lorakcz Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 wybieram sie w piatek na odre na opatowice i w gore. Ma ktos jakies wiesci co do aktywnosci szczupaka na tym odcinku? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Już powoli zaczynałem dochodzić do wniosku, że wrocławskie rybki tak pokłuli Jaculek, Baloo i Andrzej, że dla szaraczków szans już nie ma Ale błąd: nadeszły lepsze czasy – wczoraj wieczorkiem było rekordowo boleń 60 cm, boleń 66 cm (życiówka) i kleń 49 cm (życiówka). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 @analityk brawo!! Gdzie tak połowiłeś? O ile to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 poniżej Brzegu Dolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jacek, a gdzie masz zdjęcia ???taki klenik powinien być już uwieczniony na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Już powoli zaczynałem dochodzić do wniosku, że wrocławskie rybki tak pokłuli Jaculek, Baloo i Andrzej, że dla szaraczków szans już nie ma Pozdrawiam Ojoj.... Jest szalenie miło znaleźć się w takim gronie, ale zbytnio bym nie przesadzał. Jeszcze sporo mnie dzieli od wymienionych mistrzów. Presja wędkarska we wrocku i okolicy jest ogromna, także nie jest łatwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Aparat po Szwecji wysiadł a zdjęcia z komórki nie nadają się na to forum - ale nowy już niedługo będzie (oby szczęśliwy) - może też będzie miał okazję przeżyć Szwecję . Jacek, a gdzie masz zdjęcia ???taki klenik powinien być już uwieczniony na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 W literaturze często pisze się o łowieniu boleni i kleni na wysokiej wodzie przy trawach na wewnętrznym łuku rzeki (małe woblerki prowadzone pod prąd tuż przy brzegu gdzie podobno ryby chowają się przed silnym prądem). Proszę o informacje czy w takiej wodzie jak jest teraz (wysoka i mętna) ktoś rzeczywiście miał sukcesy (np. na Odrze) łowiąc jak na wstępie? Ja próbowałem na wiosnę ale bez dobrego skutku. ---------------------------------------Tak na marginesie: ostatnio spotkałem nad Odrą wędkarza, który przez wieczór - noc i ranek złowił 6 boleni i 3 sandacze - tak na oko blisko 20 kg ryb - tak mnie zszokował że zapomniałem mu przypomnieć o limitach połowu - ale pocieszające że są w tej naszej Odrze jeszcze rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 bolenie gryzą całkiem nieźle, tylko trzeba je znaleźć i tu jest kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Panowie, zamieszczajmy aktualne info dotyczące stanu rzeki...miejmy nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy. Szukałem ryb, ale coś w tej kawie z mlekiem nie mogę ich znaleźć. Wreszcie wakacje po udanej sesji się zaczęły, a tu nie ma gdzie łowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 ja dzisiaj chwile lowilem w tym upale.. trafil sie jeden bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 byłem dziś nad Odrą i o dziwo ryby były aktywne na powierzchni - chyba klenie ale głównie daleko poza zasięgiem rzutu, pojedynczo pokazał się boleń - niestety tym razem ani bolka ani klenia nie udało mi się sprowokować ale złowiłem na pocieszenie podchaczonego sporego lecholka 53 cm - jak zawsze w takich sytuacjach początek holu budzi duże nadzieje a potem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Tak to jest z tymi leszczami czlowiek sie cieszy ,ze cos sporego ,a tu za chwile charakterystyczna pletwa.. i po nadzieji <_< . Jutro zamierzam lowic od 2 rano do 7 ..objezdze rozne miejsca i zobacze co te ryby kombinują Nie wiecie jak z boleniem na ujsciu ślezy ? czy wogole sie pokazuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zmieniłem plany...Byłem jednak na krótkiej nocce za sumem, ale niestety cisza, za to na płytkiej wodzie sandacze zrobiły sobie stołówkę, ale nie miałem przy sobie delikatniejszego sprzętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zmieniłem plany...Byłem jednak na krótkiej nocce za sumem, ale niestety cisza, za to na płytkiej wodzie sandacze zrobiły sobie stołówkę, ale nie miałem przy sobie delikatniejszego sprzętu... Gdzie taka stołówka ??Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 W samym centrum PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 jakies nowości z nad odry ? moze ,gdzies w koncu bolen zaczał konkretnie walic na powierzchni ? ja juz nie mam pomyslu ,gdzie go szukac.. jednego dnia jade na zwiady widze ,ze cos sie dzieje.. drugiego cisza .. ciezko w tym roku jakos.. rok temu jak zaczal walic w maju to do sierpnia w tych samych miejscach mozna bylo w ciemno jechac.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Przedwczoraj w Trestnie w zatoczkach był niezły festyn boleniowy - fontanny uklejek w interwałach 30 sekundowych, ale czy dałyby się namówi do wspólnej zabawy nie wiem bo nie miałem sprzętów ze sobą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 A czy ktoś z Was łowił ostatnio na Wałach powyżej elektrowni?Jesienią można tam połowić szczupłego...A teraz, na tej dużej wodzie? Ktoś próbował?W zeszłym roku na dużej wodzie podobno nieźle gryzły sumki. pozdro.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 taaa.. sa tam sumy.. wogole wszedzie praktycznie mozna trafic, ale w tym roku to wogole wszystko sie pomieszalo.. moze jak woda spadnie bedzie jak trzeba.. ja dalej bede jezdzilem w poszukiwaniu boleni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 A czy ktoś z Was łowił ostatnio na Wałach powyżej elektrowni?Jesienią można tam połowić szczupłego...A teraz, na tej dużej wodzie? Ktoś próbował?W zeszłym roku na dużej wodzie podobno nieźle gryzły sumki. pozdro.Krzysiek łowiłem wczoraj poniżej elektrowni - woda oczywiście wysoka - na powierzchni prawie nic się nie działo - jeden bolek tylko się pokazał - w zalanych trawach stały małe klenie i czasami dało się skusić do brania na smużaka ale często trudno zaciąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil A. Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 tak troche off topic pytanie mam Byl ktos z Was w sklepie IKRA na dlugiej? Nowy sklep, powierzchnia chyba w miare, przejezdzalem autem szybko i tylko z zewnatrz widzialem. Byl ktos? Jak ze sprzetem i cenami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 bylem.. ladnie wyglada.. nawet zawrocilem.. i zaluje bo nie ma tam nic ciekawego.. przynajmniej jak dla mnie.. bardziej dla splawikowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Przedwczoraj w Trestnie w zatoczkach był niezły festyn boleniowy - fontanny uklejek w interwałach 30 sekundowych, ale czy dałyby się namówi do wspólnej zabawy nie wiem bo nie miałem sprzętów ze sobą.Pozdrawiam Faktycznie w Trestnie przy takiej wysokiej wodzie można w miarę normalnie łowić. Wczoraj baletu boleni nie było ale pojedyncze się pokazywały - dwa złowiłem uff nareszcie(jeden na bezsterowca jeden na małego wobka). monk11 - dzięki za sugestię dot. miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 No to gratki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi