Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 byłem wczoraj na kanale na Sępolnie (obok mojej uczelni)bo miałem chwilę wolnego i łudziłem się że może rzeczywiście jest trochę niezamarzniętej wody....niestety.wszystko skute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 No cóż pozostało wyciągnać z piwnicy krótkie wędki podlodowe - brały okonie (na zatoce Odry w Głogowie) ale niestety nie spełniały wymogów tutejszego regulaminu . Tak czy inaczej wartobyło spędzić parę godzin na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Idzie wiosna - zwiad:1. za śluzą łowią na lodzie,. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 3. a na kanale żeglugowym nie, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 5. na Widawie - można łowić. To na tyle w reporterskim skrócie (objechałem rowerem Wrocław niemal dookoła ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 To co, jutro próbujemy? Ja mam wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Super!! Dzięki wielkie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Łowiłiem chwile wczoraj ,ale brak efektów .. juz nie moglem w domu usiedziec pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 no to ja już się zaczynam pakować jeszcze tylko składka i nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Przy okazji dzisiejszego zbierania wpisów na uczelni nie mogłem się powstrzymać i poszedłem zobaczyć na kanał na Sępolnie...no i....z łowieniem będzie trzeba chyba jeszcze poczekać...woda mętna, wysoka i rwie jak Kubica na torze ...Ale płynie!!!!! <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Byłem dzisiaj ze dwie godziny na kanale - miałem kilka woblerów do ustawienia i przetestowania, woda dosyć szybka i wysoka, bywała mętniejsza, jeszcze trochę trzeba będzie poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Idzie marzec. Wg książek jazie w marcu wchodzą z Odry do mniejszych rzeczek ma tarło. Czy ktoś z Was łowił w marcu jazie w którejś z lokalnych rzeczek? (Ślęza, Widawa, Bystrzyca, Oława). Proszę o info na którą z tych rzeczek warto się najbardziej szykować? Czy wchodzą jazie daleko czy tylko na przyujściowe odcinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Powtórka pytania - czy to aż taka duża tajemnica, że nikt nie odpowiada? Może ktoś z forumowiczów wie coś ze słyszenia? Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrowienia. Idzie marzec. Wg książek jazie w marcu wchodzą z Odry do mniejszych rzeczek ma tarło. Czy ktoś z Was łowił w marcu jazie w którejś z lokalnych rzeczek? (Ślęza, Widawa, Bystrzyca, Oława). Proszę o info na którą z tych rzeczek warto się najbardziej szykować? Czy wchodzą jazie daleko czy tylko na przyujściowe odcinki? P.S. przy okazji zwracam uwagę na wątek: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=7607& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Złowiłem kilka sztuk (niewielkich) w marcu w Widawie na odcinku od Świniar do ujścia. Co prawda nie łowiłem na spinning ale jak się udało na spławik to może na spinning też się uda Z tego, co pamiętam z wypowiedzi innych wędkarzy sporo jazi wchodzi do Ślęzy ale ja osobiście nigdy na tej rzeczce nie łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 witam człowieku od kiedy łowisz ryby na tarle zastanów sie trochę nad sobą daj rybką spokój w okresie tarła nie sie rozmnazają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Wiesz... oczywiście masz rację, ale to, że złowiłem jazia nie znaczy, że się na tego jazia nastawiałem... W tej sposób rozumując powinniśmy ryby łowić od połowy lipca do końca września i nigdy poza tym okresem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 A to mi się oberwało ale… 1. Jazie odbywają tarło gromadnie w kwietniu i maju a nie w marcu – marzec to okres wzmożonej aktywności ryb przed tarłem, 2. jazie ani w marcu ani w kwietniu – maju nie mają okresu ochronnego wiec można je łowić i zjadać 3. wg wielu podręczników i artykułów wędkarskich marzec to najlepszy okres na jazia,4. Oczywiście C&R, 5. łowienie ryb, podczas gdy wchodzą do rzek na tarło to nic aż tak nadzwyczajnego – warto wspomnieć choćby o łowieniu łososi i innych łososiowatych, gdy wchodzą do rzek, Podsumowując ja w marcu nastawiam się na jazie – choć C&R. Pozdrawiam witam człowieku od kiedy łowisz ryby na tarle zastanów sie trochę nad sobą daj rybką spokój w okresie tarła nie sie rozmnazają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 witam człowieku od kiedy łowisz ryby na tarle zastanów sie trochę nad sobą daj rybką spokój w okresie tarła nie sie rozmnazają Ten koleś nie wie co pisze, zresztą już niejednokrotnie pokazał to na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 marcin1521- radziłbym przemyslec to co sie napisze i zanim nacisnie ,, wislij ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam,ja w tym tygodniu mam zamiar rozpocząć sezon kleniowo-jaziowy na Widawie lub Ślęzy albo ewentualnie Bystrzycy w okolicach Kątów Wr.Zestaw woblerków już leży i czeka w pudełkach.Myślę, ze w ten łykent pogoda dopisze i pomocze trochę spinning w wodzie. Może jakieś wspólne łowienie się uda? Będą chętni? Ale to chyba nieznacznie temat odbiegł od wątku Odra w okolicach Wrocławia - mam rację? Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jak już ryby zaczną brać a pogoda się zrobi przyjemna (maj- czerwiec) to mam taki pomysł aby zorganizować wedkarski spływ: łodzie, pontony lub kajaki (trzeba by wysiadać do łowienia) + namioty + ognisko + nocne łowienie na odcinku Odry Brzeg Dolny - Głogów. Taki spływ zająłby ładne kilka dni np. pięć - zależnie od relacji czas łowienia/czas spływu. Można by namierzyć ciekawe miejscówki - dopocząć i mam nadzieję coś złowić Jak myslicie czy to dobry pomysł? - czy ktoś z Was byłby zainteresowany taka imprezką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Bardzo fajny pomysł, jako pierwszy się zgłaszam na taką imprezę z swoją łajbą a to już jest nas trzech bo i Poper nie odmówi.Logistycznie nie powinno być problemu.W Lubiążu sam się zajmę postojem ekipy na prywatnej polance u Mariana.Proponuje rozpatrzyć zakończenie spływu w pięknej Marinie w Nowej Soli gdzie można łodzie zostawić bezpieczne do momętu ich zabrania. 8)myślę że silnikowcy pomogą tym na wiosłach gdy im pary zabraknie. Pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Cześć,Jak mnie ktoś na łódkę przygarnie to też się chętnie piszę na taki spływ .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jak już ryby zaczną brać a pogoda się zrobi przyjemna (maj- czerwiec) to mam taki pomysł aby zorganizować wedkarski spływ: łodzie, pontony lub kajaki (trzeba by wysiadać do łowienia) + namioty + ognisko + nocne łowienie na odcinku Odry Brzeg Dolny - Głogów.quote] Jacek W maju to my do Szwecji jedziemy , ale jeśli spływ będzie w czerwcu do chętnie odwiedziłbym to słyną Odrę w okolicach Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Bardzo mi się taki pomysł podoba, na dzień dzisiejszy nie posiadam pontonu, być może coś do tego czasu wykombinujęA jak nie to chętnie pomogę od strony brzegowej może przy organizacji biwaku itp. Pomysł świetny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi