jaworskijacek05 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 A ja w sobote ( jak zawsze z resztą ) odwiedziłem wodę poniżej elektrowni.Nad wodą stawiamy się koło 6 .00.Stan wody obiecujący ja na to miejsce. Montując kijaszka widzę nad wodą piękne ataki boleni.Na jednym i na drugom brzegu ukleja lata w powietrzu.Jednak po około 2 godzinach biczowania wody w miescach gdzie balenie były na 100% nie mam nic na kiju..Tego dnia rybki były sporo sprytniejsze :angry: Nie tracąc nadzieji przechodzę na opaske na drugim brzegu. Co jakiś czas widać na niejklenie zbierające coś z powierzchni. Zakładam brombke 3g , rzut iiiiii wobler ląduje na kamieniach.Zwijam do siebie wobka i widze ze sten trzasnął na pół a z lakieru na woblerze nie zostało nić. :( No nić trzeba się nauczyć rzucać.!!!Zakładam Sieka- BZyka i wobler leci do wody.Gdy wobler dopływa na 2-3 metry ode mnie widzę że idzie za nim ładny kleń. Przyspieszyłem zwijanie na dwa obroty i stanąłemwoblerem i w tym momencie kleń wolną.Kij się pieknie wygiął ale ryba wzięła pod samymi nogami wieć hol nie trwał długo.Szybka fotka i do wody.Z wody schodzimy coś koło 12. 00 mo ciepełko nie do wytrzymania.W sumie cały ten czas woda pięknie żyła , ale byłem chyba nie w tych miejscach co potrzeba No nic zdarza się i tak.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 I ja dziś wybrałem się na rybki nad odrę po tygodniowej przerwie.Wstać było ciężko ale jakoś się doturlałem nad Odrę około 9.30 Zanim zmontowałem kijek wiedziałem już że jestem w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. Rzeka żyła jak nigdy , co rusz walnął bolek,Oczywiście nastawiam się na klenia na pierwszy ogień idzie "bandziorek" w drugim rzucie mam już pierwszą rybę klonek tak około 30 cm.Po kilku rzutach zmiana decyzji zakładam "mrówę " od Tomka i to jest strzał w dziesiątkę.Na brzegu dosłownie w co 4 rzucie lądują klenie w przedziale od 30 i dwa 50-taki.W sumie złowiłem około 30 kleni i małą niepodziankę. Rzut mrówą na napływ, pozwalam spłynąć lekko w warkocz i łup strzał i odjazd. po kilku minutowym holu widzę cień ryby. Pierwsza myśl mam życiowego klenia, ale już po podciągnięciu bliżej mym oczom ukazuje się kolega boleń taki stykowy forumowy. Wszystkie rybki złowione na Mrówę Tomka kij Dragon HM , Przepraszam za jakość fot ale szkoda było czasu a i kalkulatorem to nie ma szału. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 30 kleksów...gruuubo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Gratuluję Panowie pięknych połowów.Szczególnie gratuluję Sebastianowi. Kurczę, stary, tyle kleni an jednej wyprawie.... Fantastyczna sprawa. !!! Ja straszę kleniki w sobotę Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Dziś mimo ewidentnie nie kleniowej pogody pojechałem połowić. W sumie Kleni nie było za to uwiesiły się dwa bolki, ( troszkę im brakło do forumowego minimum) poza tym 4 Jazie takie około 35 cm i jeden klonek podobnej wielkości.Rybki wszystkie złowione na bandziorka od Bielika, wszystkie z napływów przy wysokiej wodzie. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk Edytowane 31 Lipca 2014 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 I ja dziś wybrałem się na rybki nad odrę po tygodniowej przerwie.Wstać było ciężko ale jakoś się doturlałem nad Odrę około 9.30 Zanim zmontowałem kijek wiedziałem już że jestem w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. Rzeka żyła jak nigdy , co rusz walnął bolek,Oczywiście nastawiam się na klenia na pierwszy ogień idzie "bandziorek" w drugim rzucie mam już pierwszą rybę klonek tak około 30 cm.Po kilku rzutach zmiana decyzji zakładam "mrówę " od Tomka i to jest strzał w dziesiątkę.Na brzegu dosłownie w co 4 rzucie lądują klenie w przedziale od 30 i dwa 50-taki.W sumie złowiłem około 30 kleni i małą niepodziankę. Rzut mrówą na napływ, pozwalam spłynąć lekko w warkocz i łup strzał i odjazd. po kilku minutowym holu widzę cień ryby. Pierwsza myśl mam życiowego klenia, ale już po podciągnięciu bliżej mym oczom ukazuje się kolega boleń taki stykowy forumowy. Wszystkie rybki złowione na Mrówę Tomka kij Dragon HM , Przepraszam za jakość fot ale szkoda było czasu a i kalkulatorem to nie ma szału.Sebo forma pod mrówy zrobiona.Jutro zalewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Czy mamy kogoś na forum z gminy długołęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Czy mamy kogoś na forum z gminy długołęka? Toż to prawie Wrocław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Nie lubię potężnych wahań wody które nam ostatnio serwują na rzece – ale cóż zdarzyło mi się nieźle połowić przy wysokiej wodzie i przy niskiej, rosnącej i spadającej – i dokładnie na odwrót zdarzyło mi się polec totalnie przy wysokiej wodzie i przy niskiej, rosnącej i spadającej. Teoria mówi że lepiej gryzą na rosnącej ale w zasadzie to nie ma człowiek wpływu na to co obecnie zastanie nad wodą. Ostatnio dokładnie to przećwiczyłem – wszystko się wyjaśniło kiedy wróciłem do domu i spojrzałem w kompa. (będąc nad wodą i stale zmieniając miejsca bywa że trudno mi określić czy woda spada czy rośnie). Miałem jechać w piątek popołudniu na rybki. W południe patrzę woda bardzo niska. Ucieszyłem się myśląc że jest szansa że będzie rosła kiedy dojadę nad wodę. O dziwo, kiedy dojechałem nad wodę okazało się że stan jest dość wysoki co mnie mocno zaskoczyło (na załączonym wykresie jest gwałtowny skok wody po pierwszej czarnej kresce). Czyli jak dojechałem nad wodę to ta już opadała po gwałtowny przyborze. Nic się nie działo przez 3 h do 20tej. Cisza na wodzie – prawie zero spławów i nic nie mogę skusić do brania. Potem nagle wieczorem w 1,5h z 4 główek łowię 5 boleni – potem znowu cisza na maxa. Parę godzin odpoczynku i walczę od świtu – poranek jak na tą porę roku bardzo cichy – znowu zero aktywności na powierzchni i nic nie mogę zawalczyć. Około 8:30 mam kończyć ale widzę że rybki coś jakby zaczynały się ruszać (choć w zasadzie o tej porze powinien zaczynać się letni null bo skwar) – łowię jeszcze rybkę i idę do domu. Łatwo na załączonym grafie zobaczyć, że kiedy rybki się ruszyły. Woda w krótkim 2h okienku szła do góry (zielone kółko). Potem znowu około 8smej rano (ostatnia niebieska kreska) woda zaczęła się podnosić. Kiedy woda spadała była plaża. Kiedy rybki nie brały myślałem „słaby ze mnie wędkarz” – kiedy brały myślałem „jestem super fachowiec” – a tu tylko „natura” rozgrywała swoje karty. Czy macie podobne obserwacje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 wynika z tego że wszystkie teorie o czasie brań , w przyborze wody bądź w opadzie można o kant d...y rozbić , po prostu trzeba być i trafić ja źrą i mają ochotę .a wskazania poziomu wody z netu , to również można sobie ..........................., nie raz inny w necie a inny faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Noo Jacek,Prawdziwy z Ciebia analityk. Fajnie to opisales :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam koledzy mam pytanie odnośnie ''Małej szwecji"' ,opłaca się tam pojechać na spinning?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam koledzy mam pytanie odnośnie ''Małej szwecji"' ,opłaca się tam pojechać na spinning??Co to jest Mała Szwecja? Gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Co to jest Mała Szwecja? Gdzie to jest?Ty tak na serio?? http://krokodyl.sklep.pl/mala-szwecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam koledzy mam pytanie odnośnie ''Małej szwecji"' ,opłaca się tam pojechać na spinning??http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=17911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ciekawa inicjatywa - ja zapatrzony w Odrę o niej nie wiedziałem - trzymam kciuki za powodzenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dzisiejsza 150tka z naszej podwroclawskiej Oderki woda sie ustabilizowala na jeden dzien i ryby sie ruszyly... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Godnie uczczony setny post! Przyłów przy sandaczach, czy zamierzony ten wąsacz? Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Lowienie sandaczy z pelna swiadomoscia, ze w kazdej chwili moze byc wasacz na zestawie czyli odpowiednio mocniejszy sprzet... ten wyjechal w okolo 10 minut i wrocil w bardzo dobrej kondycji do wody. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 To fakt, zapas mocy musi zawsze być Choć stara wędkarska prawda mówi, że największe ryby biorą zawsze na najdelikatniejszy zestaw Ja coś nie mam szczęścia do tych wąsatych... A mętnookie jakieś były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Byl jeden ale na brzegu nie chcial zapozowac.... spial sie w trakcie holu ja staram sie zawsze uzywac mocnych zestawow bo za duzo duzych ryb na Odrze stracilem. Tutaj nie ma miejsca na finezje Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez arti24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 To fakt, na finezyjne zestawy to tylko Oleix targa kabany i mu sie udaje :-) Szkoda, że tego wąsa nie podniosłeś do fotki...Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 To fakt, na finezyjne zestawy to tylko Oleix targa kabany i mu sie udaje :-)Szkoda, że tego wąsa nie podniosłeś do fotki...Gratulacje !Samemu ciezko ogarnac trzymanie wasa i robic fotke jednoczesnie moglbym powalczyc z samowyzwalaczem ale nie chcialem meczyc za bardzo ryby a poza tym za duzo trzeba by bylo pokazac w takim wypadku (nie mam statywu)... A tak w ogole to nie lubie chodzic upaprany w sluzie suma Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Panowie, nie wiecie co tam u śluzowego w Brzegu D.? Może by mu jakieś Relanium zapodać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 własnie wróciłem ,śluzowy zakręcił kurek , na opadającej wodzie słabiutko jeden strzał -jeden bolek mały i do tego ten wiatr ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi