Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Temu to dobrze.... Nie chowaj pilota za kołowrotkiem....i tak widać... Wczoraj roztrzaskałem nieco kolano o skały, jak mnie nurt górskiej rzeczki porwał. Z brzegu pewnie wyglądało to komicznie, jednak mi do śmiechu było średnio Cóż...Stabilizator na nogę i w teren! PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Kamil zostaw te pstrągi w spokoju !!! Będziesz miał zdrowe nogi Edytowane 21 Maja 2013 przez Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Człowiek ma niewiele wolnego, to jeździ blisko, byle tylko być nad wodą... Dobrze, że nic więcej nie uszkodziłem, bo poleciałem w nurt aż po czapkę Dobrze, że to czysta, górska rzeka, bo by jeszcze mnie płukanie żołądka czekało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ty sie oszczędzaj przed przyszłym tygodniem bo rzeczywiscie skończy się tylko na % ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Choćbym o kulach(tfu!) miał popylać, albo czołgać się, to łowił będę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ty nie bądz taki figo fago w zeszłym roku czytałem opowieść kolesia jak w lipcu przy 30 stopniach dostał szoku termicznego bo wpadł do górskiej rzeki w spodniobutach ledwo sie wyczołgał ponoć był z dziewczyna dostał takich drgawek ze dzwonili po pogotowie i 3 dni w szpitalu dochodził do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Robi się groźnie: jak nie kleszcze roznoszące b.groźne choroby to ryzyko śmierci po szoku termicznym. Mogę potwierdzić oba ryzyka z własnego doświadczenia - miałem kleszcza i wpadłem do wody (w spodniobutach) w sposób tak zaskakujący że do dziś nie bardzo wiem jak to się stało - sport niemal ekstremalny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 nie wspominając o dzikach, komarach, poparzeniach słonecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 nie wspominając o dzikach, komarach, poparzeniach słonecznych i bobrach.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 E tam. Wlew za kamieniem okazał się głębszym, niż zakładałem, dodatkowo silny nurt zrobił swoje... Dobrze, że to czysty górski strumień, bo jakbym się opił "odrzanki", to różnie by mogło być...A tak to tylko trochę rzeczy do suszenia.. Kurde....Wychodzi, że Base Jumping, to bułka z masłem przy boleniowych podchodach..Jakąś rentę za kilkadziesiąt lat wędkowania przewidują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Szukam jakichś fajnych lekkich spodni na łażenie po Widawie w trawach, pokrzywach, krzakach i komarach, jak i również coś z długim rękawem, ale żeby było przewiewne. jakieś fajne ubrania trafiliście ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dzisiejszy Wypad zapowiadał się nie ciekawiee Alee mimo Wiatru Połapalismy co nie co ;] Kolega 3 jazie , 3 klenie i okoniee. A To mój Pb Sprzęt : fenwick river runner 2,03 do 5g Zyłka: 0.18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 WitamCzy w okolicach Rędzina można łowić w ciągu dnia czy są prowadzone prace na brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Wczoraj byłem zoabczyć na Rędzinie ponieżej ujścia Ślęzy to do 19 wybierali ziemie z dna i barki kursowały:/Drzew już w ogóle nie ma na brzegach!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 A tak od tamy Rędzińskiej do mostu Rędzińskiego da się połowić ? Może ktoś był ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwro Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) odrzański szczupły koło 80cm w okolicach Wrocka , szczesliwie pływa dalejsprzęt : technium 2,7 do 35gr podpiety pod red arc3000 przyneta kopyto 3" Edytowane 26 Maja 2013 przez marcinwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Jak ja już dawno na szczupaka nie polowalem, od 3 lat tylko klenie i widawa, muszę to trudną rzekę rozkminić, dzisiaj wiatr ze łeb urywał, woda jeszcze wysoka i rwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Marcin, piekny okoliczny szczupak - gartulujępamiętaj, żeby następnym razem na fotce troszkę mniej pokazywać - chodzi mi o miejsce...Możesz mieć kolejkę do miejscowki lub na następną piękną rybę czekać 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) Jak ja już dawno na szczupaka nie polowalem, od 3 lat tylko klenie i widawa, muszę to trudną rzekę rozkminić, dzisiaj wiatr ze łeb urywał, woda jeszcze wysoka i rwie. A ja właśnie dziś za szczupakami po Widawie łaziłem. Na dwa strzały jeden ładny na brzegu . Edit: @ziom7, to chyba jakaś paranoja aby w Odrze miejscówki na szczupaka w tajemnicy trzymać, szczupak jest wszędzie... Edytowane 26 Maja 2013 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Fido, tyle lat łowisz, można powiedzieć, że zęby na tym zjadłeś i nie wiesz, że miejscówka w tle jest mega rybna???, każdy drapieżny gatunek można tam spokojnie połowić,tak wiem wiem, wszędzie w Odrze są ryby...oszczędzę Ci pisania, alepomyśl gdzie to jest i jakie ryby się tam łowi...miłej nocy - nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Z nieukrywaną przykrością, lecz niestety bez szczególnego zdziwienia - zauważyłem że, sezon sandaczowy został w tym roku wcześniej otwarty.Powodem tego - bo jak inaczej - późna wiosna, łatwy sandacz "gniazdowy", no i pewnie to mięsko białe.. Tak, czy owak; stoją sobie, i pływają; bez skrępowania, a pewnie i wyrzutu sumienia - łowią te nasze bidne sandacze, nasi polscy wędkarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Z nieukrywaną przykrością, lecz niestety bez szczególnego zdziwienia - zauważyłem że, sezon sandaczowy został w tym roku wcześniej otwarty.Powodem tego - bo jak inaczej - późna wiosna, łatwy sandacz "gniazdowy", no i pewnie to mięsko białe.. Tak, czy owak; stoją sobie, i pływają; bez skrępowania, a pewnie i wyrzutu sumienia - łowią te nasze bidne sandacze, nasi polscy wędkarze...Zgadzam się z Tobą, widać to na zbiorniku Pilchowickim "okonie na koguty", na początku czerwca ujrzymy sporo zdjęć z sandaczami "majowymi" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A może pora zaplanować jakiś zlocik wczesno letni zgodnie z tradycją.Może @analityk by coś zapodał na wrocławską nutę No i mam nadzieję nie siedzieć sam przez łikend a koledzy tylko na chwilkę wpadają i tyle ich widzieliiiiiiiiiiii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A może pora zaplanować jakiś zlocik wczesno letni zgodnie z tradycją.Może @analityk by coś zapodał na wrocławską nutę No i mam nadzieję nie siedzieć sam przez łikend a koledzy tylko na chwilkę wpadają i tyle ich widzieliiiiiiiiiiii... No właśnie Panie Jacku; przy okazji oddam Ci czołówkę, którą zostawiłeś u mnie w skrzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 No właśnie - ostatnio szukałem tej czołówki - myślałem ze znowu ją zgubiłem. Gdyby nie jej brak to pewno bym złowił ostatnio jednego klenia więcej (a były dwa 47 i 48 cm + wiele pustych brań na brombę). Zlocik - jest popyt jest odpowiedź - zróbmy jak się nieco ociepli (aby nie tylko dla twardzieli był) - proponuję 15.06 z nocką na 16.06. Połowimy, zrobimy ognisko a potem łowimy od świtu znowu. Wszyscy forumowicze są zaproszeni. Miejsce proponuję.jak zwykle - Lubiąż pod mostem (w ramach wprawki jak mnie żona z domu kiedyś wyrzuci). Jak jest inna pozycja to piszcie ale musimy mieć jakiś dach nad głową wypadek niepogody. Jeżeli ktoś zna terminy zawodów wędkarskich które by nam kolidowały to proszę o info. Kto się pisze?1. Analityk,2. Fido,3. Tomek K.4. Michał R,5. Superuszy (okazja do rozreklamowania sklepu predator-fishing.pl i sponsorowania zleciku )6. Stachu,7. Mochu,8. Dedo,6. ? kto jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi