analityk Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Panowie, Czy ktoś może ma pożyczyć krótkofalówki na killka dni (od 8.05 do 17.05) ? Wybieramy się do Szwecji i przydałby się do komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 koledzy gdzie się wybieracie 1 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nad Odrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernal1995 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Na ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Na pochód pierwszomajowy ....... wzdłuż Odry ... mam zamiar "nową Odrę" na wysokości Maślic sprawdzić, ostatnio duuuużo się tam pozmieniało .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Czarna łacha jest łowiskiem ogólnodostępnym , odradzam jednak wjazd samochodem na łąkę .Mogą tam wjeżdżać tylko osoby posiadające przepustkę tj. członkowie koła i posiadające zezwolenie z Lasów Państwowych. Nie mam przepustki a tylko w zeszłym roku byłem tam ze 30 razy. Często zaglądam nawet bez wędek zobaczyć jak wygląda woda.O tych przepustkach to chyba jakieś mity krążą. Inna kwestia to ta że o tym zbiorniku zapomniano. Koło które się nim opiekowało odpuściło a PZW pewnie nie wie o jego istnieniu. Zbiornik jest zasilany wodą z leśnego cieku , połączonego z innym zbiornikiem bliżej Kotowic. Rowy zarosły, zasilania brak. Czarna Łacha w tym roku to chyba wyschnie i zostanie bagno. A szkoda bo urokliwe miejsce. Uwielbiam tam łowić płocie bacikiem ale jest coraz gorzej - brakuje z metr wody Chyba trzeba się pogodzić z losem, przenieść w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Oczywiście ODRA odcinek daleko od domu prawie 80km ale cisza i spokoj. Mam nadzieje że bolki dopiszą a 2 i 3 maja poprawka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A jakieś jeziorka,może mi ktoś coś więcej o tym Prężycach powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 W majowy weekend Prężyce to jeden wielki piknik ..... grille, ogniska, tłum dzieciaków, a jak będzie pogoda to pokażą się skutery wodne. Stanowczo odradzam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 A Mietków? są tam ryby jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernal1995 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Sa i to duze tylko trzeba zaopatrzyc sie w lodz i znac to lowisko i miejscowki. Z brzegu duzo kamieni i zaczepow przynajmniej w tych mniejscach co lowilem ostatnio. Na plazy raczej nie powinno ich byc. Jednak tam gdzie sa kamyki tam sa wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 ale chyba są tam wypożyczalnie łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernal1995 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 http://www.pzw.org.pl/wroclaw/cms/9039/obowiazujacy_cennikPodpunkt 28,29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Tylko, że Mietek to od 1.06 dopiero z pływadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 nie było czasu iść na Odrę to na Ślężę wyskoczyłem popołudniu (na 3h) - efekt 3 mikroklenie na owada Lipińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morowy Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 W dniu dzisiejszym dotarła do mnie informacja o kłusolach łowiących trące się bolenie przy ujściu Bystrzycy do Mietkowa. Dzisiejsza interwencja SSR przyniosła mandaty i wniosek do sądu dla speca, który pomimo otrzymania mandatu przy ponownej interwencji łowił dalej... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Tylko, że Mietek to od 1.06 dopiero z pływadła.aaa to też odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalosix Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Na jakim odcinku Slezy lowicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 "Łowiących trące się bolenie" to dość delikatnie powiedziane. Szarpią czym popadnie, patrząc z mostu bardzo duża ilość ryb ma w grzbietach powbijane blachy, woblery czy gumy.Też dzwoniłem kilkukrotnie, dobrze, że grupa Pana Grzegorza działa dość prężnie, bo na państwówkę albo nie można się dobić, albo olewają sprawę. A widoki są piękne: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Świetne zdjęcie Bartku dające nadzieje na jurto. Szkoda tylko, że gnidy korzystają z "okazji" i łupią mięso jak leci. BTW. Nie handlowałeś kiedyś zwierzakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zdjęcie tego nie oddaje, ale sztuki z 8 z przodu też się trafiają, więc tym bardziej widok jest niesamowity.Niby tyle tego bolenia tam nie powinno być, ale skoro już jest i wychodzi na tarło, to żal patrzeć jak go katują.I niech nikt nigdy mi nie mówi, że "dziadki muszą odejść żeby było normalnie", bo całe watahy smyków 12-16 lat latają i podcinają jak leci.Dziś mieli wstawić tablice o zakazie połowu, że względu na tarlisko, jutro chyba podjadę zobaczyć jak to wygląda. PS. Jeśli masz na myśli 'egzotykę', to tak, kiedyś dość sporo ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o tablicę to w naszym piekiełku może zadziałać w drugą stronę, jeśli nikt tego nie przypilnuje, a pilnować jak mówisz nie ma za bardzo komu.Oglądałem wielokrotnie tarło kleni. Pływały tam takie torpedy, że szczęka opadała. Zagęszczenie bolków robi piorunujące wrażenie, niech się kopcom!! zrobiliśmy kiedyś parę dili, pozdro edit. Jest już zakaz: http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/111308/60/uwaga_tarlisko Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez pawelHERP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Widziałem dzisiaj (przejazdem) że woda w kanale przeciwpowodziowym płynie, brzegi wyczyszczone ma maksa, wędkarzy nie widziałem (w polu widzenia z mostu swojczyckiego), kanał poszerzony i "na oko" płytki z 0.5 m wody obecnie. Ktoś coś słyszał / coś wie o tym czy rybki tam już są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Pewnie rybki już są... ale jest podobno także zakaz łowienia do końca tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A Oderkę Panowie już odwiedzali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi