Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SławomirW

Witam, czy ktoś z kolegów wybiera sie na forumową dyskusję - 8 października na ul. Sienkiewicza 1?

Po co ? Już tu kiedyś te same figury namieszały w głowach ludziom i teraz większość duża już sie z tego wyleczyła. Znaczy z pomagania. Zrobili w konia, naobiecywali. Tylko nowych afer nakręcili. Szkoda czasu na stare dziady pod inną nazwą.

• Like 1

Po co ? Już tu kiedyś te same figury namieszały w głowach ludziom i teraz większość duża już sie z tego wyleczyła. Znaczy z pomagania. Zrobili w konia, naobiecywali. Tylko nowych afer nakręcili. Szkoda czasu na stare dziady pod inną nazwą.

A czy możesz Kolego podać jakieś konkretne (!) przykłady tych obecnych afer spowodowanych przez "te same figury"!?  Jak wędkarze z Wrocławia chcielibyśmy wiedzieć co jest nie tak.

Po pierwsze, anie w obecnym ani poprzednim zarządzie nie mam żadnych kolegów sensu stricto i proszę nie rzucać takich bezpodstawnych insynuacji.  Obraz tego co się teraz dzieje też jako taki mam (między innymi czytając jerkbait.pl), ale chciałbym mieć ten obraz jeszcze lepszy i dlatego zadałem powyższe pytanie. Dlatego jeśli Kolega ma jakieś rzetelne informacje to chętnie (pewnie nie tylko ja) się dowiem. To forum znane jest z rzeczowych i merytorycznych rozmów, więc o jakimkolwiek szarpaniu nie ma mowy.

Zero insynuacji. Za bardzo do siebie kolega wziął moje słowa o kolegach kolegów. najbardziej rzetelne informacje informacje będą pewniena zebraniu, więc idź tam i pogadaj z ludzmi. Sami szczęśliwi tam nie przyjdą pewnie to i się dowiesz. Tam się zapowiada na sądy, a takie rzeczy nie biorą się z nieba. mnie nikt po sądach ciągać nie będzie. Jak ktoś ma parcie na rządzenie i wizje na fajną posade to niech się upewni, że jest na tyle mocny i cfany by dać rade sobie. Także jeszcze raz: idz na zebranie wtedy opiszesz to na forum co usłyszałeś. Byle prawdziwie. Połamania.

Z tego co się dowiedziałem to te slipy są własnością wojska i mają służyć na wypadek działań wojennych. Heheh to nie żart heheh. Rozumiem jakby istniało ryzyko że osoby slipujace swoje łodzie zniszczą slipy ale nie rozumiem jak można to zrobić. Zagradzanie i utrudnianie wodowania jest dla mnie totalną głupotą ale w tym kraju chyba nic nie może dziwić.

Jeszcze trochę i cała Odrę ogrodzą :))

Nie wiem gdzie to słyszałeś. Wojsko ma swój slip...

Zero insynuacji. Za bardzo do siebie kolega wziął moje słowa o kolegach kolegów. najbardziej rzetelne informacje informacje będą pewniena zebraniu, więc idź tam i pogadaj z ludzmi. Sami szczęśliwi tam nie przyjdą pewnie to i się dowiesz. Tam się zapowiada na sądy, a takie rzeczy nie biorą się z nieba. mnie nikt po sądach ciągać nie będzie. Jak ktoś ma parcie na rządzenie i wizje na fajną posade to niech się upewni, że jest na tyle mocny i cfany by dać rade sobie. Także jeszcze raz: idz na zebranie wtedy opiszesz to na forum co usłyszałeś. Byle prawdziwie. Połamania.

Na sądy ? Z tego co wiem to tam ma być co innego :) A co do ciągania Ciebie po sądach ... Hymmm albo masz coś na sumieniu i się boisz albo strikto nie rozumiesz o co kaman ...

czy jest jakieś sensowne  wytłumaczenie i uzasadnienie  powodu zamknięcia - zagrodzenia dostępu po remoncie  dwóch slipów ?   Rędzin i druga strona  ujście Ślęzy , nie wiem jak na Kozanowie czy również zamknięty szlabanami ?   

czy jest jakieś sensowne  wytłumaczenie i uzasadnienie  powodu zamknięcia - zagrodzenia dostępu po remoncie  dwóch slipów ?   Rędzin i druga strona  ujście Ślęzy , nie wiem jak na Kozanowie czy również zamknięty szlabanami ?   

Na kozanowie na przeciwko JW nie było ogrodzone tydzień temu i nie było nic widać by ogradzali. W środę sprawdzę.

Ciekaw jestem ilu członków odpłynęło do innych Okręgów i o ile ZMNIEJSZYŁY się wpływy do Okręgu Wrocław. Oczywiście jestem realistą i wiem, że nikt mi tego nie udostępni. I nikt mi nie będzie wmawiał co jest dla mnie lepsze, porozumienie z połową Polski czy zupełny jego brak. W sąsiednim Okręgu dopłaciłem do dotychczasowej składki 70 zyla i dalej mogę sobie raz w roku pojechać nad Wartę, Bóbr czy Wieprzę bez dodatkowego kombinowania. A ryb nie zabieram od przed wojny więc chyba jestem bardzo pożądanym wędkarzem w każdym Okręgu. A w wrocławskim nie, dziwne, bardzo dziwne...

A teraz powiedzta co tam łowicie, ja po Odrze łażę i ze zdziwieniem stwierdzam, że ryby tylko na płytkich, szybkich odcinkach siedzą. Po dołach zupełna pustka a w miejscach gdzie powinny siedzieć sandacze siedzą pojedyncze duże okonie.

• Like 7

Rybek nie ma bo zjada je Legnica z Odry i Wałbrzych z Mietkowa, tak pisze to tak pewnie jest. Idą wybory do Pzw to trzeba ludzi nakręcać. A nóż zagłosują. Dadzą chleb za obietnice. Obietnice takie same jak dwa lata temu z Bystrzycą. Eldorado pstrągowe miało być. No i te trocie , mega ciągi ! Łał nawet na Teleekspres się Mistrzowie dostali. Chyba 12 ryb przerzucili, a ile kasy na to poszło ? Ile byłoby narybku choćby szczupaka  ! Straż ma  gdzieś, nie przyjeżdza na wezwania kłusownicze. Nawet tak liczni wrocławscy Ukraińcy siatki stawiają i Straż nie przyjedzie. I tak będzie zawsze, kto by się do korytka dorwać nie chciał, czy przy nim chciał zostać. Bo Pzw to jest potrzene jak dziura w moście. Wody powinny być pod opieką klubów, prawdziwych pasjonatów, a nie lubiących łatwe stołki wspierających za kasę z zarybień sportowców różnej maści Mesjaszy wędkarskich.

Idzcie ludzie posłuchać  sobie na nowe zebrania. Nacieszcie się jak to fajnie będzie ! Sala ta sama co kiedyś. w tym samym miejscu. Ludzie Ci sami na ambonie tylko dużo, dużo mniej tych słuchających. No i szyld wymieniono bo i ten z przed 2 lat to wyblakł bardzo. Bo Pzw jest nasze wspólne czyli niczyje !

Edytowane przez SławomirW
  • Like 2

Populizm zawsze ma wzięcie. Tylko później ludzie budzą się z ręką w nocniku!  Naobiecujemy, skłócimy środowisko, podzielimy na lepszych i gorszych-( beton i oświeconych) doszyjemy "buty" niewygodnym, z siebie zrobimy świętych i pokrzywdzonych. A potem wybierzcie, wybierzcie,  zapomnimy o obietnicach, któż liczyłby się z "LUDEM". Skąd znamy ten schemat?

• Like 1

Władza jaka by nie była nigdy nie będzie idealna. Odniosę się tylko do przytyku kolegi odnośnie rz. Bystrzycy. Sam dosyć dużo na niej łowię, szczególnie wiosną.

Połowiłem dużo pstrągów, owszem wielkością nie powalają no ale trudno żeby zarybiali okazami. Za kilka lat jak rybki podrosną będzie fajna zabawa. Trochę cierpliwości i wiary.

Powinniśmy chwalić osoby które chcą coś zmienić na lepsze i robią coś w tym kierunku, a nie je krytykować.

Pozdrawiam

• Like 5

Władza jaka by nie była nigdy nie będzie idealna......... Trochę cierpliwości i wiary.

W tym roku pstrągowy klub od Bystrzycy jedyne co zrobił to krześliska dla sandaczy na Mietkowie. :rolleyes:  Ni śmiać się, ni gratulować, a kontroli ZERO !!!! A miała być staż codziennie nad wodą !

W ramach wiary odmówmny teraz wszyscy koronkę dziękczynną ! ;)

Ciekawe czy będzie poruszony na zebraniu temat "pomika pstrąga" ? :ph34r: To teraz jest dla nas wszystkich najważniejsze. Nie mogę się doczekać ! :)

Edytowane przez Erin
  • Like 2

Trole znajdą się ma każdym forum.

Lepiej siedzieć w domu i narzekać bo po co coś zrobić.

Szkoda gadać.

Oland co do Twojego pytania o slip : w środę pływałem i wodowałem się na kozanowie na przeciwko JW i zauważyłem że po bokach pojawiły się słupki więc mogą też coś postawić.

Zauważyliście że w okolicach centrum się nie łowi? Jadąc odrą w kierunku Oławy też lipa ...

• Like 1

Trole znajdą się ma każdym forum.

Lepiej siedzieć w domu i narzekać bo po co coś zrobić.

Szkoda gadać.

Trole rodzą się gdy koledzy są obrażani !? :)

Broni się ludzi co przez 2 lata tak naprawdę nic nie zrobili, a teraz im się d...pa pali to co ?  Ich jakoś nikt trolami nie nazywa! :) Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Tym bardziej, że nikt nikogo nie obraża. No chyba, że można się obrażać za nic nie robienie na określonym stołku, ale to Polska.

Zbierajcie na pomnik ! :D Pozostanie coś po dobrych gospodarzach !

Mam pełne prawo do narzekania bo obdarzyłem pewne osoby zaufaniem, poświęciłem czas i pieniądze i zostałem zlany w temacie Bystrzycy. I to nie ja jeden. I więcej nie zrobię już nic, a narzekać będę nadal ! :) Prawo mam  :) STOP NAIWNOŚCI !!! B) 

• Like 1

Pogoda nie rozpieszcza, woda skacze.... ale rybki :ph34r:

dzisiaj mimo deszczu postanowiłem troszkę  połowić, tym razem na  mocniejszy zestaw Hers 17lb, pletka i Rh12.....cel boleń/sandacz

przynęta prowadzona długimi skokami i w końcu piękny strzał i odjazd bzzzzzzzzzzzzzzz......myślę sum :huh: po dość długim i nierównym holu, linka nie wytrzymała na węzle :angry:

na lince nie było śluzu także wąsik odpada :o strach pomyśleć co to było?

Pozdro dla wytrwałych!

• Like 2