Kamil Z. Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 No! I to jest ryba i to jest kadr! Kleniki jakieś się pokazywały? Widać, jak znowu zjechali z wodą. Ktoś może widział, czy ten wielki okręt spuścili, bo ponoć min. dla niego tak wodę trzymali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Kleni na powierzchni nie było widać, kilka złapałem ale na woblerki głębiej schodzące na smużaki nie reagowały,tylko ładny jaz się spiął z bromby! Warunki ciężkie,woda zjechała i ślizgawica po błocie! Ale bolek ganiał,średniaka udało się ściągnąć z klatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Wczoraj miały być klenie, może sandacze, ale z braniami słabiutko. Adamowi natomiast ktoś podłożył świnię 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam,nie wiem czy to widzieliście? Czy to jest normalne????? http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/zasypuja-teren-objety-ochrona-gruzem-z-budowy-galerii/1p90c6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Widzieliśmy, była nawet tv na ustawce. Jakiś koleś (sołtys?) nieźle się pocił przy tłumaczeniu co, jak i dlaczego. Bliżej centrum też są składowane hałdy gruzu. Tak w Polsce buduje się postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Oglądając widok z góry to w tej gliniance była czysta woda, widać łachę piachu z kamerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Witam,nie wiem czy to widzieliście? Czy to jest normalne????? http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/zasypuja-teren-objety-ochrona-gruzem-z-budowy-galerii/1p90c6Pomijając treść i fakt, że kolejne miejsce zostaje ot tak sobie niszczone, to....tytuł tego artykułu językowo jest naprawdę brawurowy Wakacje są, korektor na urlopie i pewnie dzieciaki sobie dorabiają Edytowane 14 Lipca 2015 przez Kamil Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerkins Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Witam,Szukam osoby z doświadczeniami w łowieniu suma z łódki/pontonu - Wrocław i okolice i chętnejna wymianę doświadczeń, miejscówek, patentów i wyjazdy na łódź w celu połowu suma. Proponuję przynajmniej raz popłynąć wspólnie w Twoje rejony które znasz Twoim pływadłem na suma i raz na moją miejscówkę w okolicy moim pływadłem, wspólne łowienie oraz catch & release.Mogę wziąć kamerę podwodną z doświetleniem jeśli chcesz. Mam duże doświadczenie w spinningu i trollingu, trochę żywca i oczywiście pozostałe metody. Mam własne ciekawe "patenty" i przemyślenia. Łowiłem też z przewodnikami wędkarskimi i wiem, że mój poziom wiedzy wędkarskiej jest dobry i na pewno mam dużo do zaoferowania na wymianę.Suma jednak jeszcze nie złowiłem, choć jestem już tego blisko. W tym roku zacząłem się ustawiać wyłącznie pod niego. Jeśli masz również własne pływadło, doświadczenia na wymianę, zapraszam do kontaktu.-----------------------------------Edycja - dane kontaktowe skasowałem - jak cos to kontakt przez forum. Bywały rózne trudności z relokacją włącznie ale wszystkie zostały samodzielnie rozwiązane i połowiłem w tym roku. Edytowane 26 Października 2015 przez jerkins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam,Suma w Odrze jest bardzo dużo i praktycznie wszędzie ale żeby go złowić potrzeba nie tylko wiedzy ale też trochę szczęścia.Z mojego doświadczenia ryba ta jest bardzo kapryśna i bardzo płochliwa a każde nastawienie się na niego kończy się jakimkolwiek kontaktem. Ryba ta z reguły zapina się głównie jako przyłów pomijając oczywiście trolling. Dziwi mnie jednak fakt, że mając kontakt z przewodnikami brakuje wyników? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dzisiejszy rozbojnik z Oderki.... Pojechalem na sandacze/sumy. Zaczalem lowic bolenie bo byly aktywne a zlowilem szczupaka uderzyl w fantoma 9cm bo to byla jedyna przyneta, ktora dalo sie w miare komfortowo lowic bolki na 20 funtowym kiju i plecionce z fc 0,50 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam,Suma w Odrze jest bardzo dużo i praktycznie wszędzie ale żeby go złowić potrzeba nie tylko wiedzy ale też trochę szczęścia.Z mojego doświadczenia ryba ta jest bardzo kapryśna i bardzo płochliwa a każde nastawienie się na niego kończy się jakimkolwiek kontaktem. Ryba ta z reguły zapina się głównie jako przyłów pomijając oczywiście trolling. Dziwi mnie jednak fakt, że mając kontakt z przewodnikami brakuje wyników?PozdrawiamWąsy można łowić skutecznie również z brzegu, bez reguły przyłowu o czym piszesz. Są majstry, które się w tym trudnią i mają rewelacyjne wyniki. Łowią skutecznie po 2-3 szt dziennie.Sam bardzo mało wiedziałem o zwyczajach tego gatunku. Teraz wiem ciut więcej, ale to i tak jest kropla w morzu. Jednak kierując się wskazówkami, jakie dostałem od kolegów po kiju, udało mi się złowić metrowego sumika już na pierwszej wyprawie ukierunkowanej na ten gatunek. Można się nastawiać na suma i z odrobiną szczęścia złowić go jako przyłów, można również posiadać dużą wiedzę i łowić je regularnie...pomijając trolling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Witam,Szukam osoby z doświadczeniami w łowieniu suma z łódki/pontonu - Wrocław i okolice i chętnejna wymianę doświadczeń, miejscówek, patentów i wyjazdy na łódź w celu połowu suma. Proponuję przynajmniej raz popłynąć wspólnie w Twoje rejony które znasz Twoim pływadłem na suma i raz na moją miejscówkę w okolicy moim pływadłem, wspólne łowienie oraz catch & release.Mogę wziąć kamerę podwodną z doświetleniem jeśli chcesz. Mam duże doświadczenie w spinningu i trollingu, trochę żywca i oczywiście pozostałe metody. Mam własne ciekawe "patenty" i przemyślenia. Łowiłem też z przewodnikami wędkarskimi i wiem, że mój poziom wiedzy wędkarskiej jest dobry i na pewno mam dużo do zaoferowania na wymianę.Suma jednak jeszcze nie złowiłem, choć jestem już tego blisko. W tym roku zacząłem się ustawiać wyłącznie pod niego. Jeśli masz również własne pływadło, doświadczenia na wymianę, zapraszam do kontaktu hehehe Edytowane 26 Października 2015 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 ZedSet nie miałem jeszcze nigdy okazji łowić ze środków pływających ale mam na myśli to że najwięcej moich ponadmetrówek padło na małe przynęty celowane pod inne rybki. A gdy chcesz nastawić się konkretnie na suma, pomijając oczywiście zakup nowego sprzętu to z reguły kończy się z niczym Na pewno dużo pomocne są rady od doświadczonych wędkarzy, którzy mają po kilkadziesiąt takich rybek na swoim koncie. Chcę tylko powiedzieć jakie możliwości daje łowienie z pontonu czy łodzi abw dodatku mając na wyposażeniu echosondę.Co do miejsca przebywania tego drapieżnika uważam każde miejsce na naszej rzece, ponieważ ta ryba potrafi przebyć niebywałe odległości w poszukiwaniu pokarmu.P.S. mijaliśmy się w zeszłą sobotę nad wodą poźnym wieczorem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dzisiaj wypad na pod wrocławską rzeczkę Efekty.....coś tam się uwiesiło, bez konkretów,ale na oglądałem się pięknych kleni w tym grube 50+....nie reagowały na przynęty,miały je w d.... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 A ja dzisiaj oglądałem klenie jak oglądały moją muszkę A jutro zobaczymy co tam w lubuskim, jak woda płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Wybrałem się w okolice Brzegu Dolnego wczoraj i to co zastałem mnie przeraziło, takiej niżówki jeszcze nie widziałem w niektórych miejscach gdyby się uparł to przeszedł by po kolana odrę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Przy takiej niżówce to już rybkom należy się spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Witam! Korzystając z urlopu w Polsce wybrałem się na zawody mojego koła do Lubiąża. Bardzo silny wiatr mocno utrudniał łowienie na smużaki. Początkowo nic nie miałem, po jakichś 2 godzinach jakieś 15 m od brzegu zobaczyłem spław ryby , na agrafce miałem meppsa nr 1 i w pierwszym rzucie jak się później okazało skusiła się brzana. Dalej namierzyłem ładny przelew i udało się z niego wyjąć na swoje smuzaki 4 klenie (2 pow. forumowego min.) Na pozostałych główkach nic nie miałem. Zawody oczywiście na żywej rybie. W tygodniu zapewne dalsze próby złowienia jakiejś rybki. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Gratulacje! Rozumiem, że najwyższy stopień na pudle Twój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Jakoś tak wyszło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Dzisiaj kolejny dzionek nad Oderką, rewelacji nie było, ale coś tam ugryzło. Trafiły się trzy kleksy, jeden ładny 45+ wywinął mnie na kamieniach przelewu, plus kilka brań. W międzyczasie zrobiłem kilka główek za bolkiem, efektem czego było jedno branie i jeden w ręce 60-tak. największy kleń ok 47 cm na swojaka z powierzchni. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Watek na drugiej stronie to trzeba podbic troche dzisiejszy kleksik z Odry na brombe pacnal metr od brzegu pod samymi nogami.... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Dzisiejszy wypad w okolice Lubiąża całkiem niezły..... A Kamil Z. niech się wypowie ... PS. Stałeś z kolegą po drugiej stronie na tym przelewie w okolicach godziny 10-tej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Piątkowe 48cm... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Byłem z 2 kolegami, ale nie koło Lubiąża. Jeden ze znajomych przyjechał z daleka i chciał zobaczyć Oderkę, to wyskoczyliśmy, niestety braku wody cd. Łowiliśmy może 3-4 godzinki. Jakieś same nieduże klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi