodobnie przygoda z jakimś obiektem pływajacym w okolicy???albo silniejszy przeciwnik zamieszkujący okolicę hehehenie podejżewałem Ciebie przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Gratki Danek Pierwsze porządne zdjęcia w naszym wątku w tym roku - podwójne gratki Tak trzymaj. (aby wszystkim ryby brały jak Dankowi) - Przy okazji przypomnienie - w najbliższy czwartek mamy spotkanie pod hasłem tytułem „Co można zrobić lokalnie aby pozytywnie przyczynić się do rybostanu naszych łowisk?”. Termin: Czwartek 19.04.2012, godz. 16:45-18:45 Miejsce: ul. Piłsudskiego 95, Wrocław, I Piętro, Siedziba Centrum Wspierania Przedsiębiorczości (Uwaga: kamienica jest w remoncie, wejście przez ponurą bramę ale na I piętrze jest czysto i przyjemnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 1. zdarzało mi się już kilka razy puścić rybę z woblerem ale zwykle było to mój błąd lub sprzęt zawodził - wczoraj po raz pierwszy rybka zagryzła - zrobiła jeden młynek przy brzegu - druki w pewnym oddaleniu od brzegu (jeszcze myślałem że kontroluję sytuację) a potem już śmiało wyciągnęła 120 m żyłki i urwała zestaw Spore emocje ale szkoda - pewno dużo za duży bolek jak na 0,18 mm przeznaczone dla jazia czy klenia. 2. Szukam chętnych na wyjazd na Boren do Szwecji w terminie 24.05. do 02.06 - czy może ktoś się pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A dzisiaj Dobra, żadna tam dobra, pusto jak wszędzie. Jeszcze dwa odcinki do sprawdzenia ale zapach proszku do prania wieczorową porą nie wróży tej przepięknej, bystrej, piętnaście chyba lat temu zarybianej pstrągiem przez koło z Polaru rzeczce, nic nomen omen, dobrego @analityk, 120metrów osiemnastki i nie mogłeś zatrzymać, szkoda, duży to bolek musiał być, szkoda, szkoda że go na fotce nie widzimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Raczej miałeś suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek84 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A dzisiaj Dobra, żadna tam dobra, pusto jak wszędzie. Jeszcze dwa odcinki do sprawdzenia ale zapach proszku do prania wieczorową porą nie wróży tej przepięknej, bystrej, piętnaście chyba lat temu zarybianej pstrągiem przez koło z Polaru rzeczce, nic nomen omen, dobrego Na Dobrej poniżej Whirpoola/Polaru raczej oprócz zapachu mydła nic nie złapiesz.Planuję osobiście wybrać się troszkę wyżej Dobrej na obiecującą miejscówkę gdzie Dobra meandruje w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Forecast u nas teraz takie zamiłowanie do takich brań i odjazdów mają bolki dzisiaj słyszałem o 2 niedzielnych bolkach z którymi gość walczył 2 godziny obydwa powyzej 80 cm tyle ze zyłka 0,14 zeby nie było głupich docinek to nie ja holowałem(bo pewnie trwało by to wiele krócej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Na Dobrej poniżej Whirpoola/Polaru raczej oprócz zapachu mydła nic nie złapiesz.Planuję osobiście wybrać się troszkę wyżej Dobrej na obiecującą miejscówkę gdzie Dobra meandruje w lesie. A to dobrze, że mi podpowiedziałeś bo dzisiaj doszedłem tą rzeczką do Widawy i postanowiłem kreskę położyć. A na Widawie, ok 20-tej tam doszedłem, piana jak by ktoś szamponu dolewał gdzieś wyżej. No jakim cudem ma być ryba jak taka chemia w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek84 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Moje podejrzenia padają na oczyszczalnię ścieków w Whirlpoorze.Z 15 lat temu kumpla stary tam pracował i mówił że po nocach walili w rzekę bezpośrednio.Teraz myślę że mimo przebudowy nadal coś leją.W mojej okolicy (Pawłowice-Zakrzów) Dobra robi za śmietnik nastoletnich biesiadników.Jedynie co mnie pocieszyło tej wiosny to to że widziałem chmarę narybku w rowie melioracyjnym wpadającym do rzeki ,więc jest nikła szansa ze jakieś życie tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A widzisz, możesz mieć rację z tym Polarem, bo sporo narybku widziałem ale przy moście powyżej. Coś się tam ładnie wytarło ale cały odcinek poniżej jest martwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy652 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W tamtym 2011 roku, na dobrej za whirlpool'em przy ogródkach działkowych na kłokoczycach, unosił się specyficzny zapach porównywalny tylko do ścieków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 czy my się dzisiaj spotykamy, czy sezon ruszył i zapał zmalał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Przepraszam ale mnie nie będzie - praca. Jeżeli chodzi o zapał to jest tylko brakuje czasu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja mógłbym się pojawić po 18-tej, tylko nie wiem czy tak późno jest sens... Obowiązki zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 czy my się dzisiaj spotykamy, czy sezon ruszył i zapał zmalał? Sezon ruszył i zapał zmalał ale się spotykamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Kapitalnie by było jakby ktoś jakiś filmik nakręcił na spotkaniu , bo opisać wszystko będzie niezmiernie trudno . A zapał do ratowania naszych wód jest niestety musimy go miarkować miedzy pracę obowiązki rodzinne i oczywiście rybki też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wszyscy mamy rodziny, obowiązki i pracę... więc nie ma się co tłumaczyć. Tylko jak z 20 chłopa nagle przyjdą 3 osoby, to będzie trochę lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi