mirko filipovic Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Widziałem dzisiaj (przejazdem) że woda w kanale przeciwpowodziowym płynie, brzegi wyczyszczone ma maksa, wędkarzy nie widziałem (w polu widzenia z mostu swojczyckiego), kanał poszerzony i "na oko" płytki z 0.5 m wody obecnie. Ktoś coś słyszał / coś wie o tym czy rybki tam już są?mieszkam nad tym kanalem ostrzylem sobie zeby jak puszcza wode a ze sprawdzonego zródła mi wiadomo ze nie wolno łowic na nim do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Kamil odre odwiedze dopiero w sobote (mam nadzieje że nowy krecioł przyjdzie żona płaci i za nowy patyk też) Trzeba przetestowac pare swoich woblerow .Mam nadzieje że nie bedzie na zero nastawiam się na Jazie a co bedzie zobaczymy.Jak tam reszta kolegów Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 nie było czasu iść na Odrę to na Ślężę wyskoczyłem popołudniu (na 3h) - efekt 3 mikroklenie na owada Lipińskiego. Jacuś na małej rzeczce, no no A z Widawą się za niedługo przeprosisz i połowisz kleniki większe niż mikro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 W Widawie wody po kolana, kleni niet, jazi niet, okoń na tarle czyli pod tamami, szczupaków jako przyłów niet, certy niet, brzany ani śladu, bolenia niet... Se na karaśki w ostatnią niedzielę poszedłem.A żeby nie było, że to wieści ode mnie, w większosci nie ode mnie bo do 1 Maja tradycyjnie nie biorę spinningu do ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Fiedoooorr, może trzeba sobie dać w szyję jak ostatnio??? hehehe Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez ziom7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Na ujściu Bystrzycy dumnie pręży się koparka pływająca na zacumowanej przy brzegu platformie. Brzegi wyrównane, Odra w kierunku Maślic w całości "wyopaskowana" .... woda wygląda jak martwa, ani śladu ryb Ujście Ślęzy podobnie, nawet maluszków nie widać, dopiero powyżej zapory coś się zaczyna dziać ..... widać żerującą drobnicę i od czasu do czasu jakiś klenik się zaczepia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Na odrze jaz i klen sie juz ruszyl ostatnio 5 jazikow najwiekszy 37 i klen 42 na wobki na odcinku wody stojacej co ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Na miejskich odcinkach robi się całkiem przyjemnie. Rapy już konkretnie pobudzone, widać też spławy dużych leszczy - pewnie w drodze na tarło. Ostatnio byłem w okolicach zoo. Wpadło kilka kleników i okoni. Tam zdecydowanie rybki już ruszyły Z przynęt najskuteczniejsze 2cm samoyebki w kolorze...białym + chwościk Dziś testy nowej wędki przed wyjazdem na kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Fiedoooorr, może trzeba sobie dać w szyję jak ostatnio??? heheheA kysz, a kysz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 dzisaj wypad z kumplami na olawke duzo atakow na smuzaki klenie 50 ,47, 40 i kilka mniejszych sie zameldowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom92 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Łowi ktoś lub łowił na żwirowni maniów-proszkowice?Jakieś rady lub sugestie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Różne głębokości, bo koparki ciągle kopią, jest okoń, szczupak, sandacz podobno też. Eldorado to to nie jest i latem pełno szaleńców na skuterach. Ale pojechać zawsze warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wczoraj testy kijka pod kropki. Przychodzę nad wodę a tam cwaniaczki z obrotówkami i wahadłami nr 4 - 5 z nadzieją na kolejnego leszcza za kapotę Ręce opadają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Na Ślęzie przy stadionie przy elektrowni też regularnie łowią. Stoją centralnie metr od zapory. Patologia nad wodą cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Coraz większa ochota nachodzi zrobienia z tymi ludźmi porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Właśnie wrociłem z nad odry wyniki mizerne jeden klenik na woblerka D.Lwoda normalnie martwa zero oznak zerowania. Ale plus taki że zawsze to czas spędzony nad wodą i chociaż dobrze nowy zestaw przetestowałem STL 4000 i MHX 5-14.Aby do piątku i GO! na bolki.Ktoś był dzisiaj nad odra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Byłem poniżej Janówka .... woda brudna i pełna zielska, próbowałem w zalanych trawach i nic ...... wytłumaczeniem może być to, że byłem między 11.00 a 13.00 J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Byłem poniżej Brzegu Dolnego. Wody prawie nie ma. Poziom, jak na letniej mega niżówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Byłem poniżej Janówka .... woda brudna i pełna zielska, próbowałem w zalanych trawach i nic ...... wytłumaczeniem może być to, że byłem między 11.00 a 13.00 J. Byłem poniżej Brzegu Dolnego. Wody prawie nie ma. Poziom, jak na letniej mega niżówce. Nie bardzo rozumiem (na górze trzymają wodę bo trawy zalane) a na dole mega niżówka. Na moje oko te kombinacje z wodą źle się skończą dla Odry poniżej Brzegu. Kiedyś czytałem poważny raport dot. środowiska Odry. Wynikało z niego że zdecydowana większość drobnych organizmów stanowiących pokarm ryb żyje w przybrzeżnych kamieniach (stołówka ryb) a na środku rzeki bentosu nie ma bo dno twarde/woda za szybko płynie (i nic tam prawie na dnie nie żyje).Teraz kamienie/brzegi są na zmianę odkrywane i zalewane wiec podejrzewam że zabija to drobne wodne żyjątka i zasobność rzeki w pokarm spada. Do tego jest po prostu susza/brak opadów i niskie stany wody. Jakie macie obserwacje/przemyślenia? Też dziś obserwowałem ciszę nad wodą (myślałem że to z powodu mocno opadającej wody). Dzień nad wodą przyjemny ale ani kleń nie oczkował ani bolek się nie pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 W czwartek byłem na Maślicach (czyli prawie Janówek) i woda była minimum pół metra niżej niż normalnie (tak było widać na opasce) a dzisiaj poszła w górę i na dodatek niosła sporo zielska .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Trzeba mieć nadzieje żeby na weekend majowy nie było tak do d..y bo sie ......! Miałem dzisiaj jechać na poprawke i znowu obłowić słynna opaske w BD z nadzieja na jakieś wyniki ale po30stce siostry o 13 wstałem.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dzisiaj woda ostro poszła w górę. Ciekawe, jak sobie śluzowi grafik na długi weekend ustawili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jak widać na obrazku - złudzenia że ten rok będzie spokojniejszy szybko prysły - na śluzach zabawa trwa.Zaczynam się zastanawiać czy nie przerzucić się na odcinek Wrocławski lub powyżej Wrocka. Jak macie zdanie co do rybności tych trzech różnych odcinków, czyli 1) poniżej Brzegu Dolnego, 2) od Wrocka do Brzegu Dolnego, 3) powyżej Wrocka. Różnią się one rybostanem czy raczej podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wrocławski odcinek jest całkiem rybny i może Cię nieźle zaskoczyć. Wiadomo, większa presja ale chyba mniej zdewastowana przez rybaków samozwańców.Powyżej również ciekawie. Co tu pisać, jak chcesz to znajdziesz i połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 .... tylko, że teraz "Wrocławski odcinek" jest (prawie) w całości wybetonowany .... i ciekaw jestem, czy ktoś już coś złowił na nowych opaskach ciągnących się od Rędzina do ujścia Bystrzycy. Próbowałem dwa razy i nie widziałem ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi