oland Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 ciekawe czy coś zrobi nasze PZW , czy tylko się skończy na gadce jak zwykle .Przykład zbiornika w Mietkowie , zatrucie ryb na kanale żeglugowym 2012 itp, pokazał jak bardzo PZW jest zainteresowane naszymi rybami i co się z nimi stanie,aż serce się kraje brak słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ja nie ma za bardzo czasu (a przez to i chęci) do prac społecznych ale i nie krytykuję tak jednoznacznie PZW - tam działa wielu ludzi społecznie i znajdują na to czas i chęci.Może by tak pójść i chociaż przypilnować (może pomóc) co zrobią (jak piszą) jutro? Łatwo pisać krytyczne posty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morowy Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Dzwoniłem do PZW i potwierdzili, że szpece ze Szczodrego są upoważnieni do odłowu rybek...Gdyby to był ślimak, który mógłby zablokować budowę obwodnicy żaden ekolog by nie odpuścił a tu jakoś żadnego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 łatwo pisać krytyczne posty... a co będziesz tam stał 24h na dobe i pilnował, czy samemu wziąć się za odławianie i być pewnym tego że cie posądzą o kłusownictwo. Od tego są żeby to załatwić, a jacy są ,każdy wie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Jeden z najbardziej kultowych odcinkow odry, wychowalem sie na nim i az niechce mi sie myslec ze juz wiecej na nim nie polowie no ale z urbanizacja sie nie wygra mozna tylko czekac kiedy srodowisko odda nam ze zdwojona sila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morowy Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Po to płacimy składki żeby właściwa komórka przeznaczyła ich część na ochronę wód i nie doprowadzała do sytuacji opróżniania kanału z wody chwilę po odbytym przez ryby tarle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Porzucałem trochę z rana w okolicach Rędzina. Wyniki niezbyt oszałamiające. Na jednej główce trafiłem na stadko kleni, niestety nie dużych bo max 35cm, tak to studnia. Orientuje się ktoś jaki poziom wody w Brzegu Dolnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Porzucałem trochę z rana w okolicach Rędzina. Wyniki niezbyt oszałamiające. Na jednej główce trafiłem na stadko kleni, niestety nie dużych bo max 35cm, tak to studnia. Orientuje się ktoś jaki poziom wody w Brzegu Dolnym?Poziom wody zwykle znajdziesz na stronie http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/odra/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Po to płacimy składki żeby właściwa komórka przeznaczyła ich część na ochronę wód i nie doprowadzała do sytuacji opróżniania kanału z wody chwilę po odbytym przez ryby tarle. Z tego co widziałem na zdjęciu to były głównie klenie (tarło mają dopiero zacząć - pewno nie wcześniej niż w połowie maja bo wiosna późna) i okonie (te były prawdopodobnie były za małe na tarlaki ale jeżeli to rzeczywiście mogą mieć tarło w tym okresie lub miały wcześniej - przed otwarciem kanału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Poziom wody zwykle znajdziesz na stronie http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/odra/Zwykle patrze tutaj: http://www.pogodynka.pl/polska/podest/zlewnia_gornej_odry . Jest bardziej na bierząco z tym, że od jakiegoś czasu dla Brzegu Dolnego pokazuje brak danych. Zapomnialem o tej zakładce, którą poleciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwks Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 byłem niedawno na wysokości głoski, woda wyższa o ok. 1,5-2m pojechałem wyżej na prężyce a tam słabo kilka okonków na boczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Z tego co widziałem na zdjęciu to były głównie klenie (tarło mają dopiero zacząć - pewno nie wcześniej niż w połowie maja bo wiosna późna) i okonie (te były prawdopodobnie były za małe na tarlaki ale jeżeli to rzeczywiście mogą mieć tarło w tym okresie lub miały wcześniej - przed otwarciem kanału)Jacku klenie tam już mają tarło niestety wszystko na takiej wodzie jest bardzo łatwe do złowienia i wszystko dostaje w łep... okonie takie małe to tam nie pływają mniejszego jak 16 nie trafiłem a znaczna większość miała od 20 do 25 cm na szczęście raczej nie zostały tam brzany z czego najbardziej się ciesze ale niestety przy wrocławskich wędkarzach w przeciągu kilku tygodni nie będzie pływało tam już nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 chciałbym sie dowiedzec jak w waszej okolicy wyglada sytuacja z okoniam .dokładnie chodzi mi o to czy wytarte czy moze mleczki ja od 1 maja trafiłe 8 takich w okolicy 30 iplus ale wszystkie mleczki a przeciez jest juz połowa maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 większość już wytarta pojedyncze trafiają się że jeszcze się z nich leje zależy gdzie je łowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Witam, jadę jutro za bolkiem, ktoś w ostatnich dniach jakieś dłubał poniźej czy powyżej wroc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Maja 2013 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 ... ale niestety przy wrocławskich wędkarzach w przeciągu kilku tygodni nie będzie pływało tam już nic...Niską notę wystawiasz ziomalom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ciekawi mnie jak wypadają Wasze ostatnie wypady kleniowe? Ja próbowałem wczoraj, próbowałem dzisiaj i generalnie efektów żadnych, nie licząc paru maluchów. Zastanawiam się czy to brak umiejętności, brak szczęścia, czy poprostu klenie mają teraz głęboko w poważaniu wszelkie przynęty wędkarskie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Niską notę wystawiasz ziomalom. a u kolegi to tacy etyczni sami "no kilowcy" niestety na "powodziówce" latają z reklamówkami i wiaderkami ,i to nie są panowie co robią odłowy ze Szczodrego, są to odłowy do zamrażarki ,ciekawi mnie czy ktoś widział zapowiedziane jakiekolwiek działania ze strony PZW ? Edytowane 10 Maja 2013 przez oland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Rozgrzewka przed weekendem. Troszkę padało, a niestety kurtki nie wziąłem. I wypad nie za długi a szkoda. Był jeszcze drugi trochę mniejszy. Klenie ostatnio bardziej aktywne niż wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Rozgrzewka przed weekendem. Troszkę padało, a niestety kurtki nie wziąłem. I wypad nie za długi a szkoda. Był jeszcze drugi trochę mniejszy. Klenie ostatnio bardziej aktywne niż wcześniej. P5091062 zmn .jpegProszę proszę - Superuszy wrócił na forum i to ze zdjęciem Brawo.Ja też dziś wyskoczyłem - ładnych parę brań bolkowych było w tym jeden profesor zagryzł Spiryta ale jak to profesor ograł mnie-uczniaka i się wypiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Jacku klenie tam już mają tarło niestety wszystko na takiej wodzie jest bardzo łatwe do złowienia i wszystko dostaje w łep... okonie takie małe to tam nie pływają mniejszego jak 16 nie trafiłem a znaczna większość miała od 20 do 25 cm na szczęście raczej nie zostały tam brzany z czego najbardziej się ciesze ale niestety przy wrocławskich wędkarzach w przeciągu kilku tygodni nie będzie pływało tam już nic...No to szkoda, szkoda. Myślałem że tam jakaś mała kałuża wody została - ale jak się teraz domyślam to nie taki krótki odcinek został tylko sporo tej wody - tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Rozgrzewka przed weekendem. Troszkę padało, a niestety kurtki nie wziąłem. I wypad nie za długi a szkoda. Był jeszcze drugi trochę mniejszy. Klenie ostatnio bardziej aktywne niż wcześniej. P5091062 zmn .jpeg No no nic się ne chwliłeś , przepiękna kluseczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Wędkarzyk1 - rybka z piątku wieczorem i to szybka decyzja o spacerze z wędka o 18. Myślałem że na te 2 h nie będzie padać i nie zmarznę a tu oczywiście jak dotarłem to się rozpadało. Dziś z rana wypad z kolega na staw w poszukiwaniu szczupaka ale nie znaleźliśmy go . Potem sprawdzenie kleni i tu coś się działo ale ryb na brzegu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Jacku klenie tam już mają tarło niestety wszystko na takiej wodzie jest bardzo łatwe do złowienia i wszystko dostaje w łep... okonie takie małe to tam nie pływają mniejszego jak 16 nie trafiłem a znaczna większość miała od 20 do 25 cm na szczęście raczej nie zostały tam brzany z czego najbardziej się ciesze ale niestety przy wrocławskich wędkarzach w przeciągu kilku tygodni nie będzie pływało tam już nic...Trochę przesadnie podchodzisz do tematu chyba. Byłem tam dzisiaj, w zasięgu wzroku miałem jeszcze z 5 wędkarzy- klenia nikt nie złapał, okoni było sporo i wszystko wróciło spowrotem do wody. Fakt, faktem, że między nogami pływały stada kleni, nawet takich do 45cm, jednak po za jednym wyjściem do smużaka, żadnej innej aktywności nie przejawiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi