karolkrause Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Sławek a wiesz że na 24 strażników w naszej ekipie mamy jedną strażniczke Taki rodzynek , ale zapewniam Ciebie że nie jeden wędkarz już się sparzył Edytowane 3 Października 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Jak dla mnie kontrole mogliby przeprowadzać 2m "troglodyci", jeśli inaczej się nie da Czasem może efekt zastraszenia zrobi robote Co nie zmienia faktu, że etyczny wędkarz, który kontroli nie traktuje jako konfrontacji, to wolałby się spotkać z jakąś miłą panią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Co nie zmienia faktu, że etyczny wędkarz, który kontroli nie traktuje jako konfrontacji, to wolałby się spotkać z jakąś miłą panią No właśnie Ja w tym roku zero kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 osobiście Straży nad wodą nie widziałem, ale slyszałem, że "jednej pani" łowiącej z mężem na Odrze na trupka zrobiono sprawę karną za łowienie "na szarpaka" ..... bo zamiast jednej kotwiczki miała kotwiczkę i haczyk ..... przestepca co się zowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 osobiście Straży nad wodą nie widziałem, ale slyszałem, że "jednej pani" łowiącej z mężem na Odrze na trupka zrobiono sprawę karną za łowienie "na szarpaka" ..... bo zamiast jednej kotwiczki miała kotwiczkę i haczyk ..... przestepca co się zowie a to się nie nazywa "dozbrojka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 ... w regulaminie jest, że: Wędkarz ma obowiązek posługiwać się wędką składającą się z wędziska o długości co najmniej 30 cm, do którego przymocowana jest linka zakończona: a/ jednym haczykiem z przynętą, .... ..... czyli dwa haczyki to groźne przestępstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 a to się nie nazywa "dozbrojka"?Jak dozbrojka to tylko w metodzie spinningowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) A już nic Edytowane 5 Października 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 A z Mietkowa znów uleci... http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1009423,zalew-mietkowski-spuszczaja-dwa-razy-wiecej-wody-zeglarze-przerazeni-zdjecia,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 jak nie kopalnia...to zawsze znajdzie się inna banda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 W końcu w niedzielę udało mi się nad wodę wyskoczyć na chwilę. nie jest to smok ale minimum spełnia więc coś wklejam bo nudą wieje (raz w miesiącu będąc nad wodą też się coś miłego może się trafić ) . Były jeszcze krótkie szczupaczki i okoń. Trochę ludzi depta brzegi więc piszcie co łowicie, nawet bez fotek, żeby gul skakał i nad wodę się chciało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Cześć, Dobry i taki sandałek. Gratki.Też miałem podobnego w niedzielę - taki sześćdziesiąt parę + jeden krótki sandałek + (wstyd się przyznać) dwa sandałki puściiłem z przynętami Nie były to wielkie ryby - takie średniaki. Strasznie mnie Ci producenci linek wkurzają - miałem jedną nową plecionkę (pękła przy kołowrotku) i jedną nie taką starą żyłkę (pękła na węźle i to nieco moja wina bo przymierzałem się już do wymiany ale jak ostatnio wizytowałem wędkarski to nie mieli porządnej żyłki i nie kupiłem - od razu dostałem nauczkę). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Gratuluję Panowie, fajnie, że coś się rusza w Odrze Jacek, ja jestem dość pedantyczny w tej kwestii i żyłkę wymieniam co miesiąc, na nową. Jak kurier się spóźnia, a ja nie chcę ryzykować to przewijam ją od dupy strony, zawsze tam kilkadziesiat metrów świeżynki czeka. Teraz przed sobotą też przewinąłem i warto było. 3 grubiutkie ryby trszkę ją przetestowały .W niedziele miałem powtórkę, ale bez ryby, pogoda prawie taka sama, woda taka sama, a jednak rybki nie udało się złapać.Trzeba znać swoje miejsce w szeregu pozdroziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Ciągle coś jest na opak - ciągle coś trzeba zmieniać i się uczyć - linek już lepiej pilnuję niż kiedyś - odcinam końcówki itp. ale jak widać nie dosyć.W wędkarskim (jak poszedłem się wypłakać i po nowe linki) zaoferowali mi nowy (jak dla mnie) patent (sprytnie wygięty drucik) na mocowanie linki do agrafki na zasadzie bezwęzłowej - przetestujemy zobaczymy - pierwszy test na wadze wędkarskiej wypadł obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Ganiałem dzisiaj za kleniami przez 3 h ale dupa , z ciekawości na w zakolu górnej widawt założyłem jiga z piórek bo może jakiś okoń się trafił, to z takiego jednego zakola 3 szczupłe najwiekszy 65cm, aż się zdziwiłem. Miałem fart bo przyponu nie miałem , Chyba sprzęt zmienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Niedziela nad Odrą nie dała nawet jednego brania, na lekko i ciężko, na dwóch!!! No i za dzień dwa zakładam znów fire line bo coś mi sie wydaje, że na zaczepach-kamieniach była całkiem mocna w porównaniu do plecionek, nie przecierała się po dwóch szarpnięciach. Inna sprawa, że ostatnie kupowane jakieś dwa-trzy lata temu, po pierwszym zaczepie do kubła poszły bo rwały sie jak nitki. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Dzisiaj jesienny rapiszonek i trochę okoni. Ładny klonek do Bromby wystartował i niestety niedostatecznie paszczę rozdziawił.... PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 A ja po pracy wystukalem jednego sandacza w 2h takiego okolo 60cm takze cos sie dzieje na Odrze. Na trzech z ostatnich czterech wypadow meldowal sie sandacz takze nie ma takiego dramatu na tej Odrze jak to niektorzy pisza Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 @Dedo gratuluję grubiutkiego sandałka.Ja w niedzielę zwiedzałem nowy odcinek Odry, nastawiałem się na sandacza, a przy okazji nowego kija testowałem.Kij od forumowego Kolegi @jaroslava, Dragon Guide Select 2,95, wyobraźcie sobie, że Odrę w poprzek przerzuciłem główką 15g na plecionce 0,16 !!!!I to bez specjalnie mocnego wymachu. Kij - KATAPULTA !! Było jedno potężne kopnięcie przy podrywaniu, guma zdjęta z haka, ogon urwany....Potem jeszcze okonek 20 parę cm uderzył z opadu i z pod traw wyjąłem klenika (klenie innym kijem oczywiście łowiłem). Akurat buszowało tam małe stadko więc postanowiłem się z nimi pobawić Kilka brań było i jeden wyjęty na Chrabąszcza nurkującego od AL. Piękna pogoda była, wypad uważam za bardzo udany. Poznałem nowy odcinek rzeki, łowiłem od 12 godz. w krótkiej koszulce, fajnie jak na październik.Teraz przerwa wędkarska do przyszłego weekendu... bo 4 dni libacji przede mną... Slavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Weselisko czy "pępkowe" ?? Fajnie czytać taką relację w tym temacie bo "strzępienie" języków już mnie tu irytowało.O tym kijaszku Guide Select słyszałem dużo pozytywnych opinii, może się skuszę na takowy, ale najpierw pozbędę się zalegających w piwnicy wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Znów śnięte ryby na Odrze w okolicach Mostów Jagielońskich ---> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1012115,wroclaw-martwe-ryby-w-odrze-kolo-mostow-jagiellonskich-zdjecia,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Mnie również udało się w końcu wyskoczyć na rybki dzisiaj i odra przywitała nas piękną mgiełką i słońcem - bajka. Ostatnio czytałem,że czas smużaki chować do szafy i postanowiłem to sprawdzić Co prawda liczyliśmy z kolegą również z rana na sandacza, ale po 3 godzinach bez efektów ( poza żałosną ,ze względu na brak przyponu, obcinką szczupaka 70+ u kolegi w 3 rzucie i 2ma świecami pod rząd zaraz po tym) założyliśmy bromby i się zaczęło...wyjść masa, choć w większości całusy i podtopienia za nóżkę kilka spięć podczas holu ale w sumie 10 kleni zaliczonych (największy mój 49cm) +boleń 62cm również amator robactwa. Fotki ryb niezbyt udane niestety, więc nie wrzucam. Kleksy już trochę pozmieniały miejscówki i do tego wymagały bardzo precyzyjnych rzutów oraz żółwiego tempa prezentacji lecz nawet popołudniowy brak słońca i wiatr im nie przeszkadzał w żerowaniu. Niestety dla mnie to już było raczej zakończenie sezonu kleniowego, ale przynajmniej z bananem na twarzy. Bromba is not dead! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 @Monk, gratuluję !!!10 kleni jednego dnia nad Odrą to jak dla mnie prawdziwy wyczyn.Mało kto może pochwalić się takim wynikiem. A ja już praktycznie odstawiłem sprzęt do połowu (prób połowu) kleni za szafę... przestawiając się całkowicie na jesienne bolenie, sandacze i okonie. Co do mojego długiego weekendu bo Kolega @K-Pon pyta: dwa dni szkolenia, dwa dni integracji z Kolegami z firmy, a więc co najmniej dwa "resety" się szykują Tak więc jednego mniej nad Odrą w ten weekend , łówcie Panowie !!! Slavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 ja wczoraj wyskoczyłem na 1 h z zakurzona boleniowa wedeczka 14 zyłeczka i dwie rapki wpadły takie standardowe 60-65cm .jede na spiryta drugi tak przyło ze ster mi złamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 ja wczoraj wyskoczyłem na 1 h z zakurzona boleniowa wedeczka 14 zyłeczka i dwie rapki wpadły takie standardowe 60-65cm .jede na spiryta drugi tak przyłozył ze ster mi złamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi