Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj szczęście dopisało dzień udany , rano trzy bolenie 50-60cm atakowały woblery blisko brzegu nad zielskiem w którym siedziała drobnica niestety woda spokojna i rozrasta się przy brzegu ,do tego kilka okoni i mały kleń. Ryba ładnie aktywna rano na powieszchni do 7 później coraz mniej widoczna . Udało mi się popołudniu wyrwać i trafione 68cm do tego dwa szupłe pod wymiar bolek może nie medalowy ale troszkę radości sprawił :)

post-61960-0-20991700-1464291789_thumb.jpg

post-61960-0-26038300-1464291809_thumb.jpg

• Like 4

Ja, jak już wspominałem, ostatnio wyskoczyłem nad dolnośląski ciurek. Nowa linka, koniczny pleciony przypon od @FlyFoam i CDC Oil od Hendsa. Mega łowienie. Rybki śliczne, nakrapiane i chętne do współpracy. A łowienie miało miejsce w takich okolicznościach ;)

post-47516-0-53308000-1464294306_thumb.jpg

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 12

Dawno tu nie byłem.

Coś jeszcze jest w tej naszej Odrze.

W środę 2 bolenie wieczorem w 30 min bo tyle czasu było. A wczoraj klenik i kleń. Po za tym u mnie słabo ale może dla tego że nie chodzę na ryby? Pozdrawiam wszystkich łowców z wątku.

post-46765-0-66287400-1464432660_thumb.jpg

• Like 11

Gość Tomek O

Najazdu trochę jest ! :P

Miejsce jest charakterystyczne, znane i w ogóle. Pomimo tego łatwo nie jest. Nie da się z marszu połowić. Mam też trochę szczęśćia, Bez tego się również nie da.

Oczywiście należy też coś cały czas zmieniać. Po za tym jest jeszcze jeden podstawowy temat taktyczny na który NIKT nie zwraca uwagi !!! Doszliśmy do tego z kolegą @Zed Set i ......łowimy. :D On przede wszystkim na muchę, ja na spina.

Naprawdę nie boję się oblężenia. :) Jest to wszystko po za mną.

Wróci @Zed z Bydgoszy to też coś może wstawi....., że można. ;)

Edytowane przez Tomek O
  • Like 3

Nagle w srodku tarla wszyscy zaczeli klenie lowic :-)

arti24,

moim zdaniem już po tarle. Od dobrego tygodnia nie widzę już lejących kleni ani oznak tarła na miejscówkach gdzie ono się odbywało w ubiegłym roku ( a trwało w 2015 bardzo długo, z przerwami).

Zaczęły chyba uzupełniać siły po tarle i wzięły się za woblery :)

Slavo

• Like 1

A tu wczorajszy klenik.

Wszystkie brania/wyjścia/uderzenia/strzały były wczoraj na Brombę w dużym rozmiarze. Widać głodne były skubańce i tak waliły. Szkoda, że tak mało z nich trafiło w kotwiczkę :)

Pogoda była przepiękna, słońce waliło tak, że się człowiek opalił nawet.

Sprzętowo: kijek CD XLS do 14g, kręcioł Ryobi Arctica 2000, żyłka Stroft 0,16 no i Brrrromba na końcu :)

Slavo

DSC_1707.JPG

Edytowane przez Slavobeer
  • Like 22

Piękne kluski! Brawo! :)

Sporo naprowadził mnie kiedyś kolega @Kamil Z ( Pozdrawiam ! :) ) w kwestii połowów kleniowo - jaziowych..., ale wprowadziłem swoje udogodnienia. ;)

Co złego, to nie ja ;)

Fajnie, że coś tam z moich obserwacji się sprawdziło, a co do Twoich udogodnień, to możesz podzielić się nimi na priv, powiedzmy, że w ramach rewanżu ;)

Pozdrawiam również ;)

arti24,

moim zdaniem już po tarle. Od dobrego tygodnia nie widzę już lejących kleni ani oznak tarła na miejscówkach gdzie ono się odbywało w ubiegłym roku ( a trwało w 2015 bardzo długo, z przerwami).

Zaczęły chyba uzupełniać siły po tarle i wzięły się za woblery :)

Slavo

Oj chyba jednak nie bo moje obserwacje sa inne przynajmniej w mojej okolicy :) ale jak juz musimy je lapac to przynajmniej nie brodźmy po przelewach gdzie wiemy, ze moglo sie odbywac (odbywa) sie tarlo.

Pozdrawiam

• Like 1

Jak Sławozbir wrzucił troszke kleniuchowatych to ja też coś pokaże  :lol:

post-46112-0-21827700-1464637446_thumb.jpg

Ryb jest sporo i to nie na tarliskach,ale naprawde nie jest łatwo bo trzeba sie zdrowo nakombinować żeby cos godnego fotki złowić,raz jest wydłubywanie nażartych ryb z traw a innym razem biorą niemal na środku rzeki a woblera trzeba wypuszczać po 70-90 metrów bo dopiero w takich odległościach czują sie bezpiecznie i bez problemu atakuja woblerki

post-46112-0-07153000-1464637465_thumb.jpg

Edytowane przez Oleix
  • Like 20

Bulwarowa miejscówka bardzo mało oblegana wczoraj (choć "ekipa" autochtonów tradycyjnie "łapała na wątróbkę...." z I piętra), niezłe żerowanie okonia, wieczorem pojawił się pan Bolek (i koledzy) niestety bez chęci współpracy z "tamtej" strony... :) 

Pozdrawiam

Jak Sławozbir wrzucił troszke kleniuchowatych to ja też coś pokaże  :lol:

Ryb jest sporo i to nie na tarliskach,ale naprawde nie jest łatwo bo trzeba sie zdrowo nakombinować żeby cos godnego fotki złowić,raz jest wydłubywanie nażartych ryb z traw a innym razem biorą niemal na środku rzeki a woblera trzeba wypuszczać po 70-90 metrów bo dopiero w takich odległościach czują sie bezpiecznie i bez problemu atakuja woblerki

Michał,

tak jak piszesz, łatwo nie jest, a kleniki bardzo ostrożne. Czasem faktycznie trzeba albo wypuścić bardzo daleko woblera albo brać te najcięższe, aby dorzucić do miejsca żerowania.

A wczoraj znowu ładną kluseczkę złowiłem :)

Slavo