Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

dziś o 7 rano nad wodą w pogoni za szczupłym, no i winik 0:7 dla szczupaka już dawno tak nie dostałem łomotu :angry: dwie obcinki dość dużych szczupaków i 5 spadów a do tego 4 gumy westina poszły :(

a jak tam u was z szczupakami dziś?

Za sandaczykami polataj. Wczoraj byłem...4-0 dla mnie ;)

Jak Wy to robicie? Też tak chcę!

Wczoraj zaliczyłem kolejną próbę złowienia nocnego sandacza. Kolejny raz do wody poleciały wobki z przedziału 8-10cm. No złowiłem w końcu... Trafił się sandaczyk ok 30cm. Nie o taką rozmiarówkę mi chodziło. Wypad uratował klenik ok ~45 który połakomił się na 8cm Widła. Przywalił tak, że mi mało co wędki z ręki nie wyrwało. Rybka dobrze wypasiona i bardzo waleczna. W zeszłym tygodniu trafiłem w nocy sumka ok 60cm. Chyba powrócę do kleniowania bo to mi najlepiej wychodzi.

post-51450-0-20424900-1474811018_thumb.jpg

post-51450-0-81737900-1474811046_thumb.jpg

Edytowane przez marienty
  • Like 2

Z tego co się dowiedziałem to te slipy są własnością wojska i mają służyć na wypadek działań wojennych. Heheh to nie żart heheh. Rozumiem jakby istniało ryzyko że osoby slipujace swoje łodzie zniszczą slipy ale nie rozumiem jak można to zrobić. Zagradzanie i utrudnianie wodowania jest dla mnie totalną głupotą ale w tym kraju chyba nic nie może dziwić.

Jeszcze trochę i cała Odrę ogrodzą :))

To nie sa slipy tylko przeprawa. Można tam most pontonowy ułożyć albo prom uruchomic. Pytanie czemu przy tak dużej inwestycji jak remont WWW nikt nie wpadł na pomysł żeby zrobić choć jeden ogólnodostepny slip?

Bo mamy debili we władzach PZW. We władzach miasta zresztą też, tak bowiem wygląda otwarcie się Wrocławia na rzekę.

Edytowane przez FidoAngel

Odra w centrum ma być wyłączona z wędkowania, zimowiska barek I i II od następnego sezonu to nie woda pzw. To po co slipy ? Chyba że na d...e :)

A otwarcie Odry na miasto to tylko sprzedaż terenów nadrzecznych dla bogaczy w celu prywatnego dostępu do rzeki :) Idzie nowe.

Edytowane przez Tomek O
  • Like 1

Odra w centrum ma być wyłączona z wędkowania, zimowiska barek I i II od następnego sezonu to nie woda pzw. To po co slipy ? Chyba że na d...e :)

A otwarcie Odry na miasto to tylko sprzedaż terenów nadrzecznych dla bogaczy w celu prywatnego dostępu do rzeki :) Idzie nowe.

Skąd masz takie informacje? o odcinkach wyłączonych z wędkowania?

Wydaje mi się, że nie można ot tak sobie blokować dostępu do wód publicznych.

Art. 27 prawa wodnego zabrania grodzenia nieruchomości przyległych do powierzchniowych wód publicznych w odległości mniejszej niż 1,5 m od linii brzegu, a także zakazywania lub uniemożliwiania przechodzenia przez ten obszar.

• Like 1