Cezarx Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Czasem kompromis jest potrzebny.Jedynie ilość okonia mnie martwi. To uważam za duży błąd.Druga sprawa iz kanał lata świetności ma już za sobą.Regulacją zrobili z tego ciek wodny i to jest najbardziej przygniębiające. Cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Chłopy, zaczyna źle się dziać z naszymi wodami w regionie.-Na cegielni (jadąc ulicą Główną po lewej stronie a ul. Stabłowicką) na drzewach zawisły kartki mówiące o komercjalizacji łowiska od 1.1.2017r. Jest to fajna woda z dużym potencjałem okonia i szczupaka. Niestety... wraz z końcem tego roku aby móc łowić na tej wodzie, konieczna będzie opłata w wysokości 250 zł.- Zbiornik przy ul. Królewieckiej (kąpielisko) kilka lat wstecz regularnie zarybiany był przez koło, bodajże ASTRA. Jakiś czas temu woda została przejęta przez miasto, wprowadzono zakaz kąpieli oraz połowu a tłumaczono to obecnością i lęgowiskiem jakiegoś bardzo rzadko występującego ptaka. W tym roku zrobiono tam sztuczną plażę, miejsca do grillowania, zatrudniono ratownika, kąpiel jest dozwolona a wokoło stawu zalegają tony wszelakiej maści śmieci. Niestety, łowić dalej nie można!-Najpierw wybudowano i zmodernizowano dwa slipy (Maślice i Kozanów). Po pewnym czasie na Maślicach postawiono barierkę uniemożliwiającą slip, tymczasem na Kozanowie został postawiony na drodze dojazdowej do slipu, jakieś 50 metrów od brzegu znak B-2 "Zakaz wjazdu wszystkich pojazdów" Doszły mnie słuchy od kilkunastu już osób o wyłączeniu obu barkowisk i centrum Wrocławia z łowienia. Macie jakieś informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 ...bo Wrocław to taka nasza pat(Agonia) ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Tak się zastanawiałem co wymyślą z tym slipem, no i wymyślili.Nie zdziwię się jak za jakiś czas ktoś wpadnie na pomysł żeby ogrodzić Odrę.Mnie już ręce opadają (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) czy coś wiadomo oficjalnie -jaki powód zagrodzenia wjazdu na slipy po obydwu stronach ? odnośnie ogrodzenia Odry - w Rędzinie to już mieliśmy ogrodzenie wzdłuż do ujścia Widawy , wcześniej szlaban na wale a na dole wkopane pieńki i rów zaorany .tak że mnie już to by wcale nie zdziwiło Edytowane 16 Listopada 2016 przez oland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Odnośnie slipów było to poruszane.Slipy na Kozanowie i Ślężo ujsciu należą do RZGiW które zbudowało a raczej naprawiło to dla wojska na czas W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 aż człowieka krew zalewa , dziesiątki kilometrów remontowanych wałów za grube miliony , modernizacje -szumnie nazywane , i tylko trasy rowerowe wzdłuż odry - żadnego zjazdu do wody - slipu udostępnionego dla wszystkich przecież przy takiej inwestycji można było zrobić ale po co komu to potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Bo na slipowaniu też trzeba zarobić. W zeszłym roku temat zacząłem drążyć i szybko mnie sprowadzili na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) po zeszłorocznych rozmowach na temat zbudowania slipu z Budżetu Obywatelskiego ,sadziłem że zaniechaliśmy z powodu zamierzonych remontów istniejących już slipów -nawet byłem zadowolony że wreszcie a tu taki pasztet przejeli slipy RZGW Edytowane 20 Listopada 2016 przez oland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Między innymi dlatego też kupiłem ponton ... Wjeżdżam między główki, pompuje i pływam. ( tak są też minusy ) ... Wracając do tematu : Co tam na Odrze słychować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak to na Odrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 łowi się i to porządnie ......... dlatego cisza , informacje i foty wyjdą z opóźnieniem - sporym jak w ogóle jest sens upubliczniać takie informacje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No jak się łowi jak się nie łowi...cały dzień nad Odrą i bez brania, nawet puknięcia...Inna sprawa, że szukałem nowych miejsc, łaziłem bez celu, nie łowiłem na "bankówkach". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No jak się łowi jak się nie łowi...cały dzień nad Odrą i bez brania, nawet puknięcia...Inna sprawa, że szukałem nowych miejsc, łaziłem bez celu, nie łowiłem na "bankówkach".Ale pogoda to Ci się trafiła, przebolałbym bez brania Mi to ostatnio w mrozach i deszczach przychodzi łowić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 za ładnie , nie gryzą - lepiej przeznaczyć na spacer z rodziną , a później jest wymówka żeby polecieć nad wodę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No jak się łowi jak się nie łowi...cały dzień nad Odrą i bez brania, nawet puknięcia...Inna sprawa, że szukałem nowych miejsc, łaziłem bez celu, nie łowiłem na "bankówkach".taka prawda , straszny tłok nad wodą niestety szukanie nowych miejscówek często się tak kończy , okazuje się że tam gdzie tłok tam są ryby - tylko się dopchaj taki przykład- może nie z odry - ale Pirs na Mietkowie jest najazd bo są ryby -tyle że nie lubię takiego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) za ładnie , nie gryzą - lepiej przeznaczyć na spacer z rodziną , a później jest wymówka żeby polecieć nad wodę Dobra strategia U mnie to normalność, ja tam wolę po nocach się szlajać. Choć teraz mam połamańca w domu przez to szlajanie...będzie marudzenie Edytowane 20 Listopada 2016 przez Zed Zgred 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 No jak się łowi jak się nie łowi...cały dzień nad Odrą i bez brania, nawet puknięcia...Inna sprawa, że szukałem nowych miejsc, łaziłem bez celu, nie łowiłem na "bankówkach".czasami coś zagryzie im bliżej końca roku tym częściej o kiju schodze - wczoraj we dwóch też beż brania zeszliśmy - a wydawało się, że pogoda taka że jakiś bolek musi sie pokazać (nie pokazał się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Nie biorą po prostu to się nie łowi Trzeba poczekać do przymrozków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 czasami coś zagryzie im bliżej końca roku tym częściej o kiju schodze - wczoraj we dwóch też beż brania zeszliśmy - a wydawało się, że pogoda taka że jakiś bolek musi sie pokazać (nie pokazał się).Jacek czy to Ty zajechałeś mi wczoraj drogę w środku lasu czarnym seatem? -) ps ja też wczoraj bez brania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 I ja teraz na kozanowie cisne też bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jacek czy to Ty zajechałeś mi wczoraj drogę w środku lasu czarnym seatem? -) ps ja też wczoraj bez braniaTak, myślałem czy mi ten gość z tyłu zaraz z jakimś mandatem nie wyskoczy Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 widzę że nie tylko nam nie brało Tak, myślałem czy mi ten gość z tyłu zaraz z jakimś mandatem nie wyskoczy Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jacek czy to Ty zajechałeś mi wczoraj drogę w środku lasu czarnym seatem? -) ps ja też wczoraj bez braniaHicior sezonu, chyba trzeba sie na spotkanie jesienne umówić, ale na jakimś miejscu gdzie sobie swoje auta pooglądamy, żeby wiedzieć "who i who" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Hicior sezonu, chyba trzeba sie na spotkanie jesienne umówić, ale na jakimś miejscu gdzie sobie swoje auta pooglądamy, żeby wiedzieć "who i who" ja bym chętnie zobaczył twoją sandaczówkę już pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi