Sebo0707 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 W oczekiwaniu na poranek Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 (edytowane) Niewielu szczęśliwców widziałem dzisiaj na Odrze w połowach trollingowych. Zaliczyłem 7 godzin na pontonie. Od śluzy Rędzin do mostu kolejowego na Popowicach. Pływało na tym odcinku wraz z nami,(ja i Junior) w sumie trzy jednostki. Tylko na jednej z łódek mieli się czym pochwalić, 3 szt. z trollingu: szczupak ponad 60 centów, piękny okoń ok. 40 cm i kleń. Szkoda, że postanowili je zabrać i męczyć, ciągnąc za sobą na agrafce . My niestety bez sukcesu ! Zero brań w trollingu !Z zakotwiczeń na miejscówkach kilka niewielkich ponad 20 cm okoni Woda mętna, w ok. 60% przejrzystości !Od około 11,00 taka lampa z nieba - 29 stopni, że trzeba było spadać do domciu. Nawet bolek specjalnie nie chciał się wygrzewać w tej przydusze! i ganiać za drobnicą Edytowane 6 Lipca 2014 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Cześć Panowie.Byłem u was nad wodą ostatnio 5 lipca ( sobota )Odwiedziłem Odrę poniżej elektrownii w Brzegu.Nad wodą byłem 6.00.Do godziny 9.00 zero kontaktu z rybami.Ale około 10 zaczeli puszczać wodę i w przeciągu 20min woda podskoczyłao dobre 50-60 cm i zaczęło się.Tyle medalowych kleni to ja w życiu nie widziałem.Ryby z głównego nurtu podeszły pod same brzegi.Na Bzyki Sieka wyjąłem w sumie 6 szt. w tym dwa 47cm i bolenia 60cm.Kolego do którego przyjeżdzam cyknął jedną fote. Edytowane 11 Lipca 2014 przez jaworskijacek05 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 1. Gratki - tak u nas bywa - źle trafisz to duże ryzyko zejścia na zero, dobrze trafisz możesz mieć super dzień. Niestety druga wersja zdarza się dużo rzadziej.2. Dawno nie byłem bezpośrednio przy elektrowni - jak tam teraz jest? Dużo jeszcze sprzętu budowlanego i prac ziemnych? czy już spokój i można łowić bez towarzystwa robotników budowlanych? Chodzi mi szczególnie o rejon od elektrowni do tzw. starej kaji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Powiem szczerze ze jakoś nie rzuca mi się w oczy sprzet budowlany.Zaraz za elektrownią na lewym brzegu stoją dwie koparki a pózniej juz cisza i spokój.Przyjezdzam do was regularnie od dobrego roku i jakoś nie natrafiłem na hałas ani zbyt duzo ludzi.Chyba mam szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śruba Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Noooo, to po takiej sweet foci i opisem miejscówki żebyś się czasem nie zdziwił jak przyjedziesz następnym razem i nie będziesz miał gdzie stanąć. Gratuluję kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 he he he. no wierze ze wszystkich ryb nie wyłwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) śruba@ Myślisz, że jaworskijacek05 odkrył Amerykę i pochwalił się całemu światu? O tym odcinku wiedzą wszyscy, którzy łowią poniżej BD. Ja tam przyjeżdżam z Wielkopolski, kolega z Łodzi nie wspomnę o całym Wrocławiu. Zresztą na tv Trwam był odcinek "Z wędką nad wodę", który kręcili właśnie w tym miejscu razem z Piotrem Matusiakiem, poszło na całą Polskę. Myślisz, że zaraz się zlecą bo ktoś złowił tam sześć kleni. Bez przesady są lepsze odcinki. Edytowane 11 Lipca 2014 przez pepa73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Pewnie jest tak jak pisze pepa73. Ja akurat poznałem ten kawałek rzeki przez mojego kolege z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Odcinek jest i może fajny ale zapach z "Rokity " działa na mnie jak płachta na byka i nie jetem w stanie tam łowić W ostatnim czasie byłem poniżej Wrocławia kilka razy kleni złowionych sporo w przedziale 30-45 cm i w większości wszystkie na woblerki schodzące pół metra pod wodę.Trafiły się i Jazie.Mam kilka nagrań z brania i holu ryby ale to jak znajdę czasu aby obrobić.Taka mała ciekawostka Klenie powyżej 35 cm lały i były świeżo po tarle które to miałem przyjemność zaobserwować ( dla wtajemniczonych pokażę wideo bo zdradza naprawdę w pełni miejscówkę )Gdyby ktoś zobaczył tarło kleni zmienił by zdanie o rybostanie odry (na pozytywne oczywiście) Największa patologia to woda (spada tak że wszystko na wierzchu po czym po kilku godzinach idzie dwa metry w górę) Edytowane 11 Lipca 2014 przez Sebo0707 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dzisiejsze 41cm , jedno kleniowe branie i 9 okoni . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Znowu na tamie ostro kombinują, ale ja już powoli przestaję już na to patrzeć. Co poradzę, że mam czas, jak warunki w teorii niekorzystne? Niby na opadającej wodzie jest lipa, ale zamiast siedzieć w domu wolę jechać nad rzekę i szlifować warsztat Kilometry przedzierania się przez las, krzaki i kombinowania dają efekty i wielką satysfakcję. Tonąca Bromba puszczona na napiętej lince wachlarzem przez przelew... Piękne, widowiskowe brania na powierzchni, bo robactwa lata dużo, więc ryby chętnie startują do smużaków. PozdrówkaKamil 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 No ładna kluseczka Co to za kijeczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Composite Development 3,05m 4-14g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszekr Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 W 2017 ma być odbiór techniczny + rok na próby eksploatacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Piękne, widowiskowe brania na powierzchni, bo robactwa lata dużo, więc ryby chętnie startują do smużaków. PozdrówkaKamil Dzisiaj pierwszy raz w reku tylko z kleniowka i bromba na koncu zestawu powedrowalem nad Odre co by bolenie nie skusily Przez dwie godzinki sciagnalem z jednego przelewu okolo 10 kleni i wszystkie na najwieksza brombe. Nigdy nie mialem takiej sytuacji, ze klen poprawial trzy razy uderzenie i w koncu trafil :-) Pierwszy raz tak polowilem na smuzaki i chyba wciagnalem sie na dobre. Brania widowiskowe az geba sie cieszyla.... A ryby tez niczego sobie bo dwa najwieksze mialy okolo 50 cm.... I o dziwo taka aktywnosc na opadajacej wodzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwinsky Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Na portalu jerkbait.pl nie promujemy takiego podejścia do wędkarstwa. Edytowane 17 Lipca 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 no to żeś się popisałłłłłłłłłłłłłl.............nic tylko natłuc 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Trzeba brać torby i rura po ryby do zamrażarki ... bo miejscowi was uprzedza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Już lece... dzięki za cyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Na portalu jerkbait.pl nie promujemy takiego podejścia do wędkarstwa.Gdyby to było wiosną to bym pomyślał , że ten wpis to kawał na prima aprilis A tak to masakra jest , jeśli takie rzeczy wypisują wędkarze !!! Edytowane 17 Lipca 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Dzisiaj klenie celowniki mialy gorzej nastawione ale za to jeden naprawde konkretny sie uwiesil aparat i podbierak byl dzisiaj ze mna takze mozna bylo strzelic sobie zdjecie... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwinsky Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) "natłuc"Ludzie ogarnijcie sie trocheNie jestesmy w żeźni że "natłuc", to kojarzy sie tylko z jednymmowie ze mozna dużo połapać i miec niezła zabawe. <edit> Na portalu jerkbait.pl nie akceptujemy takiego słownictwa! Edytowane 17 Lipca 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworskijacek05 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Arti24 jaka długośc tej kluchy?Piękny gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Arti24 jaka długośc tej kluchy?Piękny gratki. Cos miedzy 53 - 55. Mierzylem go na szybko w podbieraku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi