Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wyskoczyłem na chwilę na Rędzin z myślą o sandaczu ale bez kontaktu z tą rybą. Zauważyłem obecność bolka na jednej z główek i nawet ze 2 razy szturchnął przynętę z tym, że również bez rezultatu. Narwałem tylko przynęt... :wacko:

Jutro może powtórka

powiem ci prawde przynęta slider sprawdza sie na jeziorach na rzekach to jest istna lipa slider przynęta testowana na wodach skandynawi została okrzyknięta hitem w naszym kraju

te przynęty w naszym kraju służą jako ozdoba w naszyh pudełkach tyle ;) niech zrobią film w polskich realiach i pokażą skutecznosc przynęt w tedy zobaczymy :mellow:

tak jak hit boleniowy miało bycc cudo a okazało sie totalną żenadą :o poza wyglądaem to przynęta nie ma nic z boleniowego wabika wiem co mówie bo łowiem nie na takie lipy !!

a w skandynawi zardzewiała obrotówa zrobi robote jak trzeba

Masz prawo głosić swoje poglądy ale nie rób z nich PRAWD OBJAWIONYCH bo wychodzisz na IGNORANTA.

Slajder nie łowny, thrill nie łowny i jeszcze ta zardzewiała obrotówka - miałeś chłopie naprawdę cholernie ciężki dzionek <_<

PZDR

Zanderix

P.S.

Dzięki za masaż brzusia, bom się dawno tak nie uhahał jak przy lekturze Twojego postu.

powiem ci prawde przynęta slider sprawdza sie na jeziorach na rzekach to jest istna lipa slider przynęta testowana na wodach skandynawi została okrzyknięta hitem w naszym kraju

te przynęty w naszym kraju służą jako ozdoba w naszyh pudełkach tyle ;) niech zrobią film w polskich realiach i pokażą skutecznosc przynęt w tedy zobaczymy :mellow:

tak jak hit boleniowy miało bycc cudo a okazało sie totalną żenadą :o poza wyglądaem to przynęta nie ma nic z boleniowego wabika wiem co mówie bo łowiem nie na takie lipy !!

a w skandynawi zardzewiała obrotówa zrobi robote jak trzeba

Marcinie,

Tak Marcinie, sprawdza się i na jeziorach i na rzekach, gliniankach itd. Kwestia tylko umiejętnego posługiwania się przynętą a wielokrotnie się spotykałem z wielkimi gałami tych, którzy łowili na zardzewiałe obrotówki. W konkretnych warunkach można uznać slidera za przynętę numer 1. W innych łowi się na inne przynęty (a nie ciśnie ze slajdera) ale to kwestia doświadczenia.

Pozdrawiam

Remek

Panowie, Proponuję już zakończyć temat slidera, bo to jest wątek o wrocławskich sukcesach lub ich braku. Chcecie kontynuować swoje wywody to załóżcie sobie nowy wątek...

Każda przynęta może się okazać łowna w specyficznych warunkach pod warunkiem, że ktoś wie, jak jej użyć.

Pozdrawiam

Panowie, Proponuję już zakończyć temat slidera, bo to jest wątek o wrocławskich sukcesach lub ich braku. Chcecie kontynuować swoje wywody to załóżcie sobie nowy wątek...

>>BĘDĘ PISAŁ TAM GDZIE MI SIĘ PODOBA - CHYBA ŻE ADMIN KARZĄCĄ RĘKĄ MI WYTNIE MOJE WYPOCINY <_< <<

Każda przynęta może się okazać łowna w specyficznych warunkach pod warunkiem, że ktoś wie, jak jej użyć.

>>BRAK KONSEKWENCJI WOBEC POWYŻSZYCH TWOICH UWAG <_< <<

Pozdrawiam

>> POZDRAWIAM <<

Ja nie pisałem o konkretnej przynęcie tylko nawiązałem do waszego wywodu... Według mnie jest bez sensu. To tak jakby ktoś pisał 20 postów o tym, że przynęty miękkie są lepsze od twardych, casting lepszy od spinningu... Już wątek pstrągowy został tak przymulony wiosną, że się czytać nie dało... Zastanawia mnie tylko czemu dzieje się to zawsze w nawiązaniu do przynęt jednego producenta...

To już mój ostatni OT

każdy ma prawo do swojego zdania czy ci sie to podoba czy nie

a i owszem. Wypada się tylko zgodzić, ale jak zamierzać wypisywać tu wszystkie głupoty, które Ci ślina na język przyniesie to sugeruję założyć oddzielny wątek, najlepiej w Offtopie lub poszukać forum, na którym znajdziesz więcej zrozumienia dla wyjątkowo nieskutecznych sliderow. :lol:

witam

nie będę powtarzał nie mówie ze jest zła przynęta bo łowiłem na nią w szwecji z dobrym skutkiem :mellow: tylko chodzi mi o to ze w mych rejonach się nie sprawdziła . Napweno jak bym jechał do szwecji wzioł bym jerki ale umnie raczej przynęty zdobią pudełko :D chyba ze szczupaków nie ma ?

pozdrawiam wszystkich

Marcin, może lepiej czytaj to co piszesz i wstawiasz na forum - nie będzie nieporozumień. Bo to co napisałeś teraz, ma się nijak do Twojej wypowiedzi sprzed kilku dni, a sprowokowałeś kilka ostrzejszych wypowiedzi może zupełnie niepotrzebnie.

YO!

i co tam nad Oderka ? :mellow: ja polowilem chwile ..tzn usiłowalem od strony redzina i tamtych okolic :D .. zawalone grunciarzo-miesiarzami.. dziadkami co łowią na trzy wedki czyli mozna powiedziec standard..dziwi mnie ,ze tych miesiarzo-wedkarzy ciagle przybywa myslalem ,ze zimno sie zrobi i bedzie spokoj.. co do ryb to jeszcze jak bylo ciemno to sandacze troche poskubaly ..ogolnie ryba jest to cieszy.. ale jak tylko przyjechali miesiarze i zaczeli drzec morde jeden do drugiego to sie zmylem.. moze w tygodniu cos bedzie dalo sie polapac.. a jak u Was ? pozdrawiam..

Chmmmm pływałes na łódce za śluzą?? Ja równiez byłęm dzisiaj na rędzinie... ludzi jak na pielgrzymce. Złowiłem jednego małego okonia za sluzą koło 3 pala. No i byłem świadkiem połowu dwóch sandaczy na żywą płotke oraz wyciagania trupa... masaktryczny poranek

Były zawody koła Astra o największą rybe. Koles wylosował stanowisko, poszedł, zszedł nad wode rozłożył się i zaczął łapać. Zauwazył, że przy brzegu w wodzie pływa jakas torba wiec kijem podciagnał no i dalej pisac nie trzeba...:/ okazało się że to jakis młody chłopak, miał rozpięty rozporek i rozwaloną głowe z tyłu... Strach na ryby jeździć. No ale rybka sie ruszyła i to najważniejsze.

Bylem dzisiaj od 15 do 21. Dwa brania, dwa pod nogami jeden sandacz okolo pol metra - nie zdazylem zaciac, a drugie nie wiem co to bylo Ogolnie nad woda cos sie dzialo. Lowilem na jednej ostrodze to 2 metry odemnie uklejki wyskakiwaly z wody jak z katapulty. Pewnie bolen chodzil. Obrzucilem caly rejon wahadlowka/obrotowka i guma ale nie udalo sie nic zlowic :/