Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

1. Mam nadzieję, ze odpowiedzialni zostaną ukarani - czasami pływam z dziećmi po Odrze kajakiem i nie chciałbym trafić na spływające w nieładzie trzy barki :angry:

2. Wczoraj walczyłem wytrwale po wędkarskim grillu zakończonym o 2:00 (dzięki Panowie za wspólne wędkowanie i grilla) ciężko było potem trafić na miejscówkę  :). Z jednym bolkiem bawiliśmy się w skradanego -  on cichaczem i bez rozgłosu wygryzał od dołu uklejki a ja cichaczem i po kryjomu próbowałem podsunąć mu fałszywą rybkę. Do trzech razy sztuka (trzy razy ją gonił i rezygnował lub nie zdążył) za czwartym razem nauka.

Zaawansowaną wiekiem rybkę trzeba było uhonorować zdjęciem (szkoda że nie lepszym ale nie było okazji  ostatnio trenować fotograficznej formy). Gdzie i na co widać.

post-46084-0-01158100-1373267368_thumb.jpgpost-46084-0-36760900-1373267379_thumb.jpg

Edytowane przez analityk
  • Like 4

To już wiemy :D, co Cię tak gnało w środku nocy,  w te odległe zakątki Odry. Gratki, piękny boleń.

Dobrze, że samego go puściliśmy - motywacja pewnie wzrosła, a i koncentracji samotne wędkowanie sprzyja  ;)

Brawo Jacek, teraz to już będzie "z górki"  :)

Fido; złamałem wczoraj wędkę - nie wiem czy jaki czar nie był rzucony,  tak wszyscyśmy się jej przyglądali...  :D

Ech wczoraj się działo :)

Krótki wypad bo tylko 1,5h na nowo poznaną miejscówkę bardzo blisko Wrocławia  zaowocował 20 okoniami w przedziale 25-30cm, dwa jazie tak około 35 cm.

Największą niespodzianką dnia był pstrąg maluszek bo maluszek ale jakie było moje zdziwienie ;)

Zdjęć żadnych nie mam bo i aparatu nie zabrałem i środka na komary także a było ich miliardy ( po wyprawie wyglądałem jakoś grubiej).

Krystian nie zdradzaj miejscówki. :ph34r: :ph34r:

Wszystko złowione na "groszka" od Jakuba B)

Ech wczoraj się działo :)

Krótki wypad bo tylko 1,5h na nowo poznaną miejscówkę bardzo blisko Wrocławia  zaowocował 20 okoniami w przedziale 25-30cm, dwa jazie tak około 35 cm.

Największą niespodzianką dnia był pstrąg maluszek bo maluszek ale jakie było moje zdziwienie ;)

Zdjęć żadnych nie mam bo i aparatu nie zabrałem i środka na komary także a było ich miliardy ( po wyprawie wyglądałem jakoś grubiej).

Krystian nie zdradzaj miejscówki. :ph34r: :ph34r:

Wszystko złowione na "groszka" od Jakuba B)

rozkaz Panie Generale!!!przyczepka już kupiona więc na zmianę za wąsem będziemy jeździć...ps mówiłem Ci,że już trzy kropki tam trafiłem,ale też małe,jednak to dobrze wróży...cieszę się,że połowiłeś..pzdr

Dziś połaziłem troszkę  za kleniami :D rzeka Oława pomiędzy Groblicami a terenami wodonośnymi Wrocławia , i niestety ku swojemu zdziwieniu trzy z kilku złowionych dziś ryb okazały się pełne mlecza :( .

Zastanawiam się teraz czy to jakaś lokalna anomalia czy i w innych Dolnośląskich rzeczkach też trafiają się niewytarte klenie ?

Kleni złowiłem już w tym roku całe mnóstwo i z poczynionych obserwacji wynika ze w Odrze w wielu miejscach skutecznie odbyły tarło z przetrwaniem ikry mogło już być gorzej bo kilka dni później przyszła wysoka woda  :angry: ale tak w naturze już jest -_- . Ciekawi mnie sytuacja na mniejszych rzeczkach Widawie Bystrzycy .