senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A jakis ciekawy sklep mozecie polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Fishing 24 na LegnickiejKrokodyl TęczowaPilker na KurkowejSazan na WieclawskiegoIkra na DługiejSklep na placu św. Macieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senfik Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Dzieki koledzy za informacje. A tak wogule dzieje sie cos ciekawego nad woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dzieki koledzy za informacje. A tak wogule dzieje sie cos ciekawego nad woda...Dawno nie było tak ciekawie: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/5,35751,15645106,Wielki_remont_Odry_na_zdjeciach_lotniczych__DUZY_KADR_.html#LokWrocTxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witajcie, Planuje w kwietniu wyjazd na dorsza do Władysławowa. Startuje z Wrocławia w piątek przed południem i powrót w niedziele późnym wieczorem. Dwa dni na kutrze, dwa noclegi. Termin 11-13.04.2014 Co do jednostki to jeszcze nie wybrałem. Pływałam dopiero dwukrotnie wiec sugestie co do wyboru jak najbardziej mile widziane:-) Jeśli są chętni z Wrocławia i okolic na wspólny wypadzik, to dysponuje 3 wolnymi miejscami w aucie ( jeśli tym z tylu nie będzie przeszkadzało, możemy zabrać jeszcze jedna osobę. Mam duże kombi wiec miejsca pod dostatkiem) Koszta: 2 wyjścia w morze ( w sumie 20 godzin na wodzie) - 300zl 2 noclegi - 80 zł Zrzutka na paliwo - ok 100-150. zł od głowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 A ile na wódę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 A ile na wódę?Sławek,zdecydowanie więcej jak na paliwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dawno nie było tak ciekawie: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/5,35751,15645106,Wielki_remont_Odry_na_zdjeciach_lotniczych__DUZY_KADR_.html#LokWrocTxt CI co łowią we Wrocku widzę dostaną całkiem nowe - nieużywane miejscówki Coś projektanci o rybach nawet miejscami pomyśleli planując te zmiany - niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 CI co łowią we Wrocku widzę dostaną całkiem nowe - nieużywane miejscówki Coś projektanci o rybach nawet miejscami pomyśleli planując te zmiany - niespodzianka. No właśnie czytam to i oglądam fotki. Będzie sporo nowych miejsc do obłowienia. Ja tam nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Sławek,zdecydowanie więcej jak na paliwo... Ach ten nałóg.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No właśnie czytam to i oglądam fotki. Będzie sporo nowych miejsc do obłowienia. Ja tam nie narzekam Wrzuciłem link, bo ładnie widać jak buszują po Oderce. Jeśli chodzi o nowe miejscówki, to na Kozanowie zapowiada się całkiem ciekawie. Ten rewir najbardziej z rozkopywanych mnie interesuję bo pracuję nieopodal i regularnie łowiłem przed i po robocie. Zostaje nierozstrzygnięty problem kiedy ryby się po takim trzęsieniu ziemi ogarną. No i jak (standardowo) prace się przedłużą. Machina ruszyła i trzeba być dobrej myśli, żaden z nas żuczków tego nie zatrzyma. BTW łowi ktoś w okołookolicy jakieś kleniojazie? Chodzi mi o regularność, okonie odpuściłem bo są w opór brzemienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 A z jaką gracją po tych usypanych z kamieni opaskach trzeba się będzie poruszać, by kleników i jazi nie popłoszyć. Wyższa szkoła baletu będzie potrzebna Dla mnie główny problem to to, że ryby nie będą miały gdzie do tarła spokojnie przystąpić, bo stan wody tragicznie niski, a na dodatek jest bardzo zamulona. Czkawką się to może odbić. Bo na ekstra zarybienia nie ma co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nic tylko usiąść na kamyku, jak kto jara-to zajarać, pokontemplować przyrodę, a dopiero jak rybki przypłyną pod nogi to je tam woblerem po pyskach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 .... widać, że ostatnio nie byliście nad Odrą Nad wodą w trakcie "produkcji super miejscówek" jest brud, hałas i wszechobecne błoto. Nawet na "skończonych" odcinkach ciężarówki jeżdżą na okrągło (od rana do nocy). W wodzie jest pełno powycinanych wcześniej, lub aktualnie wycinanych drzew, gałęzi i krzaków, woda jest brudna jak w czasie powodzi i takie same świństwa niesie .... a ryb ani widu, ani słychu ........ uffffff ulżyłem sobie ...... ps. na Maślicach trwa to już rok i jest coraz gorzej .... końca nie widać ps ' barki pływają z taką częstotliwością, że wymijają się "na trzeciego" J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Slavo to co wydasz na wóde to później morze przyjmie lepiej w sprzet inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Witam. Pytanie proste jako, że zbliża się weekend to oczywiście kroi się wyprawa na rybki otóż jakie miejsca polecacie teraz na klenio-jazie we wrocku lub okolicach. Czy Opatowice to będzie dobry wybór? Edytowane 20 Marca 2014 przez bilox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Siemanko !A tak bez kamuflażu to gdzie na Bystrzycę na jazio-klenie powyżej Mietkowa , jutro mam jeszcze 1 dzień wolnego i chciałbym potestować nowy kijek i kleniowe wobki ?oczywiście te otrzymane od mojego braciszka ! Edytowane 20 Marca 2014 przez rush111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Siemanko !A tak bez kamuflażu to gdzie na Bystrzycę na jazio-klenie powyżej Mietkowa , jutro mam jeszcze 1 dzień wolnego i chciałbym potestować nowy kijek i kleniowe wobki ?oczywiście te otrzymane od mojego braciszka !Szkoda, że powyżej a nie poniżej Mietkowa chcesz poławiać. Jest plan, że od przyszłego sezonu od Mietkowa aż do Marszowic ma być woda krainy pstrąga i lipienia !Oj będzie się działo ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Chyba będą przemalowywać klenie, żeby wyglądały jak pstrągi, ale taka zmiana była by dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Siemanko !A tak bez kamuflażu to gdzie na Bystrzycę na jazio-klenie powyżej Mietkowa , jutro mam jeszcze 1 dzień wolnego i chciałbym potestować nowy kijek i kleniowe wobki ?oczywiście te otrzymane od mojego braciszka !A witam przy okazji mojego krajana(mieszczanina ? ) Szkoda, że powyżej a nie poniżej Mietkowa chcesz poławiać. Jest plan, że od przyszłego sezonu od Mietkowa aż do Marszowic ma być woda krainy pstrąga i lipienia !Oj będzie się działo ! Taka zmiana ma być, już od przyszłego roku ten odcinek będzie na liście wód górskich. Jestem w kontakcie z osobami, które się w to przedsięwzięcie na miejscu angażują, a nad całym projektem czuwa ponoć wrocławski ichtiolog prof. Witkowski. Mam nadzieję, że temat wypali, a jak coś się więcej dowiem, to dam znać PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Taka zmiana ma być, już od przyszłego roku ten odcinek będzie na liście wód górskich. Jestem w kontakcie z osobami, które się w to przedsięwzięcie na miejscu angażują, a nad całym projektem czuwa ponoć wrocławski ichtiolog prof. Witkowski. Mam nadzieję, że temat wypali, a jak coś się więcej dowiem, to dam znać PozdrówkaKamilW sumie sam pomysł bardzo udany, jednak nie wiem czy wybór samego łowiska jest trafny. W tym momencie jest w okręgu woda górska a o niej ani słowa. Po co przekształcać jedno gdy drugim po prostu wystarczy się zająć ? Dziwne. Ciekawe czy leśne ludki się zgodzą by zabrać "spławikom" taki kawał wody. Do tego dochodzi Mietków. Kilka lat starań może załatwić na amen zrzut z Mietkowa, np. taki jak był w zeszłym sezonie i ..... adios pstrągowe łowisko ! No i i jeszcze kasa ! Ile ton pstrąga należy wpuścić by można było powiedzieć o Bystrzycy - "kraina pstrąga i .... " Z tą sprawą jest jak z meczami polskiej reprezentacji. Kibicuję silnie, ale i tak nie wierzę w sukces ! Raczej nie tędy droga. Edytowane 21 Marca 2014 przez Erin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 W sumie sam pomysł bardzo udany, jednak nie wiem czy wybór samego łowiska jest trafny. W tym momencie jest w okręgu woda górska a o niej ani słowa. Po co przekształcać jedno gdy drugim po prostu wystarczy się zająć ? Dziwne. Ciekawe czy leśne ludki się zgodzą by zabrać "spławikom" taki kawał wody. Do tego dochodzi Mietków. Kilka lat starań może załatwić na amen zrzut z Mietkowa, np. taki jak był w zeszłym sezonie i ..... adios pstrągowe łowisko ! No i i jeszcze kasa ! Ile ton pstrąga należy wpuścić by można było powiedzieć o Bystrzycy - "kraina pstrąga i .... " Z tą sprawą jest jak z meczami polskiej reprezentacji. Kibicuję silnie, ale i tak nie wierzę w sukces ! Raczej nie tędy droga. no to będziemy mieli pstrągi w Odrze faktycznie słusznie zauważyłeś Mietków jest nieobliczalny , choć pstrąg jest przyzwyczajony do gwałtownych zmian poziomu wody i nurtu raczej nie spłynie -tak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Siemanko !A tak bez kamuflażu to gdzie na Bystrzycę na jazio-klenie powyżej Mietkowa , jutro mam jeszcze 1 dzień wolnego i chciałbym potestować nowy kijek i kleniowe wobki ?oczywiście te otrzymane od mojego braciszka !czesc Kolego pochwal sie jak wyniki na Bystrzycy powyzej mietkowa woda w rzece jest ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Odra przy ujściu Bystrzycy .... jeden klenik (na oko 30+) z dołka na końcu opaski ..... i przez nastepne dwie godziny ani brania. Niestety jeżeli chodzi o Bystrzycę, to właśnie wykarczowali i rozryli jej ujście ..... kolejne miejsce w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Byłem dzisiaj na Odrze w Trestnie wyników nie miałem ale jakie ryby w środku nurtu się spławiały to aż żal ściskał, że nawet brania nie miałem.Druga sprawa to wobki za lekkie do tak dalekich rzutów aby sięgnąć środka. Wieczorem mam zamiar też się ruszyć ale pytanie gdzie, sam jeszcze nie wiem a u Was jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi