Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Młokos???

Michu  przeszedł brzegami więcej km niż niejeden weteran, zawsze w czołówce zawodów, wizytówki nie trzeba Mu chyba wystawiać  :)

Michał gratuluję, na 0,14 ;)  ?

Chodziło mi o to że w tak młodym wieku :) - a o dokonaniach Michała wiem ;)  jak i darze go dużym szacunkiem.

Jest niewiele osób , ktore w takim wieku mają już tak olbrzymie sukcesy jak Michał :D

Jeszcze raz Brawo , a sumek na takim zestawie to już niezłe wyzwanie. ;)

Witam,

nie wybiera się ktoś z Was na jakieś sandacze? Z chęcią bym się podpiął do wyprawy i czegoś w końcu nauczył :]

I ja, i ja też bym chciał :D ...

Edit: ło matko, pół tysiąca postów na tym forumie już naskrobałem :rolleyes:

Edytowane przez FidoAngel

Dzisiaj wypad na widawę za moim ostatnim sandaczem ale niestety ....

Słoneczko pięknie świeci więc pierwsze idzie na agrafkę "czarnuch" oleiksa i w pierwszym żucie siedzi jazik i w kilku kolejnych małe klonki.

Ok dochodzę do miejsca gdzie miałem sandacza i co widzę :(  leśny dziadek i dwie wędki na żywca, ale coś mnie tknęło bo dziadek nie miał nic ze sobą poza tymi dwoma teleskopami od ruskich i wiaderkiem z karasiami.

Pytam odważnie czy coś brało on odpowiada że nie, no i zebrałem się w sobie i pytam czy posiada kartę wędkarską.

Chwila milczenie ( byłem spokojny bo ostatnimi czasy noszę przy pasku takie mały nożyk polskiej armii ) i odpowiedz że ma ale zapomniał.

To ja odpowiadam że dzwonię po PSR żeby to zweryfikowali, na to dziadek puszcza jakieś wyzwiska na mnie i zabiera teleskopy i odchodzi.

@Krystian szkoda że Cie nie było ze mną pewnie wiedział byś co to za gość ?

Łowię dalej na drugą wędkę zakładam białe kopyto z 5 gr główeczką i po chwili melduje się 55cm ale szczupaczek .Pomiar i do wody po chwili kolega podobnych wymiarów i na tym koniec mojego wędkowania woda zaczyna przybiera dziwnie szybko i płyną jakieś syfy że nie da się łowić :(

Taką oto miałem przygodę na tej wyprawie  :P

• Like 2

Dzisiaj wypad na widawę za moim ostatnim sandaczem ale niestety ....

Słoneczko pięknie świeci więc pierwsze idzie na agrafkę "czarnuch" oleiksa i w pierwszym żucie siedzi jazik i w kilku kolejnych małe klonki.

Ok dochodzę do miejsca gdzie miałem sandacza i co widzę :(  leśny dziadek i dwie wędki na żywca, ale coś mnie tknęło bo dziadek nie miał nic ze sobą poza tymi dwoma teleskopami od ruskich i wiaderkiem z karasiami.

Pytam odważnie czy coś brało on odpowiada że nie, no i zebrałem się w sobie i pytam czy posiada kartę wędkarską.

Chwila milczenie ( byłem spokojny bo ostatnimi czasy noszę przy pasku takie mały nożyk polskiej armii ) i odpowiedz że ma ale zapomniał.

To ja odpowiadam że dzwonię po PSR żeby to zweryfikowali, na to dziadek puszcza jakieś wyzwiska na mnie i zabiera teleskopy i odchodzi.

@Krystian szkoda że Cie nie było ze mną pewnie wiedział byś co to za gość ?

Łowię dalej na drugą wędkę zakładam białe kopyto z 5 gr główeczką i po chwili melduje się 55cm ale szczupaczek .Pomiar i do wody po chwili kolega podobnych wymiarów i na tym koniec mojego wędkowania woda zaczyna przybiera dziwnie szybko i płyną jakieś syfy że nie da się łowić :(

Taką oto miałem przygodę na tej wyprawie  :P

no szkoda Seba,że mnie nie było bo moglibyśmy dziadka nauczyć nowego znaczenia przysłowia "połamania kija" a w tym przypadku nawet dwóch.... :angry: ;) no cóż co się odwlecze to nie uciecze...coś mi się zdaje,że gościa kojarzę... ;)

..... "małych nożyków" nie polecam, to już lepiej porządny gaz do kieszeniu wrzucić. Za gaz "w samoobronie" nikt Ci nic nie zrobi, a i efekt jest widoczny, za to za użycie "nożyka" natychmiastowo idziesz siedzieć ... więc "raczej" się nie opłaca :(

nożyk do "pocięcia" zestawów... ;) wiesz na jakie "powrozy" te "dziadki" łowią...?zwykłe obcinaczki nie dadzą rady,nie ma szans ;) :D

Ziom to ma dobrze, łowi, bo jeździ w tygodniu :( ..... na dodatek nie ma żadnej konkurencji, bo łowi na ścieżce w środku lasu ....... to takie niesprawiedliwe buuuuuuuu .....

podpisano: "wędkarz" 

ps. też byłem "w tygodniu" .... i na "mojej" gliniance nawet brania nie miałem :(

Fido,

za 500 postów - 500g się należy przy najbliższym spotkaniu :D

Czekam z niecierpliwością.

Slavo

Nie odmówię :D

A żeby tradycyjnie ponarzekać :P to zupełnie nie łowię a jestem co dzień na rybach. Sandacze znalazłem ale walą ciałem w przynętę, nigdy tak nie miałem, ponoć na zaporówkach takie brania bywają ale ja, wędkarz rzeczny, jak to napisał kiedyś @analityk :) , pierwszy raz się z tym spotykam. No i nie dzieje się to w jednym konkretnym miejscu ale w oddalonych od siebie kilka-kilkanaście kilometrów.