TAJMIEN Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Też bym się pisał. Miejsce takie żeby wszyscy się zmiescili i żeby dało się coś połowić. Może na Rędzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Też pomyślałem sobie o Rędzinie. Tylko chyba bardziej w okolicach ujścia Widawy, bo tam mniej wędkarzy jest. Może jak nas więcej będzie to w końcu ktoś coś ciekawego wyciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Do ujścia Widawy to troche daleko a w lesie pozakładali szlabany i ciężko autem przejechać. Zawsze mozna wyznaczyć jakieś miejsce zbiórki i uzgodnić na miejscu dokładny plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Właśnie wróciłem znad wody. Miałem 3 brania z nich 2 hole a w ręku jedna ryba. Sandacz miał niewiele ponad 50cm ale taki też mnie cieszy. Poza tym złowiłem krasnopiórkę i byczka obie rybki na mniejszego wobka. Co do spotkania to jeśli są chętni to można się zastanowić jaki termin pasuje. Mi osobiście bardziej pasuje weekend (może być nadchodzący i następny po nim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 3 brania :jeden sandaczyk... wrzucilem do fotek sandacz 2008 coraz lepiej na tym naszym odcinku odry )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Jeśli jest tak dobrze to może ktoś zaproponuje coś npRędzin zjazd do wodowania łodzi, 6:00 rano, niedziela - zbiórkalub cos podobnego + lista osób i robimy wrocławski minizlot, oczywiście jak ktoś chce z Suwałek też może przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 mi pasuje. Jeśli się zbiorę z łóżka oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Mi tez zawsze jest ciezko rano wstać tym bardziej że coś ostatnio podziębiony jestem. Właśnie dlatego sugerowałem żeby chętni się podpisywali pod spodem. Napewno jest to jakaś mobilizacja do wstania z wyra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ja bym się pisał wraz z kolegą ale raczej na poniedziałek niż niedzielę, z tego względu że mam w ten weekend zawody wędkarskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam, Ja na niedzielę niestety prawdopodobnie nie dam rady - ale w sobotę wybieram się nad wodę. Zamierzym oderwać sie nieco od miasta aby zwiększyć szansę na rybę i podskoczyć w okolice Lubiąża. Prawdopodobnie będę miał (ze dwa) wolne miejsca w aucie to mógłbym kogoś zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewniak Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 mi w zasadzie pasuje i niedziela i poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 W sumie to nie musi być koniecznie ta niedziela. Jeśli większości bardziej pasuje kolejny weekend to może za tydzień. Ryby raczej nie uciekną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Odra milo mnie ostatnio zaskakuje... dzisiaj rano z sandaczami bylo gorzej jeden wiekszy sie urwal i nic wiecej.. wiec zmiana taktyki i obsypao boleniami.. jeden sradniak i sporo maluchow 40-50cm bylo duzo zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Cześć Ixiuuu, Napisz coś więcej na co i gdzie łowiłeś te bolki. Czy z powierzchni czy z dna, czy w warkoczu czy w klatce, na prostce itp. Z góry dzięki za jakąś podpowiedź - co by łatwiej było je w sobotę odszukać, Odra milo mnie ostatnio zaskakuje... dzisiaj rano z sandaczami bylo gorzej jeden wiekszy sie urwal i nic wiecej.. wiec zmiana taktyki i obsypao boleniami.. jeden sradniak i sporo maluchow 40-50cm bylo duzo zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 ogólnie to teraz łowie sandacze ale widze ,ze woda szybciej plynie no to troche boleni połowilem.. lowie je tradycjnie jak na wiosne.. szukam głowki ,najlepiej lekko zalanej..pozniej stoje chwile (nie rzucam) i obserwuje jesli widze jakies uklejki skaczace chocby jedną to rzucam i rzucam ;d i łowie ciezko tak wytlumaczyc ..i wazne ,zeby w poblizu nie bylo zadnych wedkarzy i ludzi ! jedno tupniecie moze Ci zepsuc wszystko.. dlatego jak widze ,ze ktos sie do mnie zbliza nad odra to odrazu mowie ,zeby nie podchodzil :D:D no cóż pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Ixiuuu, dzięki za info Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil A. Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam Panow moj 1 post Odkad sie ochlodzilo nic nie moge zlowic nad woda cisza, nie widac oznak zerowania. Dzis bylem z kolega na glowkach w okolicy mostu milenijnego. Od 8 rano do 14, nic sie nie udalo wydlubac. Wielu wedkarzy takze narzekalo. Juz tydzien temu w przeddzien ochlodzenia nic nie bralo. W sierpniu na tym odcinku nie bylo dnia bez ryby. Udalo mi sie nawet zlowic 2 szczupaki w 15 minut: (50cm i 55cm) - nie duze ale zawsze cos a kilka okoni to byla norma. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam nowego forumowicza - miło, że liczba piszących się powieksza. Z braniami faktycznie słabo. Ja dziś byłem koło Lubiąża - jeden sandacz nieopatrznie pokazał się przy powierzchni (tylko dwa ataki przy powierzchni widziałem przez pół dnia) i udało mi się go wyhaczyć - 59 cm. Jak na moje możliwości to dzień ok. Poza tym cisza - zero brań na gumy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 od wczoraj cisza i jeszcze raz cisza.. probowalem w wielu moich pewnych miejscach.. i nic..wszystkie przynety... nic ..,ale ostatni tydzien był bardzo dobry.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 lxiuuu to przez tą kwitnącą wodę tak się dzieje, miałęm wczoraj zawody splawikowe+gruntowe i drapieżnik-okoń też niezbyt chciał współpracować na robaka,prawie każdy złapał natomiast byczka w tej zielonej z wierzchu wody.Myślałem by dziś wyskoczyć na spinning ale i rybki i pogoda coś niezachęcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil A. Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Dzis kolejny wypad. Deszcz mnie zlapal ale nie poddawalem sie. Niestety znow nic sie nie udalo zlowic. Bylem w okolicach ujscia Slezy. Poza ujsciem ktore bylo obstawione gruntowkami chyba nie ma ponizej nic ciekawego. Sama plycizna, pelno kamieni do 1/4 szerokosci Odry. Probowalem w kamieniach ale nic sie nie udalo sprowokowac do brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Zielona woda jeszcze długo popłynie. Zaczeli zrzucać Turawę, Mała Panew wyglada jak farba olejna, a stan Turawy jest duży. Powyżej Opola Odra czysta jak kryształ, poniżej szczawiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Witam kolegów. Jak idą jesienne połowy? Ja wczoraj wyskoczyłem po pracy na 2 godzinki i udało mi się jedynie wyciągnąć sandałka trochę ponad 40cm. Widzę, że chętnych na wspólne spotkanie we Wrocławiu jest niewielu... Jakby ktoś miał jednak ochotę to w weekend można się wybrać gdzieś. Może być wspomniany wcześniej Rędzin, może być Odra przed Wrocławiem (którą akurat słabiej znam) a może być też dalszy wypad w okolice Brzegu Dolnego. Propozycje mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 tez proponuje sie jakoś określić bo weekend juz nie bawem, środa czwartek, piatek miną i w sobote można by się spotkać.Byłem jakiś czas temu w okolicy ujscia Trzciany na Redzinie, da sie tam spokojnie dojechac, trzeba poprostu pojechac przez Lesice a nie przez las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 a wogole jak tam sytuacja ze szczupakiem w naszych rejonach ? ja juz dawno nie zlowilem zadnego.. a jak u Was ? na poczatku sezonu mialem sporo miedzty 45-70cm pozniej cisza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi