Kamil Z. Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Panowie jak tam Odra i inne okołowrocławskie wody?? Nikt nic nie łowi?? <_< Nie rozśmieszajcie mnie....i tak wiem że łapiecie Pozdro i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 U mnie narazie przypadkowy szczupaczek, jeszcze bardziej przypadkowy (choć spory) leszcz - jazie mnie przeoczyły, klenie na razie też mnie niedostrzegają (lub co bardziej prawdopodobne widza aż za dobrze) Ale sezon dopiero na rozbiegu Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 RYBY BIORĄ! – skoro mi udało się złowić dwa klenie (za małe jak na zdjęcie) to chyba naprawdę muszą brać - a przy okazji dwa zębate i okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam,wlasnie rozpoczynam swoja przygode z wedkartswem na odrze we Wroclawiu. Bylem dzis na Opatowicach. Spinningowalem obrotowkami nr 3, niestety bez efektow. Moglby ktos podpowiedziec jakich przynet uzywac na tamtym odcinku Odry i na jaka rybe sie nastawiac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 a można wiedzieć na co się nastawiałeś z trójkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 dzis znow tam bylem. Niestety kolejny raz bez brania. Jedyne co mnie pociesza to fakt,ze cos tam pukalo, ale co to bylo? tego niestety nie wiem. Lowilem dzis jedynkami. Uprzejmie prosze o jakas porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 jeśli chodzi o mnie to na Opatowicach nigdy nie złowiłem ani jednego okonia natomiast trafiło się parę szczupaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Do szczupaka juz tylko 10 dni zostalo a mozna wiedziec co im rzucasz? lowiles na kanale opatowickim tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 na okonia Witam, wielkim specjalistą od okoni nie jestem ale z tego co zaobserwowałem to:1. przede wszystkim zatoki a nie główne koryto i łowienia na boczny trok (lub małe gumki na główkach 2-3 gramy),2. w głównym korycie to głównie okolice rozmytych główek - szczególne wśród kamieni rozmytych główek - małe obrotówki nr 0-1 (seledyn szczególnie i black furry) lub małe kleniowe woblerki życzę powodzenia - daj znac jakie efekty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dzieki za wskazowki. Postaram sie z nich zrobic jak najlepszy uzytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 szczupaki przede wszystkim na spore obrotówki i kopyta.Siedzą w przybrzeżnych trawkach, u podstaw główek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 U mnie powoli sezon się rozkręca. Na płytkiej wodzie (tuż obok szybkiego nurtu) coś ganiało delikatnie drobnicę - nie mogłem zgadnąć co: okoń, kleń czy szczupak. Okazało się że i okonki i szczupaczki (raz brał okoń raz szczupaczek). W innym miejscu - płytki przelew i w warkoczu kleń - 35 cm i znowu szczupaczek. Sporo tych małych szczupaczków teraz stoi blisko brzegu w kleniowych miejscach. Co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ja jutro rano ruszam na poszukiwania przygody uzbrojony w trok boczny. Trzymajcie kciuki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorakcz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dzis 2 h na odrze powyzej kan. opatowickiego. Jeden okonek ok. 20 cm. Zawsze cos ;)jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja dzisiaj bylem na Rędzinie w okolicach ujścia Widawki i zero brań (ani na Odrze ani na Widawie) na dobicie uczepił mi się leszczynski ok 2 kg także cinko cinko Ale po drugiej stronie widziałem żerujące bolki i to dość intensywnie także czekamy na maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Spośród trzech dni długiego weekendu tylko pół dnia udało mi się spędzić nad wodą ze spiningiem - ale za to skutecznie - dwa bolenie 50 i 55 cm (do fotki na forum muszą jeszcze nieco podrosnąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 U mnie tylko piątek był bardziej intensywny. Pojechałem na Widawę na szczupaki i nawet 3 złowiłem ale niezbyt potężne. Brań miałem sporo.Wczoraj wyskoczyłem na chwilę nad wodę i złowiłem garbusa 39cm - jeden z moich największych okoni. Zdjęcia jakieś są i może się pojawią w wątku okoniowym.Dzisiaj - jedno puknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 No nie wiem co z tymi bolkami na tym odcinku cały dzień 1 kawałek 2 pływałem od Rędzina do Brzegu i nie widziałem ani jednego walnięcia bolka a po nie tu przyjechałem aby se połowić i na 0 wróciłem. Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 No cóż Tornado - na pocieszenie mogę Ci napisac że dzis na Rędzinie też była cisza jak makiem zasiał Odra poniżej Brzegu (elektrowni) jest zwykle lepsza niż odcinek pomiędzy Urazem a Wrocławiem, No nie wiem co z tymi bolkami na tym odcinku cały dzień 1 kawałek 2 pływałem od Rędzina do Brzegu i nie widziałem ani jednego walnięcia bolka a po nie tu przyjechałem aby se połowić i na 0 wróciłem. Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Dzis 2 h na odrze powyzej kan. opatowickiego. Jeden okonek ok. 20 cm. Zawsze cos ;)jak u Was?Dzieje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ja wczoraj wyskoczyłem o 18 na kanał... miałem jedno branie.Sprawcą okazał się boleń, który w mojej ocenie miał dobre 70cm. Ryba dała się spokojnie podholować do brzegu, co wzbudziło moje podejrzenia, jednak w ostateczności boleń ze mną wygrał - zrobił odjazd taki, że mi kotwiczkę w wobku odgiął i po zabawie...Błąd oczywiście popełniłem ja, bo jakbym miał lepiej hamulec ustawiony to ryba byłaby pewnie do wyciągnięcia Znając moje szczęście to była ryba sezonu nie mówiąc o pobiciu PB o dobre 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Awaria w przepompowni - ścieki płyną do Odry http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6586853,Awaria_w_prz epompowni___scieki_plyna_do_Odry.htmlAle kupa Ciekawe czy ktoś był dzisiaj poniżej przepompowni i widział coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Mieszkancy nie odczuli pewnie gorzej jak ryby znoszą takie awarie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 W sobotę popołudnie nad wodę - jeden duży podhaczony lecholek ok 2 kg + jeden duży bolek niestety odpłynął z woblerkiem (odradzam zakupy żyłki Robinson - zarekomendowali mi w Krokodlu - jakas straszna kicha - 0,2 jest bardzo słaba na węzłach, 0,3 mm to jakiś koszmar sztywna i skręca się potwornie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi