piter Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Koledzy czy macie informacje na temat rzeki Kaczawa Bóbr Kwisa i ich aktualnych poziomów wód (pogodynka pokazuje wskazania z 6 rano jutro może byc zupełnie inaczej)... czy woda jest podwyższona na ile czy płynie "syf". Chciałem się wybrać jutro i nie wiem czy jest sens. Ewentualnie ma ktoś znajomości w tamtych okolicach i może wykonać telefon byłbym wdzięcznykolego mozesz zapomniec o wedkowaniu jutro na w/w rzekach . bylem dzis i juz bylo kipesko {Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 dzięki bardzo za konkretne odpowiedzi ... potęga internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jak tam woda na Odrze ktoś coś może powiedzieć czy da się pospiningować czy woda wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Obserwacja z mostu w czasie jazdy autem - woda dość wysoka i w kolorze kawa z mlekiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Wysoka, wysoka. Cały czas przybiera, lepiej zostać e domu... Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ale syf płynie trochę zejdzie zanim się woda wyklaruje póki co dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 pawelHERP- jak widzę, po poziomie wody, to i tak tragedii nie ma. Pamiętam, jak swego czasu woda prawie na ulicę tam wyszła...Niech chociaż syfy przestaną płynąć, żeby dało się coś pomachać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Też widywalem tam większą Odrę ale nie tak brunatną. Syf musi opasc i do dzieła! Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Jak murek naprzeciw nie zalany, i "dziadki" siedzą z gruntówkami, to jeszcze nie taka wielka ta woda.. Może aż tak długo ten stan nie będzie trwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 A ja się wam dziwię bo taka woda to szansa na największe sztuki, w tamtym roku jak szła fala to połowiłem za cały rok. Co prawda teraz sandacza nie można ale widziałem w niedzielę metrowego szczupaka na kiju u koleżki. Spadł i dobrze bo by na patelni skończył. W białego shada taki mi bolek pieprznął, że jeszcze mi się nogi trzesą jak o nim pomyślę, nie trafił i nie poprawił. No i pamiętajmy o 20-to funtowym zestawie bo jak w nurt pójdzie taki smok to trzeba mieć czym go zatrzymać.Połamania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Że się da skutecznie łowić na wysokiej wodzie, to ja wiem, ale jak płyną krzaki, drzewa i każdy rzut kończy się minimum "farfoclem" na końcu zestawu, to sens jest niewielki. Niech trochę syfy zejdą, żeby dało się rzucać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Właśnie wróciłem z Odry.23 okonki, trochę zabawy przy wysokiej wody. Złowione w zatoczce. Edytowane 20 Maja 2014 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Też właśnie wróciłem , łowiłem na zatoce , woda brudna i wysoka , ale złowiłem kilka krąpi na nimfe miałem 2 leszcze , niestety niewyjęte.Strasznie bolenie biją , nie chciały streamera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam. Moje dzisiejsze Bartoszowickie Bolki , naprawdę warto poszukać tego drapieżnika bo ostro szaleje na Odrze.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f92fd275548a4cb1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c079801f60befa72.html Pierwszy miał 65 około drugi 54cm też około (czytaj 3,5 x szczypce 2,5 x szczypce) nie miałem miarki więc mierzone szczypcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Ja z kolei 3 bolki, 40, 54, 57 cm na spirita.Dodam, że przebudowa brzegów i wałów na Odrze bolkom nic nie przeszkadzała. Edytowane 24 Maja 2014 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwinsky Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Dzisiaj nad odrą boleslaw, nie duzy..68 cm, lecz z to jaki grubaśśny !Woda opada, bolek dzis pieknie zerowal, niestety udalo sie wyciagnac tylko jednego Edytowane 24 Maja 2014 przez sliwinsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Ja miałem eldorado, od 7 do 13 osiem sztuk. Największy +/-60. Chyba trochę przesadzasz, że 68 to mały bolo. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Gratuluję Panowie takich wyników,Kolegę @sliwinski witam na forum,ja dziś godzinkę łaziłem nad Odrą i kanałami w okolicach Oławy.Bolków nie było widać Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 U mnie 3 bolki 53cm ,60cm i 67cm wszystko w ciągu 40 minut potem wyszło słońce i koniec... woda powyżej Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Jeśli ma ktoś ochotę wyskoczyć popołudniu na wroclawskie Bolki to się dopisuję ( czekam aż trochę rosa opadnie bo wczoraj byłem cały mokry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Wczoraj około 20.00 przed burzą 3 wyjęte bolki powyżej WrocławiaNajwiększe 67 i 70+ , ostatni szybko puszczony bo waliło strasznie i zaczynało padać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwinsky Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Panowie dzisiaj w samym centrum naszego pięknego miasta 8 bolków i 3 spinki, o dziwo wszystko na thrilla choć do dziś nie bylem przekonany do tej przynęty.Bolki w przedziale od 50 do 64 cm,oraz jeden maluszek ok 40 cm. zabawa przednia !Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Witam panowie!Spinningował ktoś z Was ostatnio na odcinku Odry od Brzegu Dolnego do Lubiąża? Jakie wyniki na wyższej wodzie, może jakieś bolki się ruszyły ?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam. Panowie podbijam temat.Coś się dzieje we Wrocku? Ktoś coś łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 W zasadzie tylko bolenie są aktywne. Nawet w szczupakowego rippera mi walnął taki nadwymiarek i to skutecznie Szczupaka ani śladu, sandaczy jako przyłów też nie zanotowano. Jazie pięknie zbierają na brudnej wodzie i to jaaaakie jaziory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi