Oleix Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Spoko zobacze co bede robił w niedziele i zadzwonie wcześniej albo napisze esa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ty Oleix mnie szokujesz - gratulacje. Dobrze że przynajniej potwierdziłeś że na Rędzinie nic się nie działo. To potwierdza moją teorię - nie potrafię poprawnie wybrać miejsca (za mało jesze nad wodą spędziłem czasu). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Naczy sie moze nie ze nie potrafisz wybrać odpowiedniej wody tylko to ze one powinny tam byc a najzwyczajniej w świecie ich niema... przynajmniej nie w odległości rzutu bocznym trokiem...Mi sie zdaje ze wszystko siedzi na odrze juz... Woda na odrze normalna ładna az sie prosi o łapanie... za główkami w klatkach pewnie stoja jakies okonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 No proszę, inni łowią, a ja klikam Po krótkiej zimie należy wrócić z wędkarstwa wirtualnego do realnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Niespodzianka, byłem dziś nad zatoką Odry w Głogowie - na płyciżnie kilkakrotnie w ciągu 30 min widziałem żerujące na powierzchni małe drapieżniki - prawdopodobnie okonie. Niespodzianka dla mnie - podła pogoda (wiatr, deszcz), marzec i umykające po powierzchni ukleje - jak dla mnie duża niespodzianka - Idzie wiosna. Tym razem niestety zmiana przynęt od bocznego troka, poprzez obrotówki do woblerków nie przyniosła efektu. Rybki tym razem wygrały. Jak byście sie w tej sytuacji zachowali? - na co winienem łowić i jak aby takie drapieżniki skusić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ja byłem w piątek na Widawie. Efekt: -3 woblery... Ryby się pochowały, jedyne co widziałem to narybek uciekający przed woblerem w kałużach przylegających do głównego koryta. Trochę mnie to zdziwiło, ale widocznie już się co poniektóre rybki wytarły . W piątek kolejna próba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Analityk dobry znak!! Ja bym pewnie załozył blaszke 00 lub na predatorka z opadu próbował Jakub gdzie na jakim odcinku łapałes???? jaka woda na widawie?Troche lipa ze jazi jeszcze niema... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Byłem w okolicach Chrząstawy. Ponieważ wybrałem się na ten odcinek pierwszy raz, ciężko mi powiedzieć, jak tam jest zazwyczaj. Według mnie woda niewysoka, normalny stan. Najgłębsze miejscówki 1,5-2m, większość koło metra, kolor wody - kawa z mlekiem. W wodzie sporo zeszłorocznego zielska i pojawia już się nowe.Jazie może weszły gdzieś w okolicach ujścia, koło Świniar. Tam też pewnie będę się wybierał w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tez bym się z chęcią przejechał na widawke ale samemu sie niechce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 wstępnie planowałem wybrać się w piątek po 12, bo dopiero wtedy mogę. Jeśli chcesz można byłoby pomyśleć o jakiejś wyprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Można mozna jutro napisze na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Jak tam u kolegi Oleixa i innych skubie cosik we Wrocku?Poozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Byłem dzisiaj zobaczyc czy jasie na odrze są i powiem ze jakies tam działają...3 skubnięcia i jednen kloc na kiju ale albo to był spory kleń lub boleń po 4 metrowym odjeezdzie spiął sie... i to by było na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Hehhe dzisiaj natomiast rzeź... Złapałem ze 70 okoni wiekszośc do 15 cm ale około 15 było ponad 20 cm i kilka takich po 26cm ogółem ładnie gdyby nie to ze strasznie zimno było... łapy mi tak zmarzły ze niemmam jak strugac woblerków... bo nie czuje palców.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 No no no.. gdzieź to tak skubały okonki i na co??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Na zimowiskuNa boczny i na głowkedobrze reagowały na baaaardzo wooolny opad najlepiej z bocznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Na zimowisku powiadasz, a gdzie lepiej biora na 1 zimowisku czy moze na 2? Masz jakies fajne foty z wyprawy?Gratki i pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Niestety bez fotek okonie za małe Na pierwszych zdecydowanie lepiej na pierwszych wiecej kamieni i okonie troche wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Taki dziś był ladny dzień, czy ktos moze z kolegow wedkarzy we Wroclawiu byl na jakims malym wypadzie i moze sie pochwalic jakimis wynikami?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Bylem dzisiaj na Prezycach i na Odrze w tamtych okolicach ale straszna slabizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 1. Wizytowałem dziś widawę - 2h bez brania - poddałem się - nie mam sposobu na tą rzekę,2. potem 2h na Zimowisku pierwszym - okoni nie było ale za to chwyciłem jednego szczupaczka ponad 50 cm - pierwsza ryba w tym roku na spinning Oleix czy ty łowiłeś wczoraj/dziś gdzieś okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Również byłem dzisiaj na zimowisku koło milenijnego - za okoniem, nie odnotowałem nawet jednego okoniowego puknięcia, przypałętał się tylko mały bolenik na paprocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 w takim razie widzieliśmy się (to mnie pytałeś o wynik) - pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 analityk idac na cypelek na 1 barkach zlapales moze szczuplego?Tam dzis wyjatkowo tloczno bylo, sam tam zasiadlem z gruncikiem:]Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 No dzisiaj na bystrzycy lipa dwa brania ale spartolone a potem na zatoczki odry pojechałem i złapałem2 plocie jedna około 30 cm!!,3 wzdregi,6 boleników i ze 20 uklejek... wszystko na moją wypasioną mormyszke ala kogut (pijawa ssąca ikre...)i do tego ze 20 okoni z czego ponad połowa była ponad 20 cm a 3 miały po 27 cm na gume A Tu miejscówka na bystrzycy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi