FidoAngel Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 akurat Fido męczy szczupakiOstatni rekord to 30 sztuk w tym 10 wymiarowych, nie żebym się chwalił bo skromny jestem !@#$%^ a miejscówki nie podam nawet za pół królestwa i takie tam różne księżniczki Opracowuję metodę eliminacji niewymiarków, ostatnio cztery ale każdy ok 60cm i dwa spady metrówek, no prawie metrówek Pracuję nad tym, ciężko pracuję, codziennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 ze smutkiem i o kiju wróciłem nawet bolki nie buszowały ale za to piekny wymiarowy bobr mi spadł haha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Fido, Ty nie łowisz w Polsce.., skandynawskie księżniczki takie blade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A! Zapomniałem o boleniu!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ale piękna rapala Tomku !!! Brawo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Widze ze powrot na forum w niezłym stylu panie Tomku wielkie graty za rapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Widze ze kazdy rapy meczy ja nie bede gorszy dokładnie 16 bolen sciagnety z jednej RYBODAJNEJ miejscówki , i jeszce na gume ale to chyba ostatni raz bo tylko wychodza obczaic ,przygladaja sie i wracaja z powrotem na główke .Najwyrazniej ten był nowicjuszem i posmakował wujka gumeczki .A oczywiscie bolen był wczoraj .Natomiast rano nad Widawą dzisiaj zameldował sie ładny okon i to z tych ładnych bo stzrelił w 10 cm riperka i zjadł go doszczetnie pech chciał ze tak rano sie spieszyłem ze nawet tel nie wziołem i foci nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak nie tomek to tomaszka wstawia najbardziej niesmaczną rybę Odry - smaczniejszych już nie ma tam u Was?Na taki monopol się nie godzimy - też sobie wstawię takie siedemdziesiąt parę (trzeba trenować bo inaczej na Zlocie nie będzie o czym gadać). Gratki chłopaki. Tomek - a ta twoja Twoja Odra to czemu taka zamarła - w miejscu stanęła?. Tam gdzie ja byłem to prawie wody nie ma - zakręciłeś kurek tam na górze? Wędka do 42gr, Team Dragon, żyłka 0,22, wobek z rękodzieła Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 To ja nie bede gorszy powiem tylko tyle ze wujek Tomek zakupił dzisiaiaj nowa gumesie troche fantazji mały tunning ,nie zebym sie chwalił pierwszy rzut i jest .A tak powaznie to juz mam w nosie te całe rapy łowie je zeby nie wracac o kiju ta głowka to koło ratunkowe .Dzisiaj 7 było z przodu ale dokładnie nie wiem ile , była jeszcze jedna ale kadr by jej nie złapał <hahah w granicach 30 cm >.I jak zwykle piekne i wyostrzone oraz pozbawione wszelkich znaków specjanych do rozpoznania miejscówki zdjecie. Widze ze pan troszke zmeczony na tym zdjęciu trzeba przerzucic troche wody aby go znalesc nie to co na mojej miejscówce haha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 No, no.., brawo Jacek! Tak się porobiło, że rzeki zamiast płynąć - to w miejscu stoją; przykre to, ale tak właśnie jest. Jacek, na twoim zdjęciu też klimat grozy, mgły jakieś... Łowi się te " łososie dla ubogich" ; pogardzane przez wielu.., bo niejadalne, no i szkodniki, sandacze nam wyżarły w zespół z sumami, no co zrobić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 .A tak powaznie to juz mam w nosie te całe rapy łowie je zeby nie wracac o kiju ta głowka to koło ratunkowe .Widze ze pan troszke zmeczony na tym zdjęciu trzeba przerzucic troche wody aby go znalesc nie to co na mojej miejscówce haha . .. to dobrze rokuje - dasz spokój rapkom - potem ja będę mógł odwiedzić znowu Twoje rejony i złapać jeszcze jakaś nieszkoloną. Jak będą rapki to nie będę musiał nastawać na życie sandałków (bo żona kazała jakąś rybkę do domu jednak przynieść).Trzeba się za rapkami nachodzić - jak człowiek się dobrze zmęczy to i satysfakcja z nagrody (sporej rybki) większa. Pozdro i Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Nie wiem czy sie taka znajdzie juz wszystkie przeszklone hah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jak nie tomek to tomaszka wstawia najbardziej niesmaczną rybę Odry - smaczniejszych już nie ma tam u Was?Na taki monopol się nie godzimy - też sobie wstawię takie siedemdziesiąt parę (trzeba trenować bo inaczej na Zlocie nie będzie o czym gadać). Gratki chłopaki. Tomek - a ta twoja Twoja Odra to czemu taka zamarła - w miejscu stanęła?. Tam gdzie ja byłem to prawie wody nie ma - zakręciłeś kurek tam na górze? Wędka do 42gr, Team Dragon, żyłka 0,22, wobek z rękodzieła Jacek,ale kufę ma ten Twój łosoś !!! Piękna rybka, gratuluję. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Wczorajszy dzień na kleniowaniu na odrze dał 3 ładne klenie i masę drobiazgu.http://jerkbait.pl/topic/20686-klenie-2013/page-39#entry1298985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 No i brawo. To pewno złowiłeś więcej Kleni w jeden dzień niż ja przez cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Nie wiem jak na górze, ale w dole Odry (od Maślic / Rędzina do Janówka) woda wysoka, mętna i cała w śmieciach .... na dodatek dookoła słychać koparki, pogłębiarki, barki i inne "rki" .... aż się niedobrze robi Podejrzewam, że caly czas regulują wodę tak, aby u Was była nisko, a "u mnie" mogły spokojnie barki z piachem pływać ....... Ten rok spisuję na straty (mam nadzieje, że do wiosny skończą "to coś" budować), od miesiąca nie mogę żadnej wymiarowej ryby złapać ..... koszmar brrrrrrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Nie wiem jak na górze, ale w dole Odry (od Maślic / Rędzina do Janówka) woda wysoka, mętna i cała w śmieciach .... na dodatek dookoła słychać koparki, pogłębiarki, barki i inne "rki" .... aż się niedobrze robi Podejrzewam, że caly czas regulują wodę tak, aby u Was była nisko, a "u mnie" mogły spokojnie barki z piachem pływać ....... Ten rok spisuję na straty (mam nadzieje, że do wiosny skończą "to coś" budować), od miesiąca nie mogę żadnej wymiarowej ryby złapać ..... koszmar brrrrrrrrr....Jak zrobią u Was we Wrocławiu "porządek" z Odrą to będziecie mieli tak "piękną i rybną" Oderkę jak w Opolu. Może to jest jakaś kara dla Was za lenistwo. Mści się Strzegomka za Wasz słomiany zapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) WitamTak się złożyło, że w tym sezonie głównie nastawiłem się na kleniowanie i pstrągowanie. Kropki mają już nareszcie spokój, ( rozpoczyna się okres ochronny ), klonki powchodziły gdzieś w głębokie dołki, tylko malce biją nawet na mocnych niżówkach!Dzisiaj więc rano postanowiłem udać się na Odrę. Nastawiałem się na dużego klenia! Przyszedłem nad Odrę i rany!!! To nie ta rzeka! Brzegi zalewowe zasypane wybieranym piachem, błotem, kamieniami. Właściwie już w całości zniknęły główki! Sto metrów w górę rzeki pełną parą pracują operatorzy koparek i brygady pracowników transportu. Hałas, huk i zapach spalin.No tak, pomyślałęm, a było tak naturalnie pięknie. Zniknęły znakomite mateczniki, tarliska. Cichutko przecisnąłem się w wyrwę ogrodzenia i poszedłem na "moją" ulubioną główkę - moją miejscówkę. Wiedziałem, że tym razem nie wyciągnę kleniocha, ale nieopodal warkocza nurtu zobaczyłem poruszenie na powierzchni, drobnica uciekała przed drapieżnikiem żerującym przy powierzchni, jednak ataków nie było widać.Kilka dalekich rzutów woblerem i przy kolejnym, piękne silne uderzenie! Długi daleki hol i obserwowanie walki szczupaka daje wspaniałe wrażenie i przeżycie.Choć wielkością nie dorównywał tym "wielkim" okazom, walczył wspaniale! PozdrawiamHarjer Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Witam Wszystkich.Wróciłem właśnie z nieudanej wyprawy poglądowej mianowicie chciałem obejrzeć sobie kawałek rzeki tutaj koło Siechnic czy to Oławka czy Odra jadąc drogą na Wojnów przejeżdżając przy tych właśnie rzekach nie znalazłem zjazdu nad nie jeśli ktoś wie jak tam się dostać to proszę o pomoc widzę, że tam wędkarze siedzą ale jak tam dojechać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) A ja dziś jestem PRZESZCZĘŚLIWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!Na wyprawie nad Odrę miałem wielką przyjemność (ale też trochę strachu było) podbierać Ziomowi rybę.Dziś trafiliśmy chyba w szał żerowy ryb. Prawie w każdym rzucie coś się działo. Pięknie wychodziły klenie, małe i ogromne. Raz do Bromby wyszło coś takiego, że miałem wrażenie, że woda pod woblerem się zapadła, taki był LEJ !!! Pewnie boleń bo akurat tam hasały, pomyślałem.Chwilę później Ziom krzyczy z dołu i widzę, że holuje. To ta pierwsza piękna rybka.Na następnej główce Ziom znów holuje, ja znów biegnę, ale tym razem nogi mi się ugięły jak zobaczyłem co on ciągnie.Powiem tylko, że to jego życiówka. A resztę dopowie nam pewnie niedługo sam Ziom jak wróci do domu. Czekamy na fotki Ziom !!! Piękne nam wyszły, więc będziemy cieszyć razem oko. Dziś Odra szczodrze nas obdarzyła Slavo P.S.zapomniałem dodać, że rzutem na taśmę już na sam koniec łowienia wyjąłem sympatycznego, przepięknie ubarwionego klenika Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Slavobeer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Ja tez po tygodniu wróciłem na ukochaną oderke w trzecim rzucie na starej mniejscówie pyk i siedzi .Calutkie 68 cm metnookiego szczescia .Jak zaszedłem nad wodę troszke obleciał mnie strach i depresja woda płaska jak stół brudna metna i bezrybna , ale jak widac cos chciało mojego miesnego twisterka szuranego po dnie na 35 g główce . Moze po foci nie widac ale jestem w niebo uniesiony ze kolejny Zander na brzegu a nie ciągle tylko rapy .W konću po raz kolejny woda mnie obdarowała tym czego z każdą wyprawa z uporem szukam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 I o to chodzi, chodzisz aż wychodzisz swoją rybkę.Życzę dużo większej w tym roku Tylko staraj się nie pokazywać rybek w "panierce". Niefajnie to wygląda... Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 no nie za bardzo wiem o co chodzi z panierka ale zdjęcie robione 30 sekund po holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 no nie za bardzo wiem o co chodzi z panierka ale zdjęcie robione 30 sekund po holubłoto piasek na rybce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ziom no dawaj te fotki bo wyrywam się z gratulacjami a nie wiem czego mam gratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi