analityk Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Dzisiaj dobry wynik – mój rekord ilościowy: 5 bolków (od 35 d0 62 cm) i jeden kleń (+ jeden 50tak uciekł mi z ręki). Bolki stały cicho (nie biły na powierzchni) w zalanych trawach i waliły ostro w bezsterowca. Klenie ach… brań na smużki było z 15cie ale zaciąć dało się tylko jednego (drugi walnął w bezsterowca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 fajnie gratulacje.. ja zaczynam wędrówki za sumem .. ciekawe jak to sie skonczy ... poki co jestem optymistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 no to powodzenie z tym sumem, ja dziś znowu miałem dobry dzień bolkowy (6 sztuk) + jeden bolek rozmiarów małego suma zmusił mnie do szybkiego spaceru w dół Odry (błoto, krzaki itp) a na koniec i tak urwał najlepszego wobka i ... kocia mordka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 pierwszy dzien 5godzin czesania wody sumowymi przynetami nie przyniosl efektow.. dzis kolejne podejscie.. a gdzie te bolki tak lowisz ? napisz na priv jak mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Wedkuje tak jak w ksiazkach pisza - w poblizu zalanych traw ponizej Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Zrobiłem dzisiaj ładnych kilka kilometrów brzegami Odry i sam nie wiem o co chodzi...Woda znów się sporo podniosła. Od kolegi siedzącego za karpiem dowiedziałem się, że nagle od wczoraj ok 21 woda zaczęła przybierać. Szkoda, bo stan wydawał się już w miarę stabilny....PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja też wyskoczyłem wczoraj wieczorem. Woda faktycznie się podnosiła. Miałem kilka uderzeń kleniowych na woblerka ale ryby okazały się lepsze ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Przedwczoraj kilka rybek przygięło kija, a wczoraj i dzisiaj padaka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil A. Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Panowie jak Wy wytrzymujecie wieczorami nad odra? Tam sie nie da przezyc, tyle komarow i robactwa. Ucieklem ostatnio po 15 minutach. W conajmniej 100 miejscach bylem pokuty przez cale chmary ;D jeszcze cos wrednego mnie ugryzlo ze noge mam spuchnieta i czerwona, wczoraj w szpitalu bylem.. trzeba wedke odlozyc az sie noga zagoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 No nie jest łatwo. Ja wędkuję z centymetrową warstwą Autanu i i tak nie wiele to pomaga . Co gorsza jeszcze ryby nie chcą współpracować. Woda nieciekawa. Mimo to dzisiaj złowiłem 2 sandaczyki ale nie powalały wielkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 jakies nowosci z nad Odry ? ja pojade dzisiaj i zobacze co sie dzieje w takim upale.. licze na jakies bolenie ,ale wiadomo jak to w tym roku jest.. ogolnie mam nadzieje ,ze mnie komary nie zjedzą bo gryzą nawet w poludnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigger Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Cześć wszystkim. Dzisiaj bylem na Oderce w okolicach wyspy opatowickiej. Wynik jeden bolek taki kolo 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil A. Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 wyskoczylem dzisiaj wieczorem na 2h kolo mostu milenijnego. Sandaczyk 40cm w 5 rzucie, pozniej bolenie grasowaly ale nie moglem sie do nich dobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 wczoraj jeden boleń 58 cm i kleń 43 cm - bolki grasowały wieczorem ale tylko przez około 20 min (w tym czasie tylko jedno niezacięte branie) daje się coś złowić ale trzeba sie napracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam kolegów . Mam prośbe jade do Brzegu. Czy ktoś w tej okolicy spininguje , jakieś miejscówki rady itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 cały odcinek Odry w okolicach Brzegu jest warty wielu wypraw - spróbuj na początek na lewym i prawym brzegu Odry pomiedzy elektownią a mostem kolejowym a potem lewy i prawy brzeg poniżej przeprawy promowej - Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedz, musze zerknąc na mape, poszukac tej elektrowni i mostu kolejowego aczkolwiek byłem tam parę razy i widziałem tylko most dla czterokołowców. Nad fajną rzeką mieszkacie chłopaki ale to dośc trudne łowisko no i te skoki wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedz, musze zerknąc na mape, poszukac tej elektrowni i mostu kolejowego aczkolwiek byłem tam parę razy i widziałem tylko most dla czterokołowców. Nad fajną rzeką mieszkacie chłopaki ale to dośc trudne łowisko no i te skoki wody Most dla samochodów??? Koledze pewnie chodzi o Odre w miejscowosci Brzeg w okolicy Opola a nie nasz Brzeg Dolny o którym pisze @analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 No właśnie nie sprecyzowałem dokładnie ,bo sa dwa, mi chodzi o Brzeg koło Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Sa nawet trzy brzegi. ten trzeci to Brzeg Głogowski, ale to już sto kilometrów za wrockiem Ten Brzeg o który chodzi jest 60 km od Wrocławia w górę rzeki.nie znam za bardzo tamtych rejonów bo to opolskie województwo i niestey składka dodatkowa wymagana. natomiast niedaleko przechodzi wędkarska granica województw, dokładnie przez jaz w Lipkach jakieś 10 km poniżej Brzegu Opolskiego. Odra dzieli się tam na kanał i rzekę. poniżej jazu jest kilka główek na których można połowić szczupaki, przeważnie na napływach, bliżej jazu na zalanych ostrogach trafia sie przepiekny boleń, kleń, a na rafkach można podłubać okonie. Oczywiście róznie bywa można i nic nie złowić a można odnieść sukces, dużo zależy od stanu wody. Jadąc z biegiem rzeki w dół niedaleko do Oławy, tam też jest ciekawy odcinek, są dobre miejsca na sandacza, bolenia, trafiają się ładne szczupaki, niektórzy łowią jazie i klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 No dzięki kolego jakiś konkret w końcu. Muszę się tam poszwendac ,byle trafic na dobry stan wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Coś się w wodzie pozmieniało… ciekawa rzecz, W ostatnich tygodniach regularnie łowię bolki takie do 60 cm – co wyjście to przeciętnie dwie sztuki (czasami więcej a czasami tylko jeden). Wczoraj mówię sobie złowię w końcu Bolka na „jerbaitowy” wymiar …. a tu zamiast bolków – w tych samych co zwykle miejscach – na te same co zwykle przynęty – zamiast bolków – sześć szczupaczków tak do 45-50 cm (lub mniejsze) + jeden zębaty ugryzł wobka. Wszystko w miejscach typowo boleniowych (płytkie bystrzyki, okolice szczytu ostrogi, wypłycenie między kamieniami itp.) - wszystkie na boleniowe szybko prowadzone woblerki - i uf….dopiero po zmierzchu złowiłem jedynego bolenia (niestety do 65 cm znowu 4 cm zabrakło Co u Was - jakie są Wasze wyniki w ostatnim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Coś w tym jest co piszesz Analityk - ja dziś z kolegą złapaliśmy 6 szt, wszytskie po pięćdziesiątkilka cm plus kilka spiętych i to wszystko w okolicach zmierzchu. Niestety od bolkow lepiej żerowały komary, które olewały wszytsko łącznie z ultrathonem - po prostu miazga:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 No mi sie udalo zlapac kilka sztuk ponad 70cm ,ale fakt najwiecej bierze takich 55cm.. w dodatku udalo mi se zlowic rekordowo male bolki od 20-35cm. Ogolnie troche za sumem pochodze bo slyszalem o paru miejscach ,gdzie biorą z brzegu zobaczymy ile w tym prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 cos cisza w temacie ? nikt we Wroclawiu ryb nie lowi ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi