DanekM Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Dla mnie okolice jakiegoś większego miasta to koło o promieniu wyznaczonym dość szybkim dojazdem w celu jednodniowego łowienia. W moim przypadku zwykle to jest do 60 km w jedną stronę. Oleśnica znajduje się 40 od Wrocka, więc w naiwności swej sądziłem że macie tak samo. Tym bardziej że na południe za pstrągami jeździcie i po 100+Dzięki za zwrócenie uwagi na Widawę Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 z Oleśnicy do Wrocławia jest 29km To już "bliska" okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Mieszkam we wrocławiu i do Oleśnicy mam 22km, wiec jeszcze bliżej Daj znać jak będziesz to wybierzemy się nad Widawe i jej dzikie tereny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 czy nikt, w ostatnim czasie nie był z kijem nad wodą w okolicach Wrocławia lub kotliny Kłodzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 czy nikt, w ostatnim czasie nie był z kijem nad wodą w okolicach Wrocławia lub kotliny KłodzkiejByłem z kolgą na spacerze na różnych miejscówkach na Odrze. Lód jeszcze trzyma. Niektrórzy siedzą już z federkami ale bez efektów. Na barkach II też kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 ja dzisiaj byłem na odrze okolice opatowic we wrocławiu. Bez efektów . WOda wysoka brudna i Gna jak jakaś dzika rzeka pstrągowa ;p Bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 To ja może z innej bajki, jako że ten wątek najbardziej rozwinięty to mam pytanko do kolegów. Chciałbym na przelomie maja i czerwca wybrać się na z żoną i córą na weekend w jakieś spokojne i cichę miejsce ( najlepiej agroturystyka ), no i oczywiście blisko Odry żeby polatać ze spinningiem. Może znacie jakieś fajne miejsce godne polecenia.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 .............. Do Odry w Jelczu też nie daleko.Wypatrzyłem koło Sycowa zbiornik w Stradomii. Znacie? Łowicie? Czy jest to typowy dołek z karpiami obstawiony dzień i noc kiedy "bierom"?Generalnie łowię kropki, czasem szczupaki i sandacze oraz klenie. Będę tam co najmniej 3 miesiące a później się okaże. Pomożecie? Dla jasności: ryb nie zabieram, łowię bezzadziorami, nie śmiecę nie niszczę i jestem raczej ogarnięty Pozdrawiam! Edit: nie mam siły przeczytać całego wątku Witam .Na forum jestem już jakieś dwa lata i nie było okazji się przywitać.wędkuje już jakieś 30 lat z różnymi efektami i metodami.Od 2012 wróciłem na dobrą stronę mocy czyli spining. Przez dwa lata mieszkałem w sycowie w sumie do dziś (obecnie w oleśnicy) na stradomi łowiłem ostatni sezon jest to zbiornik już dosyć mocno przłowiony (odwieczny problem kto ma go zarybiać czy Syców czy Oleśnica i nie robi tego prawie nikt) jeśli chodzi oczywiście o drapieżnika (sandacz szczupak okoń).Szansa jest na złowienie dosyć ładnej sztuki w 2012 złowiono sandacza 98cm i metrówkę szczupaka. Trafiają się ładne sumiki. Okonia trzeba wiedzieć gdzie szukać. Niedaleko jest też zbiornik Kobyla Góra i tam też jak wie się gdzie można połowić.Mam swoją łódkę i z czystą przyjemnością zabiorę na nią kogoś "rozsądnego" bo w większości pływam sam. Przyznam że nie wędkowałem na Widawie i skorzystał bym z pomocy kogoś w rekonesansie łowiska. We Wrocławiu łowiłem często w okolicach mostu warszawskiego i na Bajkale i okolice ratowic tam głównie za boleniem ale przyznam że z marnym efektem no może poza leszczami.Większości wędkuje sam bo nie mam z kim Więc też proszę kolegów z DW o małe wsparcie w rekonesansie łowisk zwłaszcza wiosennych (jaziowo kleniowych).W zamian oferuję zabrać na zaporówki kaliskie i dysponuje łódką. Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 witamy Kolego...mamy do siebie przysłowiowy "rzut beretem" także możemy się gdzieś nad wodą ustawić(też dysponuję łodzią) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 witamy Kolego...mamy do siebie przysłowiowy "rzut beretem" także możemy się gdzieś nad wodą ustawić(też dysponuję łodzią) pzdr Jak najbardziej na tak teraz szukam miejscówek na jazie bo chciałbym złowić choć jednego wiosennego w okolicach wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 jak pogoda pozwoli to w marcu śmiało będzie można ruszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Tak sobie klikałem tu i tam aż trafiłem na taki dokument. Może już czytaliście, może kogoś zainteresuje. Rok 2010 ale pewnie niewiele się zmieniło.To, że nasze wody są w złym stanie to nie jest dla mnie zaskoczenie. Zaskoczyły mnie badania dotyczące bytowania ryb - "OCENA JAKOŚCI WÓD POWIERZCHNIOWYCH BĘDĄCYCH MIEJSCEM BYTOWANIA RYB (MORY)".I może nie byłoby to jeszcze takie straszne gdyby nie fakt, że badań tych dokonano w większości na odcinkach rzek górskich i podgórskich...Zabierającym ryby życzę smacznego a tym, którzy twierdzą, że to tzw. "mięsiarze" powodują pustki w naszych wodach proponuję sprawę przeanalizować jeszcze raz ;-) http://www.wroclaw.pios.gov.pl/pliki/wody_pow/wody_pow_ocena_2010.pdf Edytowane 22 Lutego 2013 przez jakub_kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Post usunięty Edytowane 22 Lutego 2013 przez jakub_kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Tak sobie klikałem tu i tam aż trafiłem na taki dokument. Może już czytaliście, może kogoś zainteresuje. Rok 2010 ale pewnie niewiele się zmieniło.To, że nasze wody są w złym stanie to nie jest dla mnie zaskoczenie. Zaskoczyły mnie badania dotyczące bytowania ryb - "OCENA JAKOŚCI WÓD POWIERZCHNIOWYCH BĘDĄCYCH MIEJSCEM BYTOWANIA RYB (MORY)".I może nie byłoby to jeszcze takie straszne gdyby nie fakt, że badań tych dokonano w większości na odcinkach rzek górskich i podgórskich...Zabierającym ryby życzę smacznego a tym, którzy twierdzą, że to tzw. "mięsiarze" powodują pustki w naszych wodach proponuję sprawę przeanalizować jeszcze raz ;-) http://www.wroclaw.pios.gov.pl/pliki/wody_pow/wody_pow_ocena_2010.pdf Jak cham sam nie zje to kotu zaniesie. Ot co! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Ciekawe spostrzeżenie ale chyba nie przeczytałeś zalinkowanego opracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bharanek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Przerażające Właściwie nie ma żadnej wody, w której mogą żyć ryby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) Żyć mogą, ale to nie są odpowiednie warunki do ich bytowania.Silne są to sobie radzą Przeczytałem całe to opracowanie i faktycznie optymistycznie toto nie wygląda... Obecność bakterii typu "coli kałowego" to też wina wędkarzy, którzy zamiast postawić klocka w krzakach i zabrać do śmietnika (jak po psie), walą kabana bezpośrednio do wody HAHAHA Edytowane 24 Lutego 2013 przez Slavobeer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bharanek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Teraz to juz nie ryby, to MUTANTY I nie wygląda, żeby miało być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Żyć mogą, ale to nie są odpowiednie warunki do ich bytowania.Silne są to sobie radzą Przeczytałem całe to opracowanie i faktycznie optymistycznie toto nie wygląda... Obecność bakterii typu "coli kałowego" to też wina wędkarzy, którzy zamiast postawić klocka w krzakach i zabrać do śmietnika (jak po psie), walą kabana bezpośrednio do wody HAHAHA No rozwaliłeś mnie,...... ledwo się uspokoiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Panowie z Wrocka i okolic to bywają na rybach?Bo coś cicho w wątku. Jakiś macie plany na jutro? Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Sławek nie wiesz czy na Widawce coś się zaczyna dziać...?Za tydzień wracam do kraju i właśnie tam chciałbym skierować pierwsze kroki...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nietoperze latają nad wodą o 12:00 w południe... wiosna idzie czas coś powędkować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nietoperze latają nad wodą o 12:00 w południe... wiosna idzie czas coś powędkować!Byliśmy dzisiaj na barkach I oraz II z troczkiem. Oczywiście było to łapanie bardziej świeżego powietrza niż ryb . Ogólnie było kilku federkujących ale z marnymi efektami. Jeszcze tydzień i może byczek się w końcu ruszy.Na potwierdzenie 2 zdjęcia nietoperza (drugie fajnie wyszło:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 (edytowane) Fajnie się rozłożył A co do Widawy, nie wiem @krystiano1981r. Muszę sprawdzić osobiście. Może faktycznie by się tam jutro wybrać... Złowiliście coś na barkach? Edytowane 2 Marca 2013 przez Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nic. Na troka ani puknięcia. Złowiłem jedynie 2 zestawy ( jeden z koszyczkiem a 2 z ciężarkiem do troka). Jeszcze ciut za wcześnie na tą metodę ale wiadomo... ciężko w domu usiedzieć. Pytałem jednego z grunciarzy ale przez cały dzień na barkach 1 złowił 1 płotkę więc bez rewelacji.Do zobaczenia nad wodą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi