Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z koleżką też dziś nad wodą od 11 do 17 ale brań wcale nie było. Dwa puknięcia u kolegi a u mnie zero, choć może ze dwa trzy były ale ostatnio połamałem wędkę i plecionkę poplątałem a na wklejce i żyłce to dupa nie łapanie sandaczy. Bajki jakieś o sandaczowej wklejce...

@ch4on, szkoda, szkoda choć jak ja ostatnio po pół godzinie ciężkiego holu zobaczyłem amura to taką wiąchę mu posłałem aż resztki liści z drzew poleciały :D

No i muszę szukać kompana na sandasie bo dzisiaj mój młody koleżka powiedział, że już koniec.

Nie dziwię sie bo wczoraj przy -15 łapał i dwa wyciągnął a i dzisiaj też ciepło nie było, troszkę zmarzł i ma dość :wacko:

Edytka: Ten amur został wyciagnięty na stalce zrobionej z linki jubilerskiej, tylko zapalniczką zgrzany na końcach i wytrzymał, sam się zdziwiłem :o

Edytowane przez FidoAngel

ch4ron

Współczuję i łączę się w bólu :). Stawiam na wąsatego. Chyba nie ma w naszych wodach czegoś co by się położyło na dnie i nie dało ruszyć... Tym bardziej, że już ryba popłynęła i wróciła.

A podejrzewam, że nie łowiłeś na sprzęt typu 0,5-6g i 2,1m :) tylko na coś "normalniejszego" na jesienne czasy.

Na przyszłość będziesz wiedział gdzie iść po grubego zwierza.

Slavo

P.S.

Przy okazji potwierdzam, że Odrą zasuwają kry z lodu. Ciężko się łowi bo trzeba manewrować między tym lodem.

Wczoraj walczyłem do 15.20. Żywego ducha nie widziałem, ale spacerek brzegiem rzeki na mrozie jest całkiem przyjemny.

Brawo ch4ron - ładna walka i opis - pewno nic więcej nie mogłeś zrobić - namierzyłeś dobą miejscówkę. Sum mógł być poprawnie zacięty - jeden znajomy wyjął ostatnio 167 cm na Odrze. Okazuje się, że towarzystwo twarde jest. Ja w sobotę miałem jechać na swoje miejscówki ale przestraszony mrozem zawitałem tylko w okolice ul. międzyrzeckiej - bez brania wróciłem.

Edytowane przez analityk

Brawo ch4ron - ładna walka i opis - pewno nic więcej nie mogłeś zrobić - namierzyłeś dobą miejscówkę.

Przez chwile na prawdę chciałem do tej ryby się przejść, tak mi się ciepło zrobiło :D

A co do miejscówki, pewnie racja tylko kiedy ja znajdę czas żeby ją w tym roku jeszcze trochę przeorać. Tak mnie sandacze w tym roku wciągnęły, że olałem wszystkie projekty na uczelni, a teraz trzeba to nadgonić....teraz kiedy w końcu coś się dzieje...

Nie wiedziałem, że to ważne, ale kijem tak jakby bujało podczas holu. Kolega z forum zasugerował, że to charakterystyczne podczas holu prawidłowo zapiętego suma.

Dzięki za słowa wsparcia!

Wg mnie to sum :-)

Dwa tygodnie temu mialem podobną jazdę.

Po dwóch odjazdach takich na 50-60 m, pod drugim brzegiem strzeliła plecionka (0,13 PP), łowiłem bez przyponu :-(

Miał ponad 1,5m , po wszystkim siedziałem na brzegu z 15min i nie bylem w stanie odpalić papierosa :-)

Ja po 30-minutowym holu suma 108 cm na kijek do 10g :) przez 2 tygodnie !! miałem mrowienie w prawej ręce (do tego brak czucia w dwóch palcach) i zakwasy.

A jak już sumik był w łodzi to aż cały się trząsłem, takie emocje były. Pierwszy sumek w życiu... :)

No i wreszcie odpuściło, Widawa mnie zaskoczyła bo miałem chęć szczupaczki pomęczyć, cała skuta lodem ale na Odrze popukałem ze dwie godziny, zero.

Po zmierzchu plećka zaczęła lekko podmarzać.

W niedzielę, jak nie będzie mocno lało, trzeba się wybrać, są całe, piękne, odcinki bez lodu.

No i coś ze Szczecina już się rozpycha na wrocławskim odcinku Odry ;)

Edytowane przez FidoAngel

No i coś ze Szczecina już się rozpycha na wrocławskim odcinku Odry ;)

Dobre dobre Fido,

masz jakieś potwierdzone info w tej sprawie?

Też mam ochotę popróbować póki jeszcze całkowicie mróz nie skuł rzeki.

W niedzielę atakuję rzekę i silikonem i wobami.

Twardym trza być :ph34r:

Slavobeer