Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Temu to dobrze.... ;)

Nie chowaj pilota za kołowrotkiem....i tak widać... :D

Wczoraj roztrzaskałem nieco kolano o skały, jak mnie nurt górskiej rzeczki porwał. Z brzegu pewnie wyglądało to komicznie, jednak mi do śmiechu było średnio ;) Cóż...Stabilizator na nogę i w teren!

Pozdrówka

Kamil

Człowiek ma niewiele wolnego, to jeździ blisko, byle tylko być nad wodą... Dobrze, że nic więcej nie uszkodziłem, bo poleciałem w nurt aż po czapkę :D Dobrze, że to czysta, górska rzeka, bo by jeszcze mnie płukanie żołądka czekało :D

Ty nie bądz taki figo fago w zeszłym roku czytałem opowieść kolesia jak w lipcu przy 30 stopniach dostał szoku termicznego bo wpadł do górskiej rzeki w spodniobutach ledwo sie wyczołgał ponoć był z dziewczyna dostał takich drgawek ze dzwonili po pogotowie i 3 dni w szpitalu dochodził do siebie.

Robi się groźnie: jak nie kleszcze roznoszące b.groźne choroby to ryzyko śmierci po szoku termicznym. Mogę potwierdzić oba ryzyka z własnego doświadczenia - miałem kleszcza i wpadłem do wody (w spodniobutach) w sposób tak zaskakujący że do dziś nie bardzo wiem jak to się stało - sport niemal ekstremalny,

E tam. Wlew za kamieniem okazał się głębszym, niż zakładałem, dodatkowo silny nurt zrobił swoje... :D Dobrze, że to czysty górski strumień, bo jakbym się opił "odrzanki", to różnie by mogło być...A tak to tylko trochę rzeczy do suszenia.. ;)

Kurde....Wychodzi, że Base Jumping, to bułka z masłem przy boleniowych podchodach..Jakąś rentę za kilkadziesiąt lat wędkowania przewidują? :D

Jak ja już dawno na szczupaka nie polowalem, od 3 lat tylko klenie i widawa, muszę to trudną rzekę rozkminić, dzisiaj wiatr ze łeb urywał, woda jeszcze wysoka i rwie. 

A ja właśnie dziś za szczupakami po Widawie łaziłem. Na dwa strzały jeden ładny na brzegu :) .

Edit: @ziom7, to chyba jakaś paranoja aby w Odrze miejscówki na szczupaka w tajemnicy trzymać, szczupak jest wszędzie...

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 1

Fido, tyle lat łowisz, można powiedzieć, że zęby na tym zjadłeś i nie wiesz, że miejscówka w tle jest mega rybna???, każdy drapieżny gatunek można tam spokojnie połowić,

tak wiem wiem, wszędzie w Odrze są ryby...

oszczędzę Ci pisania, ale

pomyśl gdzie to jest i jakie ryby się tam łowi...

miłej nocy - nara

Z nieukrywaną przykrością, lecz niestety bez szczególnego zdziwienia - zauważyłem że, sezon sandaczowy został w tym roku wcześniej otwarty.

Powodem tego - bo jak inaczej - późna wiosna, łatwy sandacz "gniazdowy", no i pewnie to mięsko białe.. Tak, czy owak; stoją sobie, i pływają; bez skrępowania, a pewnie i wyrzutu sumienia - łowią te nasze bidne sandacze, nasi polscy wędkarze...

Z nieukrywaną przykrością, lecz niestety bez szczególnego zdziwienia - zauważyłem że, sezon sandaczowy został w tym roku wcześniej otwarty.

Powodem tego - bo jak inaczej - późna wiosna, łatwy sandacz "gniazdowy", no i pewnie to mięsko białe.. Tak, czy owak; stoją sobie, i pływają; bez skrępowania, a pewnie i wyrzutu sumienia - łowią te nasze bidne sandacze, nasi polscy wędkarze...

Zgadzam się z Tobą, widać to na zbiorniku Pilchowickim "okonie na koguty", :rolleyes:  na początku czerwca ujrzymy sporo zdjęć z sandaczami "majowymi"

• Like 1

A może pora zaplanować jakiś zlocik wczesno letni zgodnie z tradycją.

Może @analityk by coś zapodał na wrocławską nutę :D

No i mam nadzieję nie siedzieć sam przez łikend a koledzy tylko na chwilkę wpadają i tyle ich widzieliiiiiiiiiiii...

No właśnie Panie Jacku; przy okazji oddam Ci czołówkę, którą zostawiłeś u mnie w skrzynce. 

No właśnie - ostatnio szukałem tej czołówki - myślałem ze znowu ją zgubiłem. Gdyby nie jej brak to pewno bym złowił ostatnio jednego klenia więcej ;) (a były dwa 47 i 48 cm + wiele pustych brań  na brombę).

Zlocik - jest popyt jest odpowiedź  :)  - zróbmy jak się nieco ociepli (aby nie tylko dla twardzieli był) - proponuję 15.06 z nocką na 16.06. Połowimy, zrobimy ognisko a potem łowimy od świtu znowu.

Wszyscy forumowicze są zaproszeni. Miejsce proponuję.jak zwykle - Lubiąż pod mostem (w ramach wprawki jak mnie żona z domu kiedyś wyrzuci). Jak jest inna pozycja to piszcie ale musimy mieć jakiś dach nad głową wypadek niepogody.

Jeżeli ktoś zna terminy zawodów wędkarskich które by nam kolidowały to proszę o info. 

Kto się pisze?

1. Analityk,

2. Fido,

3. Tomek K.

4. Michał R,

5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku :) )

6. Stachu,

7. Mochu,

8. Dedo,

6. ? kto jeszcze ?