Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Serdeczne gratulacje Tomkowi O. za rozbicie banku. W najbliższym czasie muszę tam podjechać, choć nie wiem czy po najeździe się jeszcze coś ostało... :D Sieków kupiłem cały zestaw.

Dzięki....., ale zmień jednak plany. Pora za sandaczem jechać.

• Like 1

Bezpiecznie czują się biesiadnicy chmielowi w obsadzie "Pasierba". Od tygodnia swobodnie pływają na Odrze od Starego Miasta do jazu na Rędzinie z dwoma zestawami trollingowymi. 

Przepisy i regulamin to jedno (trolling na Odrze od 01 lipca) a piwko i rybka muszą być. 

Nasza polska rzeczywistość ! :mellow:

post-53112-0-84439700-1464897487_thumb.jpg

• Like 1

Miały być nocne klenie a wyszły wieczorne. Wszystko na smużaki AL mimo bardzo mętnej wody.

Kleszcze to plaga. Wczoraj 3. Oglądam się za każdym razem jak przejdę przez krzaki.

Wypadałoby coś w końcu o sprzęcie napisać więc: drgon moderate 305 3-15g, catana 3000, żyłka 0,16, bromba

post-51450-0-56546800-1465037216_thumb.jpg

post-51450-0-04754200-1465037240_thumb.jpg

post-51450-0-99989800-1465037269_thumb.jpg

• Like 5

Dziś, w drodze z RZGW, taką fotkę strzeliłem :)

a) czy takie info o podbieraku oznacza że jest zawsze obowiązkowy czy tylko wtedy kiedy ktoś go używa to ma być typu bezwęzłowy?

B) byłem tam w weekend i woda na odcinu od jazu do jakiś kilomter poniżej mostów swojczyckich miała głębokość jedynie jakieś 25 cm - czy to teraz standardowa tam głębokość utrzymywana przez RZGW? - zaliczyłem tylko kilka uklejek i okonka na muchę, jednego grubszego klonka jak widziałem to mu płetwa grzbietowa wystawała nad wodę kiedy uciekał szukajać głębszego nieco schronienia :(,

c) na  ślęży łatwiej o klenika na muchę (tyle że coraz trudniej trafić przynętą do wody bo tak zarasta).

Jeśli używasz podbieraka to tylko typu bezwęzłowego, jeśli podbierasz ryby ręką to przed podebraniem zamocz ją w wodzie.
Głębokość jak wszędzie będzie się zmieniała, to normalne. Na Ślęzy nie łowiłem ale wiem że na kanale nie jest trudno o dużego klenia 50+. Ostatnio łowiłem tam w sobotę. Było dużo okoni na suchara, kilka kleksów i jedna niespodzianka :)