robert 7791 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 W tym roku jest bardzo słabo-potwerdzam, Mieszkam niedaleko więc jestem tam często 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Z całym tym odcinkiem jest problem, w tamtym roku słabo było z rybą, poniżej ujścia Widawy też, bo wszędzie na dnie warstwa mułu, wszędzie, dosłownie wszędzie, na blatach, przy brzegach, na piasku, myślałem, że to spowodowane było robotami wodnymi ale w tym roku zacząłem brodzić poniżej ujścia Widawy i jest jeszcze gorzej, mułu więcej i jest jeszcze delikatniejszy, łatwo się wzbudza i brudzi wodę strasznie. W zasadzie została ukleja, boleń, jazie, troszkę klenia i leszcze, które zmieniły sposób żerowania, nawet duże łopaty zbierają muchy jak jazie, łatwo pomylić ale jak zatniesz takiego na muchę to jeden gwizd hamulca... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom@ha Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 ..... a tak z ciekawości, udało się komuś coś złapać w Odrze na Maślicach - Praczach? Byłem w tym roku trzy razy, obłowiłem tą dłuuuugą opaskę .... i wyciągnąłem łącznie dwa małe okonki. Widziałem ataki bolenia, ale zdecydowanie mniej niż przez "regulacją". Na brzegu spotkałem dwóch (dosłownie) wędkarzy, a to już o czymś świadczy Tę długą opaskę na lewym brzegu odwiedzałem ze spinningiem w tym roku kilka razy - mieszkam niedaleko. Wydaje się obiecująca, ale nic poza tym. Właśnie poza trzema mizernymi okonkami wydłubanymi przy brzegu spomiędzy kamieni, nic się więcej nie działo. Przy niskim stanie wody, mulisty blat poniżej opaski sprawia na mnie wrażenie pustego, a do żerujących tam od czasu do czasu boleni nie umiem się jeszcze dobrać. Może faktycznie mucha będzie skuteczniejsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uliczny Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Miastowe okonki gryzą aż miło Dzisiaj w 2,5 godziny ze 20 sztuk. Największe cztery koło 30, a reszta od przedszkola do takich dwudziestaków. Brały na małe obrotówki i 2" gumeczki. Miałem też jakąś torpedę, podejrzewam bolka, ale po szybkim zrywie i wybraniu żyłki puścił. Klenie mnie olewały, a widziałem kilka takich 40+ i sporo maluchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom@ha Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Przespacerowałem się dziś wzdłuż tej opaski na wysokości Praczy z muchówką, Woda jednak prawie stojąca - nurt właściwie żaden. Łowi się jak w stawie. Udało się jednak na suchara przyciąć dwa bolki Szaleństwa gabarytowego nie było, bo zawitały taki pod i okołowymiarowy, ale fakt, że coś się działo nie przekreśla zupełnie tego odcinka.Inna sprawa, że po ostatnich ciepłych dniach śmieci po imprezowiczach na brzegach tyle, że na odcinku 30 m zebrałem tego cały wór. Niestety, prócz pogrilowych resztek, butelek, puszek, itp. walały się też opakowania po zanętach i robakach :/ Rozpacz po prostu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Panowie, gdzie teraz (po remoncie) są ostatnie głowki we wrocku?albo inaczej - gdzie zaczynają sie te długie "opaski na wysokości Praczy i po drugiej stronie".Ostatnie główki/klatki przed dlugimi opaskami powinny byc atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Swoją drogą jak nazywa się to zielsko co tak sobie upodobało zarastanie koryta ślęzy?Jeżogłowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Panowie, gdzie teraz (po remoncie) są ostatnie głowki we wrocku?albo inaczej - gdzie zaczynają sie te długie "opaski na wysokości Praczy i po drugiej stronie".Ostatnie główki/klatki przed dlugimi opaskami powinny byc atrakcyjne.Niestety, po stronie Maślic "opaska" czyli kamieni kupa zaczyna się na ujściu Ślęzy, a po przeciwnej stronie od tamy na Rędzinie ..... nie poszalejesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 ...a propos Ślęzy. 17 czerwca wybrałem się późnym wieczorem na przydomowy odcinek Ślęzy. Chciałem spróbować nocnego smużenia bo jeszcze tego na Ślęzie nie próbowałem. Niestety po dotarciu do rzeczki okazało się, ze znowu płynie jakieś świństwo całą szerokością. Wyglądało jak coś ropopochodnego. Coś co daje odcienie tęczy na wodzie. Powierzchnia była od tego gęsta. Widać to na zdjęciu. Łowiłem niedaleko mostu na ul. Wałbrzyskiej.Dzisiaj też skoczyłem zaraz po meczu na 1,5h. Brań mnóstwo! ....ale niestety same mikroklenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Niestety, po stronie Maślic "opaska" czyli kamieni kupa zaczyna się na ujściu Ślęzy, a po przeciwnej stronie od tamy na Rędzinie ..... nie poszalejesz.Cześć - widzę że google uaktualniło mapy do 2016 to można nieco pooglądac poremontowe zmiany1. Czy te klatki które widać na Praczach przy ul. Potokowej (początek grobli pilczycko-prackiej) to istnieją i są dostępne?2. W lesie pilczyckim widac małe jeziorko połączone z Odrą jakieś 500 m przed jazem Rędzińskim - czy to faktycznie istnieje? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 1. Czy te klatki które widać na Praczach przy ul. Potokowej (początek grobli pilczycko-prackiej) to istnieją i są dostępne?W tej okolicy jedyne główki (widoczne), które przetrwały są po drugiej stronie rzeki, dużo dużo poniżej ul. Żużlowców. Potem już dopiero w okolicy Widawy. Albo powyżej - na Kozanowie. 2. W lesie pilczyckim widac małe jeziorko połączone z Odrą jakieś 500 m przed jazem Rędzińskim - czy to faktycznie istnieje? Istnieje, ostatnio tam nawet kilku ze spławikiem widziałem. Ale jak jest sucho, to od rzeki się 'odcina' 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Kurde, a ja po zagranicznych łowach coś się nie mogę zmobilizować, żeby wpakować się w nadbrzeżne chaszcze A koledzy też "wymiękają" i motywacja spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 1. Czy te klatki które widać na Praczach przy ul. Potokowej (początek grobli pilczycko-prackiej) to istnieją i są dostępne? AD 1 - jeśli masz na myśli klatki przy ujściu Ługowiny to istnieją, zostały zrobione w trakcie modernizacji nabrzeża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Kurde, a ja po zagranicznych łowach coś się nie mogę zmobilizować, żeby wpakować się w nadbrzeżne chaszcze A koledzy też "wymiękają" i motywacja spada Mam to samo - ale skoro Polacy wgrali to też wypada sie zmobilizować i jeszcze raz zmierzyć sie z bolkami (nawet Ziom mnie przestał "denerwować" fotkami) Edytowane 22 Czerwca 2016 przez analityk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom@ha Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 AD 1 - jeśli masz na myśli klatki przy ujściu Ługowiny to istnieją, zostały zrobione w trakcie modernizacji nabrzeża.Specjalnie na te trzy klatki bym nie liczył, jako miejsce do fascynującego wędkowania - woda tam jest prawie stojąca i dość płytka. To raczej ostoja narybku (choć widziałem tam harcujące w pobliżu bolki). Zresztą siedzą tam często gruntowcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Cześć - widzę że google uaktualniło mapy do 2016 to można nieco pooglądac poremontowe zmiany1. Czy te klatki które widać na Praczach przy ul. Potokowej (początek grobli pilczycko-prackiej) to istnieją i są dostępne?2. W lesie pilczyckim widac małe jeziorko połączone z Odrą jakieś 500 m przed jazem Rędzińskim - czy to faktycznie istnieje? PozdroAle niestety nie uaktualniło w wersji mobilnej ;(Jeziorko w lesie pilczyckim jest ale bardzo zarasta. Drobnicy faktycznie jest dużo ale bardziej służy chyba żabom ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Wrzucam bo wiem że niektórzy za wątek wrocławski nosa nie wystawią http://jerkbait.pl/topic/75591-street-fishing-extreme-wroc%C5%82aw-zapisy/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 .... te "klatki" mają po kilkadziesiąt cm. głębokości i stojącą wodę, dno płaskie, muliste a ostatnio mocno zarosły (byłem tak jakieś dwa tygodnie temu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Ja dziś 2 urwane ogonki i teraz na dokładkę sum walnal z opadu, po minucie przetarl plecionke. Na zero znowu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Wrzucam bo wiem że niektórzy za wątek wrocławski nosa nie wystawią http://jerkbait.pl/topic/75591-street-fishing-extreme-wroc%C5%82aw-zapisy/ To "już lepiej" zaangażować się w stawianie pomnika pstrąga ! :D Ale jaja. http://kingfisherclub.pl/forum/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 To "już lepiej" zaangażować się w stawianie pomnika pstrąga ! :D Ale jaja. http://kingfisherclub.pl/forum/Ale o co kaman...bo ja tam mało światowy człowiek i poza j.pl nosa nie wystawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) http://kingfisherclub.pl/forum/showthread.php?tid=170&pid=2800#pid2800 To taka utopia stołkowa w pzw wroc. Bystrzyca - Najlepsza rzeka trociowa, jedyna w polsce rzeka "no kill" chroniąca klenie....., zarybienia chorymi na pleśniawkę pstrągami....., walki o stołki....., a teraz czas na pomnik ! Jeszce śpiewanie Bogurodzicy powinni trenować. Tak zagospodarowali rzekę krainy pstrąga i lipienie, że rybą miesiąca został leszcz ! Zawsze czytam to śmieszne kingfiszerowe forum jak się chcę pośmiać, bo pisać tam.... Edytowane 24 Czerwca 2016 przez Erin 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Ni ziembi mnie to ni mrozi Jadę na ryby:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Jeżdżę nad Odrę od 20 lat ale takiego poziomu wody jeszcze nie było - w Malczycach 27 cm i dalej opada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 ja wczoraj byłem w Brzegu Dolnym woda niska i ciągle spadała, a dziś i jutro Mistrzostwa okręgu w spinie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi