Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Łowiłem tam kilka razy, zawsze jest trochę dziadków ze spławikiem/gruntem. W weekend przypuszczam, że może być ciężko z miejscem. Generalnie nic czym można się pochwalić tam nie upolowałem ale zawsze jakąś rybę skaleczyłem. Z jerkami bym się tam nie wybierał:)

na stawie przy ul. Głównej jest bardzo ładny okoń, szczupaka (wymiarowego) nie widziałem, kilka maleństw w tamtym roku na woblery się uwiesiło, ale też słabo, bardzo słabo ..... do Odry nie ma porównania. Do stawu mam kilka minut na piechotkę, więc jestem tam często (na godzinkę, dwie). Staw ma dostępne brzegi ..... i duuuże obłożenie (zwłaszcza w weekendy). Za każdym razem (prawie) jak jestem ze spinningiem to widzę kogoś biczującego wodę, ale ryb u nich nie widziałem ..... czasem jakiegoś maluszka okonka wypuszczali, duże trudno skusić, ale są takie ponad 40 cm (widziałem zdjęcia), a takie powyżej 30 sam łapałem ...... czyli trzeba próbować :)

Generalnie nic czym można się pochwalić tam nie upolowałem ale zawsze jakąś rybę skaleczyłem. Z jerkami bym się tam nie wybierał :)

oj można się zdziwić , ja w tamtym roku z kaczego dołka pobiłem życiówke szczupaka, do tego pierwszy raz tam wędkowałem.

W takich "kaczych dołkach" łowiłem dużo i metrówki tam zawsze są. I właśnie użycie jak największych przynęt jest drogą do ich złowienia. Sam używam tam twisterów takich 15cm a obrotówki w rozmiarze 5. Jak kupowałem takie blachy w sklepie wędkarskim i mówiłem gdzie łowię, w stawku obok, gdzie 20 cm wody i metr mułu to oczy na wierzchu gościu miał, do czasu jak mu pokazałem co tam pływa :D

No i długi kij podniesiony wysoko, plecionka, raczej cienka aby cięła zielsko i jedno branie na miesiąc :blink:  ale jak weźmie to :P

Można było zrobić zlocik w ten weekend bo woda jednak szybko opadła (ale błoto na maxa po brzegach).

Kleni nie widziałem wcale - nic nie zbierały. Bolki złowiłem trzy (ale nieduże).

Ziom - brawo za 70tkę (ja o swoją w tym roku muszę jeszcze powalczyć).

Edytowane przez analityk

Dla ożywienia tematu, odrzański sandałek z opadu.

Foto by Ziomal

@nito,

gratulowałem Ci nad rzeką, gratuluję i teraz. Fajna rybka, ciężko Ci było ją podebrać, hehe. Ślizg do wody miałeś niezły, ale za to jak pięknie zasiorbał całą gumę w paszczę... Nie miał szans wypiąć się.

Slavo