Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Oby to był wstęp do czegoś dobrego nad naszymi wodami...Więcej takich akcji!!!

Nie oszukuj się... nawet jakby kontrole były codziennie to i tak się nic nie zmieni. Ile czasu trzeba żeby wyjąć sumika z wody, zawinąć w foliówkę zamieniając na 4 browary ? Minuta może dwie... 1 szansa na milion że akurat wtedy i właśnie w tym miejscu pojawi się straż rybacka.

Musimy poczekać aż pokolenie bezzębnego kierowcy seata zakończy żywot - o nawróceniu nie ma mowy - pewnie też jego dzieci bo i one patrząc na tą praktykę będą robić podobnie. Jedyna nadzieja że nie ma dzieci lub nie wędkują. Ale i my nie dożyjemy tego :D

A ja w niedziele byłem na spacerku i maszerując wzdłuż Odry w okolicy Politechniki zobaczyłem pierwszą interwencje Policji ze Strażą Rybacka w tym roku, normalnie motoróką pływali i trzepali wszystkich co z kijem przy wodzie. Czyżby coś się ruszyło? Bo ja osobiście łowiąc w tym roku jeszcze ich nie spotkałem ;d

Szybciej i taniej byłoby jakby Panowie Polucjanci ruszyli tyłki i się przeszli brzegiem, a nie pływali łódką. Ja bym się delikatnie ....wił, zdenerwował znaczy, jakby mi tak podpłynęli.

A kontrolowali w odległości zapewne 100 czy 200 metrów od Komisariatu Rzecznego :lol:

Slavo

Takie akcje w rejonie Głogowa i okolic odbywają sie z udziałem strażników SSR,PSR,Policji kilkanascie razy w miesiącu.

Efekty powoli widać :D

Od początku roku nałożono kilkaset (mówie dobrze) mandatów za nie przeszczeganie RAPR :D A w głownej mierze są to wedkarze :blush:nie jakieś tam osoby bez uprawnień czy kłusole <_< Także podczas kontroli ujawnia sie osoby NIEEDUKOWALNE tz takie ktore sa karane za te same przewinienia po kilkanascie razy <_<

Wszystko uzależnione jest od zaangażowania poszczegolnych osób w dbałość o nasze wody.

Osobny temat to edukacja. Tą powinno rozpocząć sie juz w najmłodszym wieku małego człowieka.

A ja w niedziele byłem na spacerku i maszerując wzdłuż Odry w okolicy Politechniki zobaczyłem pierwszą interwencje Policji ze Strażą Rybacka w tym roku, normalnie motoróką pływali i trzepali wszystkich co z kijem przy wodzie. Czyżby coś się ruszyło? Bo ja osobiście łowiąc w tym roku jeszcze ich nie spotkałem ;d

Szybciej i taniej byłoby jakby Panowie Polucjanci ruszyli tyłki i się przeszli brzegiem, a nie pływali łódką. Ja bym się delikatnie ....wił, zdenerwował znaczy, jakby mi tak podpłynęli.

A kontrolowali w odległości zapewne 100 czy 200 metrów od Komisariatu Rzecznego :lol:

Slavo

To samo miałem na myśli bo posterunek blisko xD nie no mam nadzieje że się ruszy cuś. Jak zaczną krążyc to nie którzy wycofają ze względu możliwej wpadki. Chociaz kary są niskie 200 zł? Co to jest nie ma czego się bac. Złapią raz na 2 lata i sięza karte nawet zwraca -.-

Łowi ktoś coś we Wrocku?Pochwalcie się.Ja ostatnio na rędzinie byłem,w dwóch miejscach tylko chodził bolek(na moim brzegu)jednego z dwóch zdjałem,drugi był za duży i za cwany,do tego na stojącej wodzie.Pstrykneły też dwa krótkie kolce.Myślałem,że jest tam więcej miejscówek z szybszą wodą :wacko:

Gdzie warto się wybrac za bolem?Podobno okolice milenijnego są niezłe.

.... jeśli chodzi o bolenie, to proponuję Odrę za Janówkiem (w stronę Prężyc) ciężko dojechać, ale za to cisza i spokój :D W samym Wrocławiu byłem ostatnio dwa razy na Maślicach, tylko małe szczupaczki się czepiały i faktycznie na płyciznach coś ukleje tłukło ....

odcinek od tamy na rędzinie do ujścia widawy to dobry rejon na bolki teraz jest bardzo niska woda ale kto lubi i umie sobie na takiej wodzie radzic może nieźle połowić

Prucz bolków co wypad udaje sie złowić na maślicach kilka kleni,jazi o wyjściach juz nie wspominam bo to na pęczki :mellow:

Kleni nie próbowałem tam łowić,zresztą rzadziej poluje na te rybki,raczej wiosną i wczesnym latem.Bolki to moje ryby :mellow:

Długo nie łowiłem,ale stwierdziłem,że woda tam trochę wolno płynie,chyba ze względu na niski stan wody.Znalazłem jedną tamkę z boją,tam był szybszy uciąg i jeden boleń.Moim zdaniem typowo szczupakowo-sandaczowa woda.

Wczoraj na bardzo fajnej wodzie bardzo niskiej którą lubie trafiłem 3 klenie kilka sie spieło i do tego kilkanascie wyjść i nietrafień w przynęte :mellow:

A bolków tam na pęczki jest choć trzeba je umieć złowić mimo ze woda niska i niemal stoi to na każdej główce robi sie warkocz a między główkami w klatkach na metrowej wodzie bolki maja stołówkę gdzie też chętnie biorą poprostu grunt to podejście do wody i obłowienie jej odpowiednią przynętą :unsure:

Faktycznie w ostatnie dni to woda zupełnie bez zmian poniżej jazu w Redzinie. Dziś bardzo słabo na tej wodzie, spływający łodzią od rana zero pobić mieli.

U mnie zaczyna sie czas sandacza :mellow: dziś po burzy/wietrze dwa spady zaliczyłem. Chyba pora zamienić kleniowego kijka na coś bardziej ciętego...

Ja dziś 4h poniżej tamy na rędzinie od strony maślic i jedyne co wpadło to spora ukleja co lepsze że na spirita 7 ;d aa jedno wyjście małego okonka do soula a tak to postucha ;d po drugiej stronie chłopy wyciągali jakieś małe okonki ale bez szału. Coś się nie moge wstrzelic w tym sezonie.

Wrrrrrrrr ...... dzisiaj byłem trzy godzinki na Maślicach, brały tylko maleństwa, ale o apopleksję przyprawiały mnie wszelkiego rodzaju pływadła .... Rety, ludzie, DO DIASKA!!! czy płynąc na swoje miejsce musicie zachowywać się jakbyście byli sami na świecie? Ryk silników, fala jak na Bałtyku i głośne rozmowy w rodzaju brały K...wa, Będą brać k...wa? Najciekawsze jest to, że gdy już lodzie, łódki, motorówki i pontony się zatrzymają, to mili panowie są cici, grzeczni i spokojnie oddają się swojemu hobby .... szkoda tylko, że innych mają gdzieś :(

.

Tomek to zawsze większego złowi - spryciarz jeden. Gratki.

a co do łudek - motorówek - poduszkowców itp - to pełna zgoda -

Panowie na pływadłach szybko zapominają jak to jest kiedy siedzi się na brzegu - za to głośno nażejakją jak inny na pływadle przepłynie im za blisko - żenada :angry:

post-536-1348917942,7639_thumb.jpg

A widzę, że se bolki łowicie, ładne rybki, gratki :D

A ja właśnie z wody wróciłem, piękna pogoda, cieplutko i jasno bo prawie pełnia. Dobrałem się pieskom do tyłków ale stado z samych podwymiarków się składa, no nic, trzeba dalej szukać ale cieszy duża ilość młodzieży. Suma mocno przetrzebili i od razu sandacz ruszył do kontrofensywy.