analityk Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 No właśnie, Jacek, pora na Zlocik, czerwiec tuż tuż a w B.Dolnym miejsce pod mostem jak ta lala, na ognisko, na piwsko i co tam jeszcze, może nawet na ryby się troszke czasu znajdzie Ostatnio miałem wrażenie że nasza formuła się wyczerpała i chętnych coraz mniej. Jeżeli są chętni to zapraszam do składania propozycji - kto chętny? i kiedy ma wolny weekend? - coś może z tego ułożymy. Ja mam zajęty 14 i 21 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 A jak tam wyniki:)? ja właśnie wróciłem, boleń około 60 cm uderzył 2 m od brzegu, fajny widok;) przynęta soul huntera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Gdzie byłeś? Panowie, jakie plany weekendowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Pod mostem rędzińskim. Pierwszy raz w tym roku nie widać prawie uderzeń bolenia, dziwne rzeczy porównując do poprzednich lat. A dziewczyna przyhaczyła leszcza około 40 cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Faktycznie. Cicho w tym roku nad wodą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) A ja mam wrażenie że właśnie rapy ruszyły na dobre. Dziś 4 szt, największy poniżej. Brak, statywu lub kompana dlatego fotka jest jaka jest Jeden miał ubytki w pokrywie skrzelowej ale chyba sobie radzi.Do tego podglądałem stadko kleksów Wszystkie miastowe Edytowane 22 Maja 2015 przez ZedSet 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jakie plany na weekend? Nie złapać kleszcza!!!! Właśnie mam dwa nowe ślady, oba paskudne, jeden na twarzy a drugi na brzuchu, powoli wymiękam, w ten deszcz dziada złapalem A impregnat US Army dalej leży w szufladzie bo nie za bardzo mam pomysł co nim nasączyć, pewnie sam się w nim wykąpię i wreszcie będzie spokój. I z tym, że są tylko w trawach to pewnie bujda bo dwa mnie w twarz ugryzły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Gdzie tak biorą? Na odrze we wrocku?Jedyne co zaobserwowałem w tym roku to brak bolenia. Może tylko na odcinku rędzin/maślice przez te regulacje brzegów. Dno totalne. Kilka lat temu na studiach przy Odrze w okolicach elektrowni przy Kaziemirza WIelkiego dało radę połowić do 4 boleni od 19:00 do 21:30 i to tylko miałem hermesa. Od 2 lat pełne pudełka boleniowych przynęt i 4 sztuki na kilka lub kilkanaście wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Na Odrze, we Wrocławiu, w mieście Jutro jakiś wyjazd na poza miastowe rapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 We wrocławiu nie wida ć widowiskowych ataków bolenia a w okolicach głogowa odra cały czas bulgocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Wczoraj z ciekawości ruszyłem pod most rędziński. Trzy średniaki 60+ do tego dwa brania nie wcięte i jeden spad 70+. Woda żyje, brania są. Ruszyła też amatorka 30-40m od śluzy i rzuty pod sam spad. Później taki melepeta, łowczy, idzie nad Odrę i nie umie bolenia złowić...Chwilkę posiedziałem z jednym wędkarzem gapiąc się w spławik żywcówki. Pan kulturalny, wszystkie rybki wypuszczał. Rozmowa przyjemna i nawet nie wiem kiedy się ciemno zrobiło. A pod śluzą kolejna zmiana. Panowie bez krępacji, pod samą śluzą zdobywali doświadczenie wędkarskie i darmowe kalorie. I tak przy każdym spiętrzeniu we Wrocławiu........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Byłem dziś na Rędzinie. Stoją pod tą tamą i tłuką gumami w sam spad. Stałem pod mostem i widziałem, że coś pod śluzą złowili to od razu do siatki i gdzieś jeden gościu zaniósł tą rybę, pewnie do samochodu.Poza tym dwa bolki pod mostem 40+ i 60+ Edytowane 24 Maja 2015 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Witam,nie tylko tam tak polawiaja, w centrum jest to samo, laduja po 5 sztuk do wora bo tyle sie miesci i do samochodu a nastepnie na pusto z powrotem :/Pozostaje tylko zglaszac bo rybki bedzie coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Przy okazji chciałbym zapytać jak wygląda łowisko od mostu do ujścia Ślęzy bo wiem, że brzegi były modernizowane. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Wygląda jak po modernizacji. Brzeg goły, po całości kamienna opaska z wyjątkiem kawałka linii brzegowej gdzie bazę mają bobry. Poza tym chyba były również prace na wodzie. Było coś pogłębiane itd. Ja porównania nie mam bo na rybach byłem tam pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tak ja kolega pisze, wygląda to teraz jak kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dzięki za info. Rzadko tam bywam bo jak nie kleszcze, komary to bobry i watachy dzików dają niezłą adrenalinę Poza tym bez żadnych z mojej strony konkretnych wyników. Jeśli coś już siadło to w granicach standardów jak na Odrę.Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Ostatnio miałem wrażenie że nasza formuła się wyczerpała i chętnych coraz mniej. Jeżeli są chętni to zapraszam do składania propozycji - kto chętny? i kiedy ma wolny weekend? - coś może z tego ułożymy. Ja mam zajęty 14 i 21 czerwca.A ja nie mogę 7 czerwca. Trzeba coś o sobocie pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam,nie tylko tam tak polawiaja, w centrum jest to samo, laduja po 5 sztuk do wora bo tyle sie miesci i do samochodu a nastepnie na pusto z powrotem :/Pozostaje tylko zglaszac bo rybki bedzie coraz mniej Trzeba zwracać uwagę i mieć telefon do SSR i PSR i dzwonić - nie tolerować bo nic się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 A ja nie mogę 7 czerwca. Trzeba coś o sobocie pomyśleć.Sobota wchodzi w grę - ale jak widać z odzewu ustalmy to na priv - jakaś nockę zaliczymy z ogniskiem (coby Ziom miał o czym pisać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Piszcie, piszcie...ludzie czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PL1962 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Moja skromna osoba też się zapewne pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Piszcie, piszcie...ludzie czytają To, Fido, Panowie Proponuję ognisko 04.07 (tradycyjnie pod mostem w Lubiążu) o godz. 14:30ci (taki wakacyjny obiadek przy ognisku i piwie).Potem kto chce to do domu/kto chce to na rybki.Później jakieś nocne rozmowy przy ognisku i rano na rybki ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Chętnie, ale jeszcze nie wiem, czy początek lipca, to wojaże odrzańskie, czy może jednak Królowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) .Później jakieś nocne rozmowy przy ognisku i ..............Jacek zaczynamy się obawiać a tak poważnie, to Sławek dziś pozamiatał Pany, nowa życiówka klenia Edytowane 28 Maja 2015 przez ziom7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi